Autor: Slaviafutsal.cz   Vloženo dne: 17.2.2011

eFutsal.cz - Rešetár, Frič, Sláma, Janovský, bratři Marešové, Gerčák… Trenér Tomáš Neumann si vybral 14 hráčů, kteří budou hájit české barvy na kvalifikaci ME 2012, konanou příští týden v rumunském Targu Mures. Skvělá zpráva pro český futsal! Po téměř dvou letech, když naposledy pomáhali vybojovat postup na "bronzové" ME 2010, se do národního týmu vracejí bratři Roman a Michal Marešové, kteří v klubovém dresu podávají výborné výkony. Skutečnost, o které se v posledních týdnech hodně spekulovalo, se tak potvrdila a oba bratři,

v minulosti zocelení řadou sezón v ruské lize a aktuálně oblékající dres ERA-PACKu Chrudim, budou spolu se svými spoluhráči v příštím týdnu bojovat proti Norsku, Slovensku a Rumunsku.

Sestava českého týmu je z více než poloviny totožná s tou, která vybojovala před rokem v Maďarsku třetí místo na Mistrovství Evropy. Proti jeho tehdejšímu složení chybí po zranění se teprve rozehrávající Kopecký, Kroulík, Polášek, Blažej a brankář Meller, který v tomto případě dal přednost zaměstnání a rodině. Zmíněné nahrazují právě bratři Marešové a nadějní mladíci Seidler, Oliva a brankář Žďánský.

Tým se ve středu 23. února letecky přesune do rumunského Targu Mures, kdy ho o den čeká vítěz předkola Norsko, v pátek nastoupí proti Slovensku a v neděli se s kvalifikací rozloučí ve střetnutí s domácím Rumunskem. Ze šesti kvalifikačních skupin, které se hrají souběžně příští týden, postoupí jejich vítězové a pět celků z druhých míst s nejlepším bodovým ziskem. Evropský šampionát se hraje v únoru 2012 v chorvatských městech Splitu a Záhřebu.

Nominace reprezentace pro kvalifikaci ME

Brankáři
Gerčák Libor (Nejzbach Vysoké Mýto)
Ždáňský Jakub (ERA-PACK Chrudim)

Hráči do pole
Belej Michal (Tango Brno)
Dlouhý Martin (Bohemians 1905)
Frič David (Slov-Matic Bratislava)
Havel Josef (Tango Brno)
Janovský Jan (Akademia Pniewy)
Mareš Michal (ERA-PACK Chrudim)
Mareš Roman (ERA-PACK Chrudim)
Novotný Jiří (Slavia Praha)
Oliva Petr (Slavia Praha)
Rešetár Lukáš (ERA-PACK Chrudim)
Seidler Michal (CC Jistebník)
Sláma Zdeněk (Slov-Matic Bratislava)

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700