Autor: Slaviafutsal.cz   Vloženo dne: 16.1.2011

Deník.cz - Brušperk – Chtěli potvrdit úspěšný vstup do nového roku, namísto toho odcházeli z brušperské palubovky se sklopenými hlavami. Futsalisté CC Jistebník nezvládli domácí zápas s pražskou Slávií, který kvůli prohospodařené první desetiminutovce nakonec prohráli vysoko 0:5. „Neříkám, že máme ze zápasu strach, ale do utkání půjdeme opatrně. Domnívám se totiž, že absence kapitána Žigy, který je čerstvě po operaci palce, bude hodně znát,“ vyjadřoval mírné obavy už před výkopem jistebnický asistent Rostislav Brož. A jeho slova se nakonec vyplnila.

CC Jistebník – Slavia Praha 0:5 (0:3)

„Naše tužby a přání, se kterými jsme k zápasu vstupovali bohužel zůstaly v kabině,“ prohlásil po utkání domácí lodivod Radek Korený. „První čtvrtina rozhodla,“ potvrdil jeho kolega z realizačního týmu reprezentace do 21 let, kouč „sešívaných“ Martin Brychta.

Klíčové momenty dohrávky 17. kola nejvyšší soutěže se odehrály v průběhu prvních necelých devíti minut. Po úvodním platonickém náporu domácích, v němž slušně zaplněnou brušperskou sportovní halu zaujala Seidlerova přihrávka na nabíhajícího Hvolku, jenž však branku netrefil, přišla pro tabulkového favorita studená sprcha v podobě tří slepených a minimálně ve dvou případech smolných gólů. „Inkasované branky padají na vrub laciným až naivním chybám. Pak už se s tím zápasem dalo dělat proti vyspělému a zkušenému soupeři jen málo co,“ smutnil Korený.

Otřesení hostitelé se po trojnásobném direktu zvedli prakticky až po přestávce, ale utajené střely Kornáka a Hvolky skončily jen na tyči. „Kromě těchto pro nás šťastných okamžiků mužstvo podržel i několika bravurními zákroky v pohodě chytající Ondra Knobloch, jenž třeba Seidlerovi přečetl minimálně tři nebezpečné pokusy,“ pochválil Brychta svého gólmana, který udržel čisté konto i přes téměř minut trvající domácí power play. „Početní výhoda se tentokrát domácí proti nám vůbec nedařila, naopak my jsme v dali podle mě rozhodující gól,“ doplnil Brychta.

A nakonec Pražané přidali ještě jeden zásah, kterým zpečetili možná trochu překvapivé, ale zcela určitě zasloužené vítězství. „Chtěli jsme Slavii minimálně udržet v pětibodovém odstupu, ale namísto toho jsme prochrápali začátek zápasu, v němž se rozhodlo,“ netajil po utkání zklamání jistebnický forvard Michal Seidler.

Jistebník, který je po osmé sezonní porážce stále devátý, čekají v nejbližších dvou kolech dva výjezdy: za týden se představí na palubovce suverénní Chrudimi a pak zápas v Praze proti Bohemians 1905.

CC Jistebník - Slavia Praha 0 : 5 (0 : 3)
Rozhodčí: Sebök Ladislav (8), Honěk Jiří (8,1). Delegát: Žižka Alois Diváků: 350
Branky: - 6. Novotný Jiří (Hrdina Martin), 7. Beránek Jiří, 9. Beránek Jiří (Oliva Petr), 37. Holeček Michal, 39. Matějka Tomáš (Hrdina Martin)
ŽK: Seidler Michal, Kornák David, Vojtek Michal, Jurč Michal - Novotný Jiří, Oliva Petr
CC Jistebník: Myška Pavel, Potůček Václav, Blažej Vít, Koval Radomír, Hvolka Tomáš, Seidler Michal, Matěj Jaromír, Bláha Martin, Kornák David, Vojtek Michal, Jurč Michal, Pikulík Vlastimil Trenér: Radek Korený
Slavia Praha: Knobloch Ondřej, Wojnar Mikoláš, Beránek Jiří, Holeček Michal, Novotný Jiří, Oliva Petr, Kokeš Filip, Hrdina Martin, Zapletal Petr, Matějka Tomáš, Löffler Erik, Kosina Jan Trenér: Martin Brychta

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700