Autor: Slaviafutsal.cz   Vloženo dne: 4.2.2011

Deník.cz - Na stránkách Pražského Deníku můžete číst zajímavý rozhovor s Tomášem Matějkou, jedním z hlavních tahounů mužstva, který je tím opravdovým pravým srdcařem, který táhne tým do vyřazovací části nejvyšší futsalové soutěže - Jetbull Futsal Ligy. Slávističtí futsalisté před koncem základní části mocně finišují. Místo soubojů o záchranu teď bojují o play off. Navíc se budou snažit vyhnout dvěma velkým favoritům z Chrudimi a Teplic. O rozhovor jsme požádali Tomáše Matějku, který v letošní sezoně odehrál v červenobílém dresu nejvíce utkání.

Z Třince jste přivezli těsné, ale o to cennější vítězství.

Ano, máte pravdu. My jsme do Třince jeli minimálně bodovat, domácí potřebovali jedině vyhrát. Nakonec o tom, že jsme si odvezli tři body, rozhodla právě power play soupeře, kterému nezbývalo nic jiného než se hnát za vítězstvím. Musím přiznat, že to bylo zatím jedno z nejtěžších utkání, co jsme v sezoně hráli. Atypické prostředí, jejich styl hry a ještě vývoj zápasu, no nic dobrého. Nakonec jsme ale nesmírně rádi, že si z Třince vezeme opravdu vydřené vítězství.

Nyní jste na osmé příčce zaručující play off, je to vaše vytoužená meta pro tuto sezonu?

Je těžké na tuto otázku jednoznačně odpovědět. V průběhu sezony se cíle totiž neustále měnily. Po odehraných pěti kolech při pohledu na tabulku převládal optimismus. My jsme se drželi v horní polovině tabulky. Ale v prostřední části sezony přišel obrovský výsledkový výpadek, zapříčinil postupný propad tabulkou a na tým spadla obrovská deka. Až v novém roce, jako by si každý teprve uvědomil vážnost situace, že jsme vlastně ve „válce“ o ligu a nyní už i pokukujeme po play off. Náš boj o co nejlepší postavení v tabulce stále ale nekončí.

Vyhráli jste poslední tři utkání, což svědčí o vaší skvělé formě, navíc vás teď čekají dva zápasy s týmy pod vámi. Pokukujete po šestém místě, abyste se vyhnuli silné dvojici Chrudim – Teplice?

Samozřejmě, že nikdo nechce skončit hned v prvním kole play off. Kvality Chrudimi a Teplic jsou nezpochybnitelné. Vybírat si teď soupeře je asi předčasné, navíc stále hrajeme o účast v play off a čekají nás ještě tři těžká utkání základní části. Již tento pátek v Edenu se zachraňujícím se Helas Brno, dále s Indoss Plzeň, která je doma silným týmem, a s Balticflora Teplice, pro něž to bude generálka před play off.

Odehrál jste v letošní sezoně nejvíce utkání ze všech hráčů slávistického kádru. V čem vidíte největší rozdíly futsalové Slavie na začátku ročníku a nyní?

Počáteční euforie z příchodu nového trenéra Martina Brychty přinesla body. Poté přišel i pro mne nepochopitelný výsledkový výpadek. Ale i tak se dál správně pokračovalo v nastavené koncepci a nyní se vracíme zpět do bojů o co nejlepší umístění v lize. Psychicky jsme silnější, kádr stabilizovanější a jednoznačně jsme na vzniklé herní situace připravenější.

V posledních třech utkáních jste inkasovali pouze tři branky, čemu tuto statistiku připisujete?

Komplexně se zlepšila defenzivní hra celého týmu, bez zbytečných individuálních chyb.

Pomáhá vám i fakt, že v brance stojí zkušený Ondřej Knobloch?

Ondřej Knobloch patří bezesporu dlouhodobě ke špičce mezi brankáři v lize, svými výkony jen podpořil náš vzestup. Jeho nezdolný temperament a velké zápasové zaujetí je hnacím motorem jak pro nás hráče, tak i pro naše výborné fanoušky.

Teoreticky ještě existuje varianta, že byste si ve vyzařovací části zahráli proti Bohemians 1905, to by asi byla hodně lákavá vidina…

…určitě je to lákavá vidina. Každé derby si všichni moc užíváme. Už kvůli fanouškům by tato varianta byla asi nejlepší. Navíc zde máme hodně kamarádů a dobře se mezi sebou známe. Já jsem pro…

S jakým bodovým ziskem byste byl spokojen z posledních tří utkání základní části?

Před zápasem v Třinci jsme si s trenérem v kabině řekli, že do konce soutěže by bylo krásné získat 12bodů, takže nám chybí ještě devět bodů…

Petr Krejčík / Pražský Deník

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700