Autor: Michal Pavlík   Vloženo dne: 25.9.2013

Druhé kolo CHANCE futsal ligy se dohrávalo v pondělí večer v Brně. Slavia Praha se představila na půdě nováčka soutěže FC Agromeli Lino Brno. Svěřenci Jiřího Baboráka dokázali na půdě soupeře vyhrát 4:2. Brňané na svůj první bod stále čekají. Slavia měla vynikající vstup do utkání, když se po dvou minutách prosadil do odkryté brány Brychta. Domácí Agromeli usilovalo o vyrovnání, ale nespočet šancí buď pochytal brankář Krajč, anebo se prostě domácí futsalisté netrefovali. Za jejich gólovou pasivitu je potrestal v 11. minutě hostující Vejvoda a Slavia vedla 2:0. Utkání se podařilo Agromeli zdramatizovat až ve 29. minutě brankou Ševčíka, jenže hned minutu na to vstřelil vítězný gól Slavie její kapitán Oliva – 1:3. Pět minut před koncem se radoval i brněnský Nosko, který tak za stavu 2:3 donutil svého kouče sáhnout po variantě power play. Vyrovnání se však Brňanům nepovedlo. Naopak výhru hostí pečetil střelou do prázdné brány Filinger.

„Na Slavii jsme byli nachystaní,“ přiznal jeden z domácích trenérů Robert Kalivoda a pokračoval v hodnocení: „Viděli jsme jejich úterní zápas a chtěli jsme na ně hrát presink po celém hřišti, jenže hned v první minutě jsme si špatně obsadili výhoz brankáře, soupeř šel dva na jednoho a skóroval.“ Podle Kalivody podržel Slavii brankář Krajč: „V prvním poločase jsme měli výraznou převahu, ale špatně jsme bránili. Měli jsme pět šancí, ale branku jsme nedali. Naopak soupeř dal z brejku druhý gól. Ve druhém poločase jsme nebyli schopni dát branku ani do prázdné brány. Výborně zachytal brankář Slavie Krajč. Dvakrát jsme dokázali snížit, Slavia se nemohla dostat za půlku, ale při power play jsme opět nedali dvě šance a soupeř nás potrestal gólem na 2:4 do prázdné brány.“

Začátek zápasu si naopak pochvaloval kouč Slavie Jiří Baborák: „Utkání jsme rozehráli velmi dobře. Do patnácté minuty jsme hráli kvalitní zabezpečenou obranu s rychlými brejky. Kromě dvou vstřelených branek jsme měli ještě pár jiných příležitostí. S patnáctou minutou nás soupeř začínal pomalu dostávat pod tlak. Poločas jsme ještě přežili, ale ve druhé půle jsme nebyli schopni čelit nastřelovaným balonům domácích a hře na pivota. Trochu jsme se dostali pod tlak. Jenom silou vůle jsme to vydrželi. Rozhodující pro nás byl gól na 3:1, kdy se z protiútoku trefil Oliva. Neříkám, že zaslouženě, ale šťastně jsme vyhráli 4:2.“

Po většinu prvního poločasu jsme byli lepším týmem, a ze zajištěné obrany chodili do nebezpečných brejků. Proměnili jsme však jen dva. Kdybychom Brnu odskočili o více gólů, nemuseli jsme se ve druhém dějství strachovat o výsledek. Ve druhém poločasu jsme se dostali pod tlak, opět chyběl důraz a rozhodnost především v okolí naší šestky, nedokázali jsme podržet míč a to se nám mohlo stát osudným. Po inkasování kontaktního gólu, jsme naštěstí brzy opět zvýšili. V pokutovém území Agromeli zahrál hráč domácích evidentně rukou, všichni čekali hvizd rozhodčího, kteří však na penaltu neukázali. Koncentrace hráčů však nebyla optimální, nejrychleji se zorientoval kapitán Oliva, a balón uklidil do sítě. Tlak domácích se však stupňoval a nás podržel brankář Krajč, nebo žalostná koncovka domácích. Jeden z jejich útočníků po překonání našeho brankáře, kterého kličkou obešel, trefil snad ze dvou kroků pouze tyč zcela opuštěné branky. Přesto jsme gól obdrželi, a vzávěru nás tak čekalo drama. Dlouhá power-play soupeře však nebezpečné situace před naší brankou paradoxně nepřinesla a nám se bránilo lépe než se standardním počtem hráčů. Vítězství tak mohl pečetit Filinger přes celé hřiště do prázdné branky Agromeli. Zatímco proti Spartě v derby jsme měli smůlu a nějaký bod si zasloužili, proti brněnskému soupeři stálo štěstí na naší straně.

Kaňkou na utkání byl nepotrestaný surový zákrok loktem Outraty na Matějku.

FC Agromeli Lino Brno – SK Slavia Praha 2:4 (0:2)
Branky: 29. Ševčík (Nedělník), 35. Nosko (Ševčík) – 2. Brychta (Eisenreich), 11. Vejvoda (Filinger), 30. Oliva (Brychta), 40. Filinger.
Rozhodčí: Petr – Gasnárek. ŽK: Nosko – Vejvoda. Diváci: 140.
Brno: Sára (Sýkora) – Nedělník, Outrata, Ševčík, Vrána, Mica, Tůma, Slavík, Kalina, Nosko. Trenér Martin Harnach.
Slavia: Krajč (Kučera) – Oliva, Eisenreich, Brychta, Míča - Matějka, Filinger, Vejvoda, Hrdina - Čonka, Krátký, Konya, Sop. Trenér Jiří Baborák.




 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700