Autor: Slaviafutsal.cz   Vloženo dne: 21.1.2011

iDnes.cz - Pro pražské futsalové fanoušky je to největší událost sezony. Žádný jiný ligový zápas nemá takovou atmosféru jako zítřejší derby Slavia – Bohemians 1905. Do haly v Edenu se chystají i fotbaloví příznivci obou vršovických celků. "Zkusíme vyprodat halu! Fotbalisté mají zimní přípravu a nic jiného se nehraje," stojí na internetových stránkách slávistických fanoušků. "Věřím, že bude vyprodáno, to znamená, že by přišlo nějakých 1 200 diváků," říká Daniel Kolman, prezident Slavie. Dosavadní divácký rekord je sice nepřekonatelný, organizátoři by však chtěli získat jiný primát:

"Nejvíce diváků, asi dva a půl tisíce, přišlo na zápas v Brně, ale jen seděli, nefandili. Myslím, že my se po tomhle utkání budeme moci pyšnit atmosférou, která nikde jinde nebyla. Ani na reprezentačních zápasech nebylo to, co zítra vytvoří dva kotle," věří Kolman.

Kvůli tomu jsou na utkání zvýšena bezpečností opatření. K zásahu bude připraveno 80 policejních těžkooděnců.

A teď už k futsalu. Pozice favorita patří Bohemians, kteří jsou v tabulce šestí a mají v sestavě tři reprezentanty: Petra Junka, Martina Dlouhého a Marka Kopeckého.

I Slavia dodala na poslední reprezentační akci tři hráče (Michala Holečka, Jiřího Novotného a Petra Olivu), přesto se jí v lize tolik nedaří. V tabulce je desátá a její prioritou je teď záchrana.

"Derby chceme vyhrát. Když pak zvládneme i další zápasy, můžeme projít do play-off z dobrého místa, protože tabulka je hodně vyrovnaná," říká Kolman.

Do utkání by mohl zasáhnout i bývalý fotbalista Slavie Ivo Ulich, který po vleklém zranění začal trénovat.

Začátek je v 16 hodin, vstupenka vás přijde na 50 korun.

SK Slavia Praha - Bohemians 1905

Sportovní hala Slavia - EDEN

Sobota 22.1.2011 16:00 hodin

Celý článek na iDnes naleznete zde !

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700