Vloženo dne: 18.12.2012

Od posledního utkání roku 2012 na domácí palubovce jsme očekávali mnoho. Vítězství, posun v tabulce směrem ke klidnějším vodám, lepší diváckou návštěvu, než nás v letošní sezóně provází, větší pohodu v mužstvu, a jisté uklidnění před druhou polovinou soutěže. Nestalo se nic, a my naopak upadli ještě do hlubšího marastu, ze kterého bude těžká, nesnadná cesta ven, ovšem ne nereálná. Záleží jen na nás jak si přes Vánoční svátky srovnáme myšlenky, a jak vykročíme do roku 2013. Ten pro nás začíná velmi brzy, již v pátek 4.1.2013 se na Jižním Městě utkáme v derby s Bohemians 1905.

Helas se ukázal jako cílevědomější, důraznější soupeř, jehož hráči jakoby více chtěli a proto nakonec zaslouženě slavil vítězství. Naše hra opět postrádala především pohyb, nápad, rychlost a pravděpodobně i změny během utkání, které by mužstvo rozhýbaly a nakoply. První polovinu utkání jsme nehráli špatně, avšak naše hra postrádala systém. Dopředu jsme se netlačili na 100% procent, a směrem dozadu jsme byli nedůrazní a v defenzívě nechávali otevřená okénka. Ty naštěstí Helas nedokázal trestat. Naopak my jsme se díky pohotovému Vandasovi dostali do vedení. Trestuhodně sehraná standardní situace však ještě v prvním poločasu znamenala vyrovnání, před dalšími pohromami nás zachránil opět skvěle chytající Kučera. Na začátku druhého dějství, do kterého jsme poněkud překvapivě nastoupili beze změn v sestavě, jsme se sesypali a obdrželi tři branky za sebou. Laxní a nedůrazná obrana nechala soupeře vystřelit pohodlně, i když z dálky, a ten trefil šibenici. Vzápětí ztratil míč školácky Vejvoda, a po špatné rozehře Filingera na schovaného Vandase soupeř skóroval již na 1:4. Naše následná power-play ale nebyla vůbec špatná a předvedli jsme v ní daleko lepší hru než za "normálního" stavu hráčů na hřišti. Nejprve Filinger s Hrdinou udělali prostor pro Míču, který nekompromisně skóroval pod břevno Tuháčkovi branky, poté se individuálně prosadil důrazný Mařík, a na 4:4 vyrovnal Wojnar po přihrávce Vandase. Další chyba v rozehrávce nás však opět stála branku a především psychologickou výhodu, které jsme díky vyrovnání již téměř ztraceného utkání nesporně dosáhli. Následné bezzubé pokračování power-play, vyloučení Filingera, a rozhodující gól z trestného kopu byl již jen vyvrcholením našeho dalšího zoufalství.

Přesto se dále nevzdáváme a budeme bojovat. V pátek 4.1.2013 nás čeká derby s Bohemians na palubovce sportovní haly Jižní Město, a třeba právě toto utkání bude tím, které nás nastartuje k lepším výsledkům.

Sestřih utkání naleznete zde!
Záznam celého utkání naleznete zde! 

Komentář z webové stránky soupeře: Helas včera sehrál poslední zápas v kalendářním roce 2012 a z palubovky Slavie si odvezl tři body za výhru 6:4, která se ovšem nerodila lehce. Slavie doma ještě nezískala ani bod a Helas byl na tom podobně na venkovních palubovkách. Takže bylo jasné, že jedna sérii skončí. První poločas byl spíše čekáním na chybu soupeře, ale ve druhém poločase se hráči obou týmů rozjeli a padlo v něm osm branek.Helas nastoupil v plné sestavě pouze bez brankáře Zrzavého, který měl po autonehodě a přejeme mu brzké zotavení. Slavie nastoupila také pouze bez Fichtnera.

V první poločase byli aktivnější hráči Helasu, kteří hrozili především z rychlých brejků a ze standardních situací. První branku ovšem střelili hráči Slavie, když Filinger nastřelil míč na Tuháčka, který vyrazil míč před sebe, kde dobíhal mladíček Vandas a nemýlil se. Helas začal hrát aktivněji a dostal Slávii pod velký tlak, ale buď ztroskotali na výborném Kučerovi nebo vůbec netrefili branku. Nakonec Helas vyrovnal, když domácí špatně rozehráli přímý volný kop a dva hráči Helasu se řítili sami na brankáře Kučeru a nezaváhali. Helas pak ještě spálil dvě velké šance Lackem a Sýkorou, a tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Do druhého poločasu Helas vytáhl obranu a začal presovat hráče Slávie už na jejich obranné polovině. Což se vyplatilo a po chvíli Helas odskočil na rozdíl tří branek zásluhou Lacka, Cupáka a Klimeše. Po čtvrté obdržené brance začala hrát Slávie power-play, kterou řídil David Filinger a po 33´ minutách svítilo na ukazateli skóre 4:4. Hned o minutu později Cupák obral o míč Filingera a předložil ho Lerchovi, který se zblízka nemýlil. Slávie opět přistoupila k power-play, ale velkou příležitost spálil Mařík. A tak udeřilo na druhé straně, Lerch utekl Filingerovi, který ho zastavil jen za cenu faulu a musel pod sprchy. Z následného přímého volného kopu Helas odskočil na rozdíl dvou branek a konec zápasu si už pohlídal, i když mohl přidal minimálně další dvě branky.

SK Slavia Praha – Helas Brno 4:6 (1:1)
Branky: 7´ Vandas, 27´ Míča (Filinger), 29´ Mařík, 33´ Wojnar (Vandas) – 23´ a 39´ Cupák, 18´ Svoboda (Klimeš), 22´ Lacko (Cupák), 25´ Klimeš (Lerch), 34´ Lerch (Cupák). ŽK: Vejvoda, Hrdina Mar. (Sláv.) ČK: Filinger (Sláv.)

Jak padly branky: V 7´minutě Filinger z velkého úhlu nastřelil míč na branku, který Tuháček vyrazil pouze před sebe a dobíhající Vandas ve skluzu překonal Tuháčka – 1:0. V 18´ minutě rozehrávala volný přímý kop Slávie, ovšem míč se odrazil Klimešovi přímo do běhu, který se Svobodou postupovali dva na Kučeru a druhý jmenovaný neměl problém vyrovnat – 1:1.

Druhý poločas začal velmi aktivně Helas a ve 22´ minutě Cupák přihrál na střed hřiště Lackovi, který z dobrých 15 m vymetl šibenici Kučerovi branky – 1:2. Hned o minutu později Cupák vystihl rozehrávku Slávie a postupoval sám na brankáře, kterému udělal blafák a zvýšil na – 1:3. Ve 25´ minutě postupovali dva hráči Helasu na jediného obránce a tuto situaci vyřešil Lerch přihrávkou před prázdnou branku Klimešovi – 1:4. Ve 27´ minutě při power-play Slávie přihrál Filinger míč Míčovi, který si potáhl míč na střed a z 10 m trefil přesně pod břevno – 2:4. O dvě minuty později Mařík získal na polovině hřiště míč, poradil si s obráncem a kolem Tuháčka snížil na – 3:4. Vyrovnání přišlo ve 33´ minutě opět při power-play, když Vandas z úhlu našel na zadní tyči Wojnara, který neměl problém vyrovnat – 4:4. Hned o minutu později vrátil Helasu vedení Lerch, když Cupák sebral Filingerovi míč na obranné polovině Slávie a postupoval s Lerchem na samotného Kučeru, který neměl nárok – 4:5. Ve 39´ minutě byl za stažení Lercha vyloučen Filinger a k volnému přímému kopu se postavil Cupák a z e 7 m propálil vše co mu stálo v cestě – 4:6.

Slavia: Kučera (Krajč) – Filinger, Hrdina Mar., Matějka „C“, Vandas – Wojnar, Míča, Rott, Vejvoda – Jakubec, Hrdina Ant., Kroh, Mařík. Trenér: Martin Brychta.

Helas: Tuháček (Večeřa) – Lacko, Cupák „C“, Sýkora, Vlach – Svoboda, Lerch, Švihálek, Klimeš – Lidmila, Ovčačík. Trenér: Jan Loup.

Hodnocení ze strany Helasu: Dnes mi kluci ubrali pár let. Měli jsme šancí a šancí, ale nic nám tam nemohlo padnout. První poločas byl spíše oťukávání a smolně jsme prohrávali po nedůrazu před vlastní brankou. Naštěstí se nám podařilo vyrovnat do poločasu. V kabině jsme si řekli, že musíme dobře bránit a nějakou tu branku dáme. To se povedlo a odskočili jsme zaslouženě na rozdíl tří branek. Myslel jsem, že zbytek zápasu bude v naší režii a ještě nějaké branky přidáme, ale co se po tom stálo mi hlava nebere. Dostali jsme tři branky při power-play soupeře, ale aspoň víme na čem do příštího zápasu zapracovat. Po vyrovnání jsme trochu přestal doufat v dobrý výsledek, naštěstí jsme hned odskočili o jednu branku a po vyloučení Filingera dvě minuty před koncem jsem zase začal věřit v naše vítězství. Kluky musím pochválit za bojovnost a především za to, že se psychicky nepoložili po vyrovnání soupeře na 4:4. Zápas s Mýtem odehrajeme až příští kalendářní rok, jelikož 14.12.2012 je zápas odložen z důvodu reprezentace U-21, která je na turnaji v Rusku. A termín 21.12.2012 v pátek před svátky se klukům příliš nezamlouvá. Každopádně bych chtěl poděkovat za přízeň fanouškům, kteří nás celý rok podporovali a drželi nám palce.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700