Vloženo dne: 11.10.2012

Postup do semifinále Poháru FAČR je jistě úspěchem, ovšem rodil se ve velkých bolestech, a s výkonem rozhodně být spokojeni nemůžeme. Sice se říká, že historie se neptá jak bylo vítězství dosaženo, pro nás by však naše výkony z poslední doby měly být velkým varováním. Tým FA.ZOLE Česká Lípa se ukázal jako skupina velmi kvalitních fotbalistů, ovšem po futsalové stránce hrajících poněkud naivně. My jsme to však dlouho nedokázali trestat, a nadšeně bojující a bránící domácí, drželi téměř po celé utkání s naším bez nápadu, důrazu a rychlosti hrajícím týmem bezpečně krok. Již v úvodní části zápasu vybojoval hráč České lípy téměř ztracený míč u autové čáry, a ještě jej dokázal přesným stříleným kopem posadit na hlavu svého spoluhráče, který prudkou hlavičkou překonal bezmocného Krajče. Zbytek poločasu se odehrával v naší režii, ovšem v jaké. Drželi jsme míč na polovině, ale bez rychlosti a důrazu jsme se jen těžko dostávali alespoň do náznaku šancí. Navíc jsme vlastními chybami umožňovali soupeři, aby se dostával i do nebezpečných brejkových situací. Jedinou gólovou příležitost jsme tak v podstatě měli až těsně před poločasovou sirénou, kdy Rott po pěkné kombinaci nastřelil tyč.

Na začátku druhého poločasu jsme inkasovali podruhé. Opět po našem laxním přístupu v osobním souboji se soupeř dostal do přečíslení, nástřel před branku již v podstatě letěl od našeho hráče do branky, kde však ještě českolipský hráč jistil gól, 2:0. Až tato branka jakoby nás nakopla, a konečně jsme zvýšili obrátky. U postranní čáry byl již připraven Kokeš, aby vystřídal do zbytku utkání Fichtnera, kterému se nedařilo. Ten se však v tu chvíli pěkně uvolnil na středu a tvrdou umístěnou ranou překonal domácího brankáře. Gól jsme tak vstřelili po téměř 80 minutách čistého herního času. A byl to opět Fichtner, kdo byl na konci naší povedené narážečky před brankovištěm soupeře, a další tvrdou ranou vyrovnal skóre, 2:2. Do konce poločasu ještě zbývalo hodně času, ovšem naše hra po vyrovnání opět ztratila rychlost a nápad, a tak utkání dospělo do prodloužení.

V něm se již projevila naše větší futsalová zkušenost. Hned v úvodu nastavení se nadvakrát prosadil před brankářem Rott, a poslal nás do vedení. Teprve v tuto chvíli dostala naše hra kvalitnější parametry. Drželi jsme míč, nepouštěli domácí do hry, a vytvářeli si další šance. Úspěšný byl však již jen Sop, který využil chyby brankáře soupeře, a stvrdil naše vítězství, 2:4. Negativem zápasu je zranění kotníku Marka Srkala, který je tak vedle Wojnara jenž byl zraněn brankářem Marešem v utkání s Benagem dalším hráčem na marodce týmu.

Do semifinále Poháru FAČR postupujeme potřetí v historii klubu. V roce 2006 jsme v tehdy "druholigovém" souboji byli vyřazeni Olympikem Mělník, a před dvěma lety Balticflorou Teplice. Semifinále letošního ročníku se bude opět losovat. Soupeřem nám tedy může být Era-Pack Chrudim, nebo vítězové soubojů Bohemians 1905 - Olympik Mělník (2.liga), Otrokovice (KP) - Frýdek Místek (Divize).

FA.ZOLE Česká Lípa - SK Slavia Praha 2:4 (1:0, 2:2) po prodloužení
Branky: 2 Fichtner, Rott, Sop
Slavia: Krajč, Kučera - Matějka, Hrdina, Sop, Vandas - Havrda, Fichtner, Rott, Srkal - Kroh, Kokeš, Fischer.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700