Autor: Slaviafutsal.cz   Vloženo dne: 20.3.2011

Pro Slavii již uplynulá sezóna, nebyla v mnoha směrech jednoduchá. Okupovali jsme samotné čelo tabulky, ale také její konec. Nakonec jsme se v roce 2011 dokázali "sebrat" a po sérii pěti výher v řadě sahali po umístění v lepším středu ligového žebříčku. Ten však jak se nakonec ukázalo zásadně ovlivnil ne sportovní zisk bodů Torfu Pardubice s Chrudimí, a v posledním kole uhraná remíza právě pardubického klubu v Brně proti Tangu. Tam byl v době, kdy na všech ostatních palubovkách po jednotném výkopu zápasů sudí ukončovali utkání, stav 5:1 pro

domácí Tango, avšak nakonec utkání skončilo remízou 5:5 poté, co měl být chvíli před koncem odpískán jednoznačný desetimetrový kop ve prospěch domácího Brna. My však můžeme litovat jiných okamžiků sezóny, ve kterých jsme se sami připravili o lepší umístění. Jmenovat lze zbytečnou remízu doma s Jitebníkem, odevzdané body v domácím utkání s Třincem, zbytečná prohra doma s Benagem, ale především vysoká prohra v Edenu s Pardubicemi.

Nakonec z toho bylo osmé místo, a jako soupeř v play-pff favorit favoritů, Era-Pack Chrudim. Mužstvo však své "play-off" odehrálo již během ledna a února, kdy se v podstatě zachraňovalo v soutěži. A za tento úsek sezóny patří celému mužstvu obrovské poděkování, neboť všechna utkání zvládlo skvěle.

Nejvyšší soutěž hrajeme čtvrtou sezónu. Ve všech sezónách jsme hráli play-off. V té první ligové nás také ve čtrvtfinále vyřadilo trochu překvapivě SK Kladno, a byl z toho velký smutek. V následující třech ročnících nám "stopku" vždy vystavila Chrudim. Poprvé jsme ji poté, co jsme ve čtvrtfinále vyřadili Helas Brno, měli takříkajíc "na lopatě". Vedli jsme 1:0 a 2:1 na utkání, avšak matchball jsme proměnit nedokázali. Vloni již proti nám stála jiná silnější Chrudim. Přesto jsme výhru urvali, doma po penaltovém rozstřelu. Letos byla Chrudim opět o velký kus lepší, opět výrazně posunula laťku. I my jsme se radikálně zlepšili, předvedli výborné dlouhé fáze zápasů, ovšem nejen že jsme tentokrát Chrudim neporazili, dokonce jsme nedali ani branku, což vzhledem k našim výkonům je hodně nespravedlivé. Je to ale sport. Nedá se nic dělat. Naše dvě čtvrtfinále a dvě semifinále ve čtyřech ligových sezónách za úspěch rozhodně považovat lze.

Pozitivním jevem bylo výrazné zvýšení průměrné návštěvnosti na domácí utkání. Diváci nám věnovali větší přízeň než v loňské sezóně, a i kotel fandících byl více slyšet než vloni.

Velké poděkování tak zaslouží všichni hráči, kteří se letos za Slavii "rvali", především Ti kteří bojovali v druhé polovině soutěže v roce 2011. Poděkování zaslouží realizační tým v čele s trenérem Brychtou, který s mužstvem udělal kus práce, a jeho vliv na proměnu naší hry je obrovský. A samozřejmě děkujeme věrným fanouškům, kteří nás nezatracovali ani v době, kdy jsme byli opravdu dole, nedařilo se nic, a jejich podpora nás držela nad vodou.

Díky, díky, díky !

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700