Autor: Slaviafutsal.cz   Vloženo dne: 16.11.2010

Fcbalticflora.cz - Tři vítězné zápasy mají za sebou futsalisté Balticflory Teplice. Prezident klubu Michal Žák je proto logicky navýsost spokojený. „Vnímám to velmi pozitivně. Hlavním bodem je ale atmosféra v kolektivu. Ta je pro mě důležitější, než samotné body. Psychicky to kluci zvládají, jak tréninky, tak zápasy. Všímám si, že cizinci pořád hrajou první roli, že jim Rui Guimaraes, náš trenér, dává stále největší prostor. Chápu to, mají hodně zkušeností. Naši mladí Češi ale hrají moc dobře, jsou dobří i na tréninku..." říká prezident Balticflory Teplice pro klubový web...

"K nim se přidal i Michal Salák a je super. Musím se zmínit i o brankáři Cavallarovi, to je skutečná posila. Je výborný! Vše zkrátka vypadá po změně strategie klubu pozitivně a na dobré cestě,“ tvrdí Michal Žák.

Jak se ale dívá na to, že čeští hráči hráli ve Zruči nad Sázavou proti Benagu minimálně? Není to v rozporu s tím, jakou vyhlásil nedávno koncepci? „To je těžká věc. Rui chtěl v Benagu vyhrát, dostat mužstvo na druhou příčku v tabulce. Ve druhé půli proto sázel jen a jen na zkušenost a Češi zůstali na lavičce. Já byl proti, ale trenér je trenér. Chtěl zápas dovést do úspěšného konce. Za stavu 5:1 by určitě Krejčí, Salák & spol. hráli víc. Mně se moc nelíbí, že se ti kluci na palubovce neobjevili. Rui mi tvrdí, že se mladí čeští hráči musí postupně dostávat víc a víc času. Teď se Slavií by tomu tak mělo být. Hlavně doma hrajou Češi jinak. Venku jsou víc nervózní,“ všimnul si prezident Vlků.

Před středečním duelem s Pražany Žák nespekuluje. „Žádné taktizování. Budeme ten pohár hrát naplno, stejně jako o dva dny později pak ligu se stejným soupeřem. Měli jsme s hráči rozhovor. Jsou vypsané zvláštní prémie za postup do finále. Chceme vyhrát a mít v naši kolekci trofejí pohár pro finalistu českého poháru. Finále navíc vysílá televize. Slavia je ale hodně silný soupeř, přivítá nás doma přes svými skvělými fanoušky. My jsme ale vicemistr republiky, tak se nemáme čeho bát. Některé hráče Slavie znám a hodně ten tým respektuji. Věřím, že bude ve středu i v pátek panovat přátelská atmosféra,“ těší se Michal Žák na nadcházející dvojutkání.

www.fcbalticflora.cz

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700