Vloženo dne: 8.1.2013

Na palubovku Bohemians jsme zajížděli s velkým odhodláním. Dva dny před utkáním na klubové večeři, jsme si v týmu vyříkali plno důležitých věcí, a bylo potěšující, že všichni se chtějí v roce 2013 za Slavii porvat o záchranu v nejvyšší soutěži. Odhodlání bylo vidět i na čtvrtečním předzápasovém tréninku, a přenesli jsme jej i do samotného utkání. Rozdíl v nasazení hráčů oproti utkání s Helasem byl markantní. Ve 20:00 hodin bylo derby zahájeno. I tentokrát před poměrně stichlou tribunou, divácké návštěvy obou derby byly v letošní sezóně rozhodně nejslabší. Na naší straně chyběl Filinger, který si odpykával trest za vyloučení v utkání s Helasem, a Fichtner s Jakubcem, kteří se rozhodli ve Slavii nepokračovat. I nadále je zraněný Srkal, naopak po zranění se do sestavy vrátil Havrda.

Dlouho jsme bojovností a precizní obranou soupeři odolávali. Dokonce jsme se i ujali vedení, po akci Matějky se přesně k tyči trefil Vandas. Vedení jsme ale do poločasu neudrželi, z dálky vyrovnal Holý. Na začátku druhého dějství se nejvíce projevila hráčská kvalita na straně soupeře. Sláma se uvolnil po křídle a před brankou přesně našel Dlouhého, po chvíli se po pěkné kombinaci trefil Holý, 3:1. Neklesali jsme však na duchu, a dále bojovali. Naději nám vykřeslal Hrdina, který snížil na 3:2. Poté jsme se rozhodli již vše vsadit na útok, a pokusit se o vyrovnání. Zkušený soupeř však místo toho dvakrát skóroval.

Náš bojovný výkon byl ale příslibem do dalších bojů o záchranu v nejvyšší futsalové soutěži. V následujícím důležitém souboji s Pardubicemi bude ale chybět Hrdina, který obdržel v derby čtvrtou žlutou kartu. A byť se za ni naše lavička na sudího zlobila, videozáznam ukázal, že byla udělena pravděpodobně spravedlivě. Do sestavy se naopak vrátí Filinger a usilujeme o návrat Ivo Ulicha na futsalové palubovky.

Pražský Deník: Třinácté kolo Chance Futsal ligy je minulostí. To okořenilo pražské derby. Lépe řečeno mělo okořenit. V hale na Jižním Městě se totiž hrálo sotva průměrné utkání, ve kterém favorizovaní Bohemians přehráli Slavii o tři branky. Přesnější výraz by byl udolali, jelikož zelenobílí rozhodli o zisku tří bodů až v poslední čtyřminutovce. Předtím mohli při slávistické power play podvakrát děkovat pouze střelecké nemohoucnosti Vejvody s Vandasem. Sešívaní tak v plné nahotě ukázali, proč je jejich nezkušený celek v tabulce až desátý, a zelenobílí vicemistři, že profesorské pojetí futsalu výš než na čtvrtou příčku sotva postačí. Po utkání došlo k paradoxní situaci. Kouč poražených Martin Brychta byl vcelku spokojený, zatímco vítěz Vlastimil Bartošek hromoval. „Jsem hrubě nespokojený. Od samotného úvodu jsme nehráli na sto procent. Náš výkon připomínal spíše přátelský zápas. Díky tomu jsme nedali rychlé góly, jak jsme si přáli. Slavia ucítila šanci, dobře bránila a my se báli o výsledek," kroutil hlavou lodivod zelenobílých. „Po změně stran už jsme se prezentovali přeci jen agresivnějším futsalem a díky většímu umění našich hráčů vyhráli. Příště ale od nich očekávám daleko lepší přístup a větší zaujetí do hry," tvrdil zkušený kormidelník. Pak si vzal slovo trenér Slavie. „Po prohře s Helasem Brno jsme si s klukama sedli a všechno si vyříkali. To pomohlo. Náš dnešní výkon hodnotím kladně. Především v první půli hráli kluci mimořádně disciplinovaně," chválil své svěřence Brychta. „Smůla byla v tom, že jsme narazili na Bohemians, což je mužstvo, se kterým mohou v lize reálně bodovat tři celky. Ani my neměli k překvapení daleko. O šanci na vyrovnání jsme se ale vlastní zbrklostí připravili," nezastíral.

Bohemians 1905 – Slavia Praha 5:2 (1:1)
Branky: 18. Holý, 23. Dlouhý, 26. Holý, 37. Zapletal, 39. Holý – 12. Vandas, 28. Hrdina.
Slavia: Krajč, Kučera - Matějka, Hrdina M, Wojnar, Vandas - Havrda, Rott, Vejvoda, Míča - Sop, Hrdina A, Čonka.

Videozáznam z utkání naleznete zde!
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700