Autor: Daniel Kolman   Vloženo dne: 17.5.2010

eFutsal - Po zrušení přípravných utkání s Německem přišla české futsalové reprezentaci nečekaná, ale atraktivní pozvánka k účasti na mezinárodním turnaji. Ten se uskuteční začátkem června v Libyi a trenér týmu Tomáš Neumann zveřejnil nominaci 12 hráčů, kteří se této akce zúčastní. Meznárodní turnaj Omar Almuktar cup se koná v libyjském Benghází ve dnech 1. - 6. června 2010 a kromě pořádající země a českého týmu se ho zúčastní další dva evropské celky, Bělorusko a Maďarsko. Zatím není znám systém, podle kterého se turnaj bude hrát, délka akce ale naznačuje, že soupeři se utkají každý s každým.

To by mělo pikantní příchuť zejména v případě našeho měření sil s Maďarskem, které nám jistě bude chtít vrátit hořkou porážku z lednového Mistrovství Evropy. V případě utkání s domácí Libyí bude mít soupeř možnost oplatit nám prohru z MS 2008 v Brazílii, kde svěřenci Tomáše Neumanna zvítězili 4:2.

Nominace českého týmu obsahuje nová jména, poprvé dostávají šanci Michal Kovacs z Indossu Plzeň a také jistebnický Michal Seidler, známější je další novic Jakub Žďánský, který má za sebou řadu utkání v reprezentační U-21. Do týmu se vrací i Petr Oliva, který po návratu po zranění má dobrou formu, kterou potvrzoval v ligové play-off. Z akce se omluvili polští legionáři Polášek a Janovský, volno dostal i Lukáš Rešetár, s nímž se pochopitelně i nadále počítá. Potěšující je účast Marka Kopeckého, který zvažoval konec kariéry v národním týmu, ale zatím to vypadá, že bude pokračovat a pomáhat českému týmu i v dalším období.

Nominace reprezentace pro turnaj v Libyi

Brankáři
Gerčák Libor (Nejzbach V. Mýto)
Žďánský Jakub (Tango Brno)
Hráči do pole
Belej Michal (Tango Brno)
Dlouhý Martin (Balticflora Teplice)
Frič David (Slov-Matic Bratislava)
Kopecký Marek (ERA-PACK Chrudim)
Kovacs Michal (Indoss Plzeň)
Kroulík Radovan (ERA-PACK Chrudim)
Novotný Jiří (Slavia Praha)
Oliva Petr (Slavia Praha)
Seidler Michal (CCM Jistebník)
Sláma Zdeněk (Slov-Matic Bratislava)

Náhradníci
Knobloch Ondřej (Slavia Praha)
Havel Josef (Tango Brno)
Holý Michal (Indoss Plzeň)
Chadzidis Dimostenis (Tango Brno)
Novotný Pavel (Nejzbach V. Mýto)
Rodek Marcel (Benago Zruč n/S.)
Vágner Jakub (Nejzbach V. Mýto)

Článek na webu eFutsal naleznete zde !

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700