Autor: Daniel Kolman   Vloženo dne: 19.4.2010

V prvním utkání semifinále s obhájcem titulu Era-Packem Chrudim jsme prohráli o šest branek, ve druhém "pouze" o čtyři. Přesto byl průběh prvního zápasu před kamerami ČT 4 Sport daleko vyrovnanější, než druhý nedělní souboj. V něm jsme hned od počátku tahali za kratší konec, a pouze ztráta koncentrace soupeře v závěru utkání nám dovolila výsledek kosmeticky upravit na konečných 9:5. Brazilci ve spojení s výběrem českých špičkových hráčů byli nad naše síly, a úspěch v sérii je jen v oblasti teorie. Přesto se nevzdáváme a postup do finále hodláme Chrudimi ještě hodně znepříjemnit.

Cílem bylo neinkasovat co nejdéle, aby domácí favorit znervózněl. Nepovedlo se. Po fatálních chybách naší obrany se soupeř trefil hned dvakrát v úvodu utkání. Naděje nám však svitla rychle. Po přihrávce za obranu zachoval chladnou hlavu Pacheco, a snížil. Do poločasu jsme však inkasovali ještě třikrát, a také hned v úvodu druhého poločasu. Tuto šestou branku si připsal již náhradní brankář Tichý, který o přestávce vystřídal Knoblocha. Tím bylo o výsledku rozhodnuto.

Stáhli jsme sestavu pouze na šest hráčů a snažili se utkání důstojně dohrát. Trenéři nabádali hráče aby pořád hráli naplno, byť se to nelíbilo domácímu trenérovi. Naopak domácí mužstvo pod dojmem vysokého vedení poněkud polevilo, a dovolilo našemu mužstvu korigovat výsledek až na konečných 9:5.

Pro zranění utkání bohužel nedohráli Michal Holeček, který si obnovil zranění třísla, a Tomáš Matějka pro zranění kolene. Ani ten nebude moci zasáhnout do třetího utkání, jak jsme již informovali.

Velký dík patří hrstce fanoušků z Krkonoš, kteří nás neúnavně povzbuzovali v obou utkáních včetně toho, že si dali práci s přípravou chorea a transparentů. Svým povzbuzováním jednoznačně předčili streotypní "řezání" do bubnů ze strany domácího kotle. Ještě jednou velmi děkujeme!

Komentář z webu eFutsal:

Utkání začalo podle očekávání náporem domácího týmu a solidně zaplněné tribuny nemusely na první jásot čekat dlouho. Už v 6. minutě se trefil Rešetár a chvilku po něm Kopecký, což domácí uklidnilo. Ale jen o minutu později Slavia snížila díky gólu Davide Pacheca na 2:1 a domácí opět byli nuceni přidat. A svůj tlak se jim povedlo vyjádřit i gólově. Dva "brazilské" zásahy z nohou Pica Paua a Maxe zvýšily domácí náskok již na 4:1. Bylo vidět, že domácí mají utkání pod kontrolou a dvě minuty před přestávkou se další hráč zapsal do statistik. Byl to Mikan, který upravil na poločasových 5:1.

Hned po návratu ze šaten zvýšil na 6:1 opět Mikan a o osudu utkání tak bylo prakticky rozhodnuto. Chrudim dál držala vývoj utkání ve svých rukou a přidávala branky, až za stavu 8:1 přerušil chrudimskou sérii Holeček. Domácí pak zvýšili na 9:2 a vypadalo to na debakl, ale Slavia dokázala přece jen skóre upravit. Tři góly hostů v závěru zápasu, z toho jeden vteřinu před sirénou, daly výsledku konečnou podobu.

Třetí utkání série, ve které vede Chrudim 2:0 na zápasy, se hraje v sobotu 24. dubna od 10:00 hod. v hale pražské Slavie.

Komentáře trenérů:

Ota Stejskal (Chrudim): "Utkání jsme zvládli na jedničku a nebýt výpadku v závěru, kdy jsme se bezhlavě honili za desátým "zářezem" a zcela zapomněli bránit, byl bych spokojen nadmíru. Hráli jsme v pohybu, týmově a vyhráli po zásluze. Škoda některých unfair zákroků v závěru zápasu, kdy se hrálo zbytečně tvrdě a některé zákroky neměly s futsalem nic společného a některé hráče jsme museli stáhnout z obavy o jejich zdraví. Děkuji divákům za skvělou atmosféru."

Stanislav Bejda (Slavia): "Opět jsme propadli v obraně a nechali si dát laciné branky. Především první čtveřice nestačila rychlým výpadům soupeře. V jeho kádru je každý hráč včetně náhradníků osobnost, uspět se dá jedině tehdy když každý hráč hraje více než na 100%. Naším cílem je alespoň dílčí vítězství, pro které uděláme maximum. Doufám, že fanoušci nás v domácím zápase podpoří v hojném počtu a my se jim odměníme výhrou nad velkým favoritem.

ERA-PACK Chrudim - Slavia Praha 9:5 (5:1)

Branky: 4., 27. Rešetár, 6. Kopecký, 9. Pica Pau, 11., 27. Max, 18., 21., 35. Mikan - 7. Pacheco, 28. Holeček, 38., 40. Novotný, 40. Kracman.
ERA-PACK: Meller - Kroulík, Mareš R., Max, Kopecký, Vladyka, Mikan, Cacau, Pica Pau, Rešetár, Mareš M.
Slavia: Knobloch, Tichý - Bejda, Pleyer, Kracman, Holeček, Novotný, Oliva, Pacheco, Hrdina, Matějka.

Textovou online reportáž naleznete zde !

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700