Autor: Jan Šimon ml.   Vloženo dne: 6.9.2014

Po zrušeném pondělním přípravném zápase na Kladně pokračovala našim futsalistům příprava ve čtvrtek, kdy do Edenu dorazil nováček 2. ligy Malibu Mladá Boleslav. Stejně jako v zápase s Benagem se hrálo na třetiny po 20 minutách, kdy v poslední třetině si oba celky mohli vyzkoušet obrannou i útočnou powerplay. Slávisté ještě před zápasem stihli vyfotit jak týmovou fotku, tak fotky jednotlivců. Bohužel je záře reflektorů asi zmátla natolik, že už zkraje první třetiny prohrávali 0:3. Nejprve ztratil balon na vlastní půli jako poslední hráč Míča. Poté si už boleslavský útočník Král smlsnul na golmanovi Mariánu Krajčovi a poslal balon do prázdné branky. Pátá minuta 0:1. O minutu později ztratil balon Martin Hrdina a Bělík zasadil druhou ránu, 0:2. Třetí gól přišel opět po chvíli, v osmé minutě, kdy boleslavští zachytili přihrávku a po krásné kombinaci a hezkém lobu Krále byl stav 0:3. Se Slavií to nevypadalo vůbec dobře, naštěstí se ale naše hra alespoň trochu zvedla, vytvořili jsme si pár šancí, i když bez gólového úspěchu. Boleslavští také měli další možnosti na zvýšení jejich náskoku, ale nedokázali je využít, tudíž první třetina skončila za stavu 0:3.

Do druhé třetiny udělal trenér Baborák pár změn, ale žádný hvězdný futsal k vidění nebyl. Přesto se dá říci, že domácí převzali otěže utkání do svých rukou, měli daleko vyšší držení balónu, avšak proti konsolidované zatažené obraně se prosazovali jen s obtížemi. Šance byly na obou stranách, ty své dokázali proměnit pouze slávisté. Nejprve ve 25. minutě prostřelil golmana Boleslavi Míča a o pět minut později, kdy si míč vyměnili Martinové Brychta a Hrdina, snížil na 2:3 s pomocí tyče Martin Brychta. Stejně jako v první třetině bylo vidět spousta nepřesností. I když slávisté drželi většinu času balon na vlastních sálovkách, nedokázali nijak úspěsně, krom dvou gólových akcí, projít přes dobře bránící blok boleslavských. Ani ze standardek tentokrát Slavia nebyla nebezpečná, byla vidět špatná domluva mezi hráči u jednotlivých standardních situací a značná nesehranost hráčů. Ta je zapříčiněná i množstvím nováčků v sestavě Slavie, ovšem nutno říci, že svým nasazením a chutí oproti některým "stálicím" v sestavě Slavie jsou příjemným překvapením i oživením. Konečný stav druhé třetiny zněl 2:3 z pohledu Slavie.

V poslední třetině se nejprve 10 minut hrálo, avšak za tuto dobu se v podstatě nic zásadního nestalo. Žádné nádherné akce nebo slibné šance nebyly vidět ani u jedno z týmů. Obraz hry byl podobný jako v předcházející třetině. Hostím z Boleslavi jakoby trochu začaly docházet síly, a tak jejich obranný blok byl čím dál tím zataženější, v útoku bezzubá Slavia se marně pokoušela ztéct tento obranný val. Po 10 minutách hry se přešlo na power play, se kterou začali hosté. Na hráčích Boleslavi byla vidět sehranost, věděli co mají hrát, ale gól se boleslavským vtřelit nepovedlo. Za zmínku z naší obranné power playe stojí jeden protiútok Antonína Hrdiny, který vystihl přihrávku, ale na půli soupeře byl zastaven faulem. Po pěti minutách boleslavské power playe přišla na řadu Slavia. Hned z první akce mohla padnout branka, míč se však za záda boleslavského brankáře nedostal. Slávisté trpělivě kombinovali, ale stejně jako celý zápas bylo k vidění spousta nepřesností. Dvě minuty před koncem se ale slávistům povedlo srovnat, kdy balon dostal do rohu Pavel Novotný, nastřelil míč před branku a naštěstí pro Slavii trefil boleslavského obránce, od kterého se balon odrazil do sítě. Srovnáno, 3:3.

Je třeba vyzdvyhnout fair play obou celků při hrách bez golmana, protože při každé ztrátě balonu útočícího týmu, kdy bylo vidět, že rychlý protiútok nepřichází v úvahu, byl míč sportovně vrácen útočícímu týmu na obrannou polovinu, aby obě mužstva mohli co nejvíce nacvičit power play.

Na domácím týmu bylo jasně vidět, že má ještě na čem pracovat, nadšený výkon hostí naopak napovídá, že v druhé nejvyšší soutěži rozhodně druhé housle hrát nebudou.

SK Slavia Praha - Malibu Mladá Boleslav 3:3 (0:3, 2:0, 1:0)
Branky: 25. Míča, 30. Brychta (M.Hrdina), 58. vlastní - 5. Král, 6. Bělík, 8. Král
Slavia: Krajč, Šťastný - Čonka, Šimon, Homola, Brychta, Matějka, A.Hrdina, M.Hrdina, Vejvoda, Bozděch, Pospíšil, Míča, Novotný.
Malibu: Malík, Tvaroh - Bělík, Kohnhauser, Maňas, Polanka, Král, Karásek, Volf, Bernat, Kvapil.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700