Autor: Slaviafutsal.cz   Vloženo dne: 6.12.2010

eFutsal.cz - Věří ve výhru na Tangu a říká, že teprve teď pozná trenér charakterové vlastnosti hráčů. To jsou slova Tomáše Matějky, jedné z opor pražské Slavie, která neprožívá dobré období. Po sobotní domácí prohře s Torfem Pardubice se tým opět propadl a zklamání jeho hráčů prý bylo obrovské. Takový je úvod k rozhovoru s Tomášem Matějkou, který náš hráč poskytl pro webovou stránku eFutsal.cz, následně po prohře s Torfem Pardubice, která nás odsoudila k boji o záchranu v nejvyšší futsalové soutěži - Jetbull Futsal Lize.

Čekali jste, že utkání s Torfem skončí pro Slavii tak špatně?
Právě, že nikdo z nás si tuto skutečnost nepřipouštěl, o to větší zklamání a frustrace byla po skončení zápasu. Naše odhodlání před zápasem bylo sice znovu vysoké, ale realita na hřišti byla bohužel jiná.

V poslední době se vám nedaří, probíráte v kabině, kde by mohla být příčina?
Samozřejmě, že tyto věci se probírají, každý z nás chce tu sérii proher konečně zlomit. Ze začátku soutěže se nám výsledkově i herně dařilo, neříkám, že pak došlo k uspokojení, ale ustoupilo se s určité hráčské zodpovědnosti, začali jsme si zápasy prohrávat svými vlastními individuálními chybami, které nás zbytečně stály body a tu potřebnou pohodu. Na to nejde ani z pozice trenéra reagovat, jelikož je pokaždé udělal někdo jiný, a z toho se těžko zdvihá. Příčina je jednoznačná a neomluvitelná a dávno již definovaná. Teď je zapotřebí k návratu k zodpovědné týmové hře bez individuálních nevynucených chyb a jakkoliv již konečně bodovat.

Po sériích proher se říká, že na hráčích "leží deka". Jaký je podle tebe psychický stav týmu…?
V této situaci se právě poznají ty pravé hráčské charakteristické vlastnosti, byť je to pro trenéra 100% nepříjemný stav, a může to znít z mých úst bláznivě, ale alespoň teď trenér uvidí ty opravdové vítězné typy.

Padla už v kabině slova o tom, že jste vlastně velmi ohrožení sestupem? Tam Slavia asi výkonnostně nepatří…
Vědomi si určitě jsme, ale asi stále ne dost dostatečně. Poučením nechť nám jsou zápasy v Mýtě a teď s Pardubicemi, takto se nebojuje o zachování působnosti v lize.

Teď v pátek jedete na Tango, jaké jsou vaše vyhlídky?
Chceme už bodovat!

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700