Autor: Daniel Kolman   Vloženo dne: 12.9.2010

Pardubice již druhým rokem hrají některá utkání v nafukovací hale, která je velmi specifická, a pro nejvyšší futsalovou soutěž ne příliš důstojná. Protože však Torf pochopitelně chce hrát v domácím městě, a ne hostovat v okolí, jako například v Heřmanově Městci, patrně nás ještě nějaká utkání v tomto nestandardním prostředí čekají. K zápasu jsme odcestovali bez zraněných Ulicha a Novotného. Trpělivě jsme se snažili držet míč, nedostat branku, a čekat na svoji příležitost. Dočkali jsme se již v prvním poločasu, kdy se svým typickým únikem prosadil Oliva.

Druhý poločas jsme nezačali dobře a vlastní chybami a nedůsledností nechali domácí ohrozit naši branku. Šance soupeře nás naštěstí probudily, a my reagovali nejlepším způsobem. Rychlý brejk Kosina s Pachecem vyřešili výborně, Kosina i když nadvakrát skóroval, a vedení o dva góly nás již plně uklidnilo.

Vzrušení tak přineslo především nesportovní chování soupeře, když nejprve nervózní Malý po celé utkání hrající velmi nečistým způsobem "sestřelil" Matějku, který zůstal otřesený ležet, a hráči Torfu s poklidem proti třem rozehráli útočnou akci, kterou musel likvidovat bravurním způsobem Knobloch, aniž by je napadlo přerušit hru. Fair-play zůstalo v šatně, nebo jej odvál ventilátor ženoucí do haly vzduch.

Ještě za stavu 0:0 v prvním dějství udělal chybu na "posledním" Beránek, který při odkopu špatně trefil balón což umožnilo hráči Pardubic ocitnout se tváří v tvář brankáři Knoblochovi. Forward Torfu si míč posunul až příliš do strany podél našeho dobře vyběhnuvšího brankáře a vzhledem k tomu že bylo téměř jisté že příliš dlouhý míč nemůže dostihnout, položil se k zemi. Pokud mezi ním a naším brankářem došlo ke kontaktu, musel být zcela minimální. Knobloch řekl: "Položil jsem se podél brankoviště a s protihráčem jsem neměl žádný fyzický kontakt. Útočník Pardubic si gólovku zhatil zcela sám, bez mého přispění. Navíc bylo od začátku evidentní, že nemá zájem dát gól, ale dojít si pro faul a dostal ze sám zcela ze střeleckého úhlu."

Sudí vyhodnotili souboj jako nedovolený ze strany našeho brankáře, Pardubice zahrávali trestný kop, a Knobloch obdržel žlutou kartu.

V závěru utkání pak dal výsledku konečnou pečeť Holeček, který z úhlu prostřelil Kašpara. Bylo to v době, kdy se domácí již na hranici rizika, avšak poněkud stereotypně, pokoušeli zvrátit, nebo spíše alespoň korigovat výsledek.

Zajímavostí je, že v našich třech posledních soubojích na půdě Pardubic střílel branky vždy jen jeden tým. Vloni jsme s Torfem v Heřmanově Městci prohráli 6:0, o sezónu před tím naopak zvítězili v ČEZ Aréně 0:4.

Torf Pardubice - Slavia Praha 0 : 3 (0 : 1)

Rozhodčí: Černý Ondřej (8), Nagy Zdeněk (7,6). Delegát: Bydžovský Zdeněk Diváků: 150

Branky: - 19. Oliva Petr (Bejda Stanislav), 23. Kosina Jan (Pacheco Davide), 38. Holeček Michal (Kosina Jan)

ŽK: 0 - Knobloch Ondřej, Hrdina Martin

Torf Pardubice: Kašpar Jiří, Malý Roman, Šejvl Martin, Beran Jiří, Koudelka Tomáš, Jeřábek Jan, Urbanec Tomáš, Netolický Roman, Černík Jakub, Slováček Matěj, Melechovský Aleš, Konečný Roman Trenér: Miloslav Růžička

Slavia Praha: Bejda Stanislav, Beránek Jiří, Knobloch Ondřej, Oliva Petr, Holeček Michal, Pacheco Davide, Hrdina Martin, Kokeš Filip, Zapletal Petr, Matějka Tomáš, Löffler Erik, Kosina Jan Trenér: Martin Brychta

Komentář Radka Kliera z webu eFutsal.cz:

Jedním ze dvou sobotních utkání byl duel mezi Torfem Pardubice, který v minulém kole utrpěl debakl na Benagu, a Slavií Praha. Ta přijela posílená vědomím výhry z prvního kola s Vysokým Mýtem a díky zkušenému výkonu si nakonec odvezla tři body. Nafukovací hala v Pardubicích viděla zajímavý souboj, jen snad šancí na obou stranách asi nebylo tolik, jako v jiných zápasech. Torf se od začátku snažil převzít iniciativu, jenže dobrých šancí si vytvořil poskrovnu, vesměs šlo o Slováčkem nastřelované míče ze strany. Přesto to byli domácí, kdo mohl jít do vedení. Beran totiž utekl slávistické obraně, šel sám na Knoblocha a snažil se ho obhodit a hostující brankář ho ve snaze zasáhnout míč poslal k zemi. K nevoli domácí lavičky viděl jen žlutou kartu a z trestného kopu domácí nic nevytvořili. A tak jediná branka první půle padla až krátce před přestávkou. Oliva vzal míč a prošel celou obranou - 0:1.

Než k úvodnímu gólu stihl Torf po přestávce přijmout nějaká opatření, poslal Kosina Slavii do vedení 0:2. Další fáze zápasu přinesla snahu Slavie udržet si toto vedení a i přes to, že Pardubice držely míč víc u nohou, dařilo se jim to. Postupné útoky domácích totiž postrádaly moment překvapení a prakticky se nestalo, aby se hostující hráč ocitl sám s míčem u nohy před Knoblochem… "Jen" dvougólový rozdíl ale držel diváky v napětí, až ve 38. minutě o skóre definitivně rozhodl o tříbodovém zisku pro hosty Holeček, který upravil na 0:3. Torf poté ještě zkoušel power-play, ale bezvýsledně a tak má po dvou zápasech hrozivou bilanci - jednu vstřelenou branku za 80 minut hry…

Radek Klier / eFutsal.cz

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700