Vloženo dne: 21.10.2013

Na Kladně, kde se nám proti místnímu týmu tradičně nedaří jsme chtěli uspět, ovšem nepodařilo se. Do kolen nás srazily především vlastní hrubé individuální chyby, a to i nejzkušenějších hráčů. Propadli jsme především při bránění standardních situací, to se nám stávat prostě nesmí. Utkání mělo jinak vyrovnaný průběh, šance byly na obou stranách, ale přiznejme si sportovně, Kladno ukázalo daleko větší vůli po vítězství, bojovnost a nasazení. I proto zaslouženě zvítězilo a získalo plný počet bodů. Naším katem se stal náš bývalý hráč Pleyer, který měl prsty v pěti brankách soupeře.

Tu první jsme dostali hned v první minutě zápasu, jako bychom se zapomněli v úvodu ještě v šatně. Obranu soupeře zaměstnával především Filinger svými příhrami na Novotného, který měl v utkání několik vyložených gólových příležitostí, z nichž dvě proměnil. Obě po přihrávkách Filingera, ač statistika hovoří jinak. V 7. minutě vyrovnal na 1:1, chytrým dloubnutím přes Konečného. Ve 12. a 14. minutě jsme však dvakrát zbytečně inkasovali. V prvním případě jsme nepohlídali důsledně nástřel na zadní tyč, podruhé náš hráč prohrál individuální souboj na "posledním". Novotný nás vzápětí dostal svým druhým gólem opět do hry, a ve vzduchu bylo vyrovnání. Nepodařilo se.

Druhý poločas začal jako ten první. Bleskovou brankou domácích, opět po standardní situaci. A opět jsme dokázali vzápětí dotáhnout, dobrou práci Blasca v rohu hřiště realizoval v branku Brychta. Na další gól pak museli diváci čekat 10 minut, a bylo čím dál tím jasnější, že kdo jí docílí, zápas převrátí na svou stranu. Po naší další chybě ve středu hřiště jí docílilo Kladno, a po chvíli potvrdilo svůj náskok do již otevřenější obrany našeho týmu. Téměř šestiminutová power-play již na skóre nic nezměnila.

Petr Hlaváč (trenér Kladna): „Po kvalitním výkonu směrem dopředu jsme zaslouženě vyhráli. Směrem dozadu tam bylo ještě spousty věcí, které se mi nelíbily. Kdyby byl mančaft Slavie produktivnější, tak by zápas mohl vypadat úplně jinak. Dopředu jsme opravdu dávali branky po nacvičených akcích, to mi udělalo radost. Celkově jsme asi vyhráli zaslouženě.“

Jiří Baborák (trenér Slavie): „Vstup do zápasu se nám vůbec nepodařil, inkasovali jsme snad po třiceti vteřinách. Přitom šli hráči na hřiště nažhavení, ale vůbec to neukázali. Zůstalo jen u slov. Pozdě jsme přistupovali k hráčům, nehráli jsme agresívně a po zásluze jsme prohrávali. Pak jsme se dvakrát nebo třikrát dostali do zápasu, prostřídal jsem se stavu, snížili jsme na tři čtyři, ale vzápětí jsme udělali hrubku a dostali do prázdné brány pátý gól. Pořád jsme tahali za kratší konec a soupeř hrál, co potřeboval. Šest minut před koncem jsme začali hrát power play, domácím jsme skoro nepůjčili balon, ovšem nic z toho nebylo.“

SAT-AN Kladno - SK Slavia Praha 6:3 (3:2)
Branky a nahrávky: 1. Jaráb (Junek), 12. Pleyer (Frič), 14. Jaráb, 21. Pleyer (Frič), 31. Pleyer (Junek), 34. Jaráb (Pleyer) - 7. Novotný (Filinger), 15. Novotný (Matějka), 22. Brychta (Blasco).
Rozhodčí: Melničuk – Chládek. ŽK: Frič - Oliva, Filinger. Diváci: 70.
Kladno: Konečný (Tetour) – Junek, Vašák, Veselý, Hafenrichter, Müller, Výborný, Pleyer, Frič, Abrhám, Chrobák, Jaráb, Kubík. Trenér Petr Hlaváč.
Slavia: Krajč (Kučera) – Brychta, Žampa, Eisenreich, Ulich, Filinger, Krátký, Oliva, Sop, Novotný, Blasco, Matějka. Trenér Jiří Baborák.


 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700