Autor: Slaviafutsal.cz   Vloženo dne: 20.12.2010

Benago.cz - Ve sportovní hale v pražském Edenu vyhrálo zručské Benago utkání 15. kola Jetbull futsal ligy, v němž porazilo domácí Slavii 5:3, i když v utkání dvakrát prohrávalo a hrálo i v oslabení. Zápas začal hodnotit trenér Zruče Beni Simitči. Jeho tým otočil zápas ve druhém poločase a vyhrál 5:3. „Byl to normální zápas, který jsme měli zvládnout už v první desetiminutovce. Kdybychom dodrželi pokyny, zvlášť ten, že Slavia hraje na zadní tyče a doráží do odkryté brány, tak bylo po zápase mnohem dříve. Takto nám dali z náhodné šance na jedna nula,“ popisoval trenér Benaga

a navázal: „Gabo Rick vyrovnal a výsledek otočil Sýkora. Za stavu dva dva ale dostal červenou kartu brankář Klíma, který je ještě teď na Bulovce.

Co se mu stalo? Po střetu s domácím hráčem dostal do hlavy. „Měl podezření na lehký otřes mozku a museli mu sešít ret,“ uvedl Simitči. Ale to nebylo všechno! „Byl naštvaný a plivl na soupeře, čímž nás nechal ve štychu, to by se nám nemělo stávat. V přesilovce Slavia vrátil vedení na svou stranu.“

Druhý poločas ale Zručští vyhráli 3:0. „Zápas jsme ve druhém poločase otočili díky Rickovi a Brožkovi, kteří dali dva slepené góly. Vyhráli jsme zaslouženě, byli jsme lepší a měli jsme více šancí. Slavia ale taky kousala. Musela, protože hraje o sestup. Díky výhře máme šestibodový náskok na čtvrtého,“ radoval se Beni Simitči.

Červenou kartu uviděl v poslední minutě i slávista Matějka. „Gabo Rick šel sám na bránu a on zastavil míč rukou. Mohli jsme z toho dát branku,“ vysvětlil zručský trenér.

Nejlepším hráčem Zruče a utkání byl slovenský reprezentant Rick. „Gabo Rick byl dnes k neudržení. Po červené kartě Klímy bych vyzdvihl i Mariana Krajče, který nás skvěle podržel,“ chválil Beni Simitči a vysvětlil absenci Vozára: „Mario Vozár byl na sálovce. Uvolnil jsem ho podle dohody.“

Minulé zápas říkal Simitči o Rickovi, že podává matné výkony. Nakopl ho první reprezentační sraz? „Nevím, jestli ho to nastartovalo, protože Slováci třikrát prohráli. Byli jsme na dobré vlně a on se na ní svezl. Podal vynikající výkon. Je v něm, aby je podával v každém zápase. Ke konci zápasu při power play soupeř měl tři fantastické zákroky i Ago (Simitči). Dobře zahrál i Angellot,“ nešetřil chválou trenér.

Brankář Klíma v posledních dvou zápasech, viděl pokaždé červenou kartu. Zachytá si ještě za Benago? „Osobně si myslím, že už chytat nebude. Jedině, že by nebyli k dispozici Vozár nebo Krajč,“ odpověděl zručský kouč.

Do příštího zápasu přišli Zručští i od Davida Filingera. „Nemůže nastoupit za čtyři žluté karty,“ politoval Simitči.

www.benago.cz

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700