Vloženo dne: 9.4.2013

Po debaklu v Chrudimi jsme se domácí odvety nebáli. Naopak. Snažili jsme se poučit, a chtěli mistra pořádně potrápit. Po výsledku 2:4 můžeme říct, že se to povedlo. Futsalová média píší, že Chrudim přijela výrazně oslabena. Ano, ukazuje se, že bratři Marešové jsou pořád skvělí, a mají pro mistra nenahraditelnou hodnotu. "Marešáci" prostě nadále vládnou českému futsalu, o tom není pochyb. Ani naše mužstvo však nenastoupilo kompletní. Chyběl zraněný náš nejlepší střelec této sezóny Pavel Vandas, hráč s historicky nejvíce ligovými starty za náš klub, zkušený Martin Hrdina, také pro zranění, nemocný Miki Wojnar, člen základní sestavy, nebo Ivo Ulich, který se v letošní sezóně vrátil k futsalu a měl nemalý podíl na našich klíčových vítězstvích v boji o záchranu a play-off. Ztráty tedy byly na obou stranách zásadní. Chrudimský kádr však disponuje výbornými brazilci a dalšími reprezentanty, vždyť například Oliva nebo Koudelka seděli v sezóně často jen na tribuně. Na naší straně dostávají příležitost naši úspěšní junioři, v prvním čtvrtfinále předvedl bezvadný výkon Matěj Čonka (1995), a nyní v Edenu Antonín Hrdina (1995). Viktor Žampa (1995) předvedl velmi spolehlivý výkon, a také u něj očekáváme, že nadále poroste a stane se stabilním členem A týmu. Čonka ve druhém utkání odpočíval, neboť porce víkendových utkání, které měl v nohách, byla opravdu nestandardní. Tým však bojoval a rval se jako celek, vynikající výkon předvedl Míra Rott, který společně s Míčou dirigoval druhou čtveřici. Odměnou nám pak bylo hlavně to, že jsme konečně vstřelili Chrudimi branku.

Od úvodní hvizdu měl soupeř samozřejmě převahu. Naše obětavé bránění, a jistý Marian Krajč, který předvedl několik bravurních zákroků, ale drželi naše konto obdržených branek v "přijatelném" stavu. V prvním poločasu jsme inkasovali pouze dvakrát. Dentinho se trefil ze střední vzdálenosti, a Felippe po velmi diskutabilním získání míče. Dle našeho názoru byl Hrdina faulován. Píšťalka však zůstala němá, a Felippe sám před Krajčem nezaváhal. My jsme ale hrozili z nebezpečných brejků, a vytvořili jsme si několik slibných příležitostí. Mistr má však v zádech brankářskou ikonu Tomáše Mellera, kterého není tak jednoduché překonat. O tom se přesvědčil například Vejvoda, jenž se fantasticky uvolnil mezi dvěma hostujícími hráči, ale tváří v tvář Mellerovi neuspěl.

Ve druhém dějství jsme nadále pokračovali ve hře na hranici našich možností, a dočkali jsme se. Meller vyběhl až na polovinu hřiště pro odražený míč, došlo k nedorozumění se spoluhráčem, Antonín Hrdina vyhrál souboj o balón, posunul jej do strany kde byl osamocený Martin Sop, který neztratil hlavu a míč poslal do odkryté branky. Konečně jsme Era-Packu po dlouhé době skórovali!!! Ať žije Martin Sop!!!

To ale nebylo všechno. Po standardní situaci před naší brankou se míče zmocnil Ondřej Míča, rychle jej vyvezl do přečíslení tři na dva, posunul do strany Antonínu Hrdinovi, který se uvolnil a parádní ranou na zadní tyč vyrovnal skóre!!!! Do konce zbývalo něco přes pět minut. Soupeř je ale velmi zkušený, naše naděje netrvala ani minutu. Douglas si posunul míč na střed, a přesnou ranou do šibenice vrátil favoritovi vedení, které o chvíli později potvrdil Oliva. Na skóre nic nezměnila ani naše závěrečná power-play.

Přesto musíme našemu týmu velmi poděkovat za předvedený výkon, bojovnost, a obětavost. Ze hřiště jsme odcházeli se vztyčenou hlavou.

Do Pražského Deníku se k utkání vyjádřil Martin Brychta: „Na výsledku zápasu se projevilo to, jak moc jsme se poučili z vývoje toho prvního. Daleko víc jsme se věnovali obraně. Kluci už daleko lépe věděli, jak a kam se postavit. Nebáli se ani v obranné fázi jít jeden na jednoho," popisoval kouč sešívaných Martin Brychta.

Přesto červenobílí prohrávali o poločase 0:2. „Druhou půli jsme začali dobře, nepouštěli soupeře do větších šancí. Chrudim tlak samozřejmě měla, ten jsme nebyli schopni eliminovat. Začali jsme se ale dostávat do brejků a dva z nich využili," pokračoval lodivod, kterého ani příliš nemrzely následující okamžiky. „Pak začali úřadovat Brazilci v dresu Chrudimi, celé mužstvo soupeře najednou více běhalo a rozhodlo zápas," vysvětlil trenér, který měl jasno o příčinách prohry.

„K výhře chybělo i za stavu 2:2 poměrně mnoho. Při počtu našich tréninků je těžké, aby kluci vydrželi s Chrudimí fyzicky po celou dobu utkání. Síla soupeře je prostě někde jinde než naše. Ale já jsem moc spokojený s výsledkem a hlavně s výkonem, který jsme předvedli," dodal Brychta.

Pozápasový videorozhovor s Mírou Rottem a Petrem Olivou naleznete zde !

Sestřih utkání naleznete zde !

SK Slavia Praha - ERA-PACK Chrudim 2:4 (0:2)
Branky: 25. Sop (Hrdina A.), 34. Hrdina A. (Míča) - 3. Dentinho (Rešetár), 12. Felipe, 35. Douglas (Dentinho), 37. Oliva (Rešetár).
Slavia: Krajč, Kučera, Pytloun - Šimon, Žampa, Hrdina A., Filinger, Vejvoda, Čonka, Sop, Míča, Rott, Matějka.
ERA-PACK: Meller - Max, Dentinho, Vladyka, Oliva, Douglas, Rešetár, Felipe, Koudelka, Chmelík.

Foto: Jiří Růžička a Ivana Hošková
Text: Pražský Deník - David Nejedlý
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700