Vloženo dne: 16.1.2016

Futsalisté Hradce Králové hostili v pátečním zápase 15. kola CHANCE futsal ligy Slavii Praha. Zápas skončil vítězstvím hostů 4:1. V prvním poločase se dostala do vedení Slavia, když se jako jediný trefil Salák. Střelba se dařila hostům i ve druhé půli. Ve 23. minutě zvýšil na 2:0 Vejvoda a ke konci Slavia rozhodla díky brankám Saláka a J. Novotného – 0:4. Domácí korigovali výsledek ve 40. minutě, kdy se z branky radoval Beran. Zápas nedohrál po dvou žlutých kartách slávista Míča a domácí Chromek, který uviděl rovnou červenou kartu. Tolik komentář z webu Chancefutsalliga.cz.

Sestavu jsme na utkání dávali dohromady horko těžko. Lištván a Oliva proleželi celý týden s horečkou a jen první jmenovaný se dal alespoň částečně dohromady. Před odjezdem na utkání se doma nepříjemně zranil Jiří Novotný a trvalo celý první poločas než zabraly léky proti bolesti natolik, aby jeden z našich nejlepších hráčů mohl vstoupit na hřiště, a byť značně limitován, týmu pomoci na hřišti. Antonína Hrdinu nadále testuje fotbalový Liberec, takže absentoval také. Do zápasu jsme tedy složili dvě čtveřice z hráčů, kteří zůstali k dispozici: Matějka, Žampa, Míča, Salák - Homola, Lištván, Borkovec, Vejvoda.

Daniel Kolman, prezident klubu, k utkání řekl: "Od první minuty se hrálo pohledné utkání, plné nasazení, šancí, důrazu bez unfair zákroků, a troufám si říct i kvalitního futsalu. Naše mužstvo ukázalo morální sílu, hráči dali do utkání všechno a zaslouží obrovské poděkování. Všichni. Přesto si dovolím vyzdvihnout Ondřeje Vahalu, jenž byl opět obrovskou oporou, dále Michala Saláka, hrajícího v reprezentační formě, střílejícího góly když je to potřeba a Pavla Borkovce, který dává hře obrovský drajv, je důrazný v neustálém pohybu, nenechá soupeře vydechnout, rozumí si s míčem, a i když má ještě rezervy v především v defenzívním postavení, je obrovským oživením týmu. Po utkání byly nějaké drobné emoce směrem k sudím, já se však domnívám, že utkání zvládli a podali velmi solidní výkon."

Daniel Rajnoch, trenér Hradce Králové: „Hráčům nemůže nic vytknout, protože zápas odehráli na sto procent. Všichni odvedli absolutní maximum, jenže i kdybychom hráli dva dny, tak gól nedáme. Vytvořili jsme si strašně moc šancí, ale nebyli jsme schopni je proměnit. Rozdíl byl v tom, že Slavia své šance proměnila. Díky tomu hosté zaslouženě vyhráli. Měli jsme opravdu velké problémy s koncovkou, protože zápas měl velkou kvalitu díky oběma týmům. Slavii musíme pogratulovat k vítězství.“

Martin Brychta, trenér Slavie Praha: „Máme důležité tři body, které jsme chtěli, ale bylo to hodně těžké, protože domácí hráli výborně. Opět nás podržel brankář Vahala. Jsem rád za vítězství, jsou to výborné tři body.

Od první minuty utkání se do sebe hráči obou týmů sportovně pustili, bez zbytečného oťukávání a oba gólmani museli řešit několik ošemetných situací. Na naší straně hýřil aktivitou především Míča, kterého lze označit za muže prvního poločasu, ovšem nakonec svůj dobrý výkon naprosto zdevalvoval ve druhém poločasu zbytečným vyloučením. Přesto byl jeho průnik v 6 minutě a dvojí pokus prostřelit brankáře domácích dlouho největší šancí utkání. Na straně domácích se v obrovské příležitosti objevil Chromek v šestnácté minutě, kdy se ocitl sám před Vahalou, ovšem náš brankář předvedl fantastický zákrok nejen proti němu, ale i proti nepříjemné dorážce. A následně udeřilo na druhé straně. Michal Salák vystihl rozehrávku Hradce, pustil se do vítězného souboje s bránícími hráči a zvládnul tvrdou střelou prostřelit i Menšla. Do konce poločasu jsme měli ještě jednu obrovskou příležitost. Nejprve došlo ke sporné situaci před naším pokutovým územím, kterou rozhodčí jako faul nevyhodnotili, následně jsme založili rychlou protiakci, Borkovec postupoval sám na branku domácích, a alespoň dle našeho názoru byl poměrně tvrdě sražen v pokutovém území. Dožadovali jsme se pokutového kopu a červené karty, rozhodčí však situaci vyhodnotili jinak. Pokračovalo se ve hře. Poločas tak skončil naším těsným, ale pravděpodobně zaslouženým vedením.

Do druhého dějství Žampu nahradil Jiří Novotný. Bylo evidentní, že domácí jsou rozhodnuti vývoj utkání zvrátit. Zmrazili jsme je ovšem brankou na 2:0. Homola rozehrál roh na Lištvána, jehož nepovedená střela skončila u Vejvody, který měl již snadnou práci z kroku dopravit míč do prázdné branky. Je pravdou, že před zahráním rohu se Homolovi pohnul míč na nerovné palubovce směrem do hřiště více než povolují pravidla, což ovšem nemění nic na faktu, že gól nepadl z důvodu posunu míče, ale z důvodu nesprávného postavení hráčů Hradce při bránění standardní situace a nereagování na rozehru našeho signálu. Ten nám sice nevyšel úplně dle představ, neboť gólem měla skončit již střela Lištvána, ale míč se šťastně dostal k Vejvodovi, který jej uklidil do sítě. Nazývat tuto situaci jako zásadní ovlivnění utkání je rozhodně přehnané.

Po brance nás Hradec ještě více přitlačil na naší polovinu hřiště, a musíme sportovně přiznat, že byl v této fázi lepším týmem. Především čtveřice složená z bratří Drozdů, se Semerádem a Srkalem, byla hodně nebezpečná. Vtyvořila si několik velkých šancí, z nichž se rekrutovala i střela do tyče naší branky. Gól visel ve vzduchu! Nám se vůbec nedařilo podržet míč a dlouhé minuty jsme se jen bránili. Štěstí jsme pokoušeli jen dlouhými výhozy a brejky. Jeden z nich však parádně zrealizoval Michal Salák. Opět se nebojácně pustil jeden na jednoho, a byť byl vytlačen do strany k autové čáře, parádní ranou zvýšil na 0:3.

Po druhém "žlutém" faulu se ovšem nechal ve 34 minutě následně zcela zbytečně vyloučit Míča, a domácí dostali šanci otočit vývoj utkání. Přesilovku jsme však odbránili přímo famózně! Hradec v podstatě nevystřelil na bránu a frustrace domácích stoupala. Po zbytečném tvrdém zákroku na Lištvána byl vyloučen Chromek a šanci hrát přesilovku jsme dostali i my. Na hřiště se mimořádně pro tuto příležitost dostal i Filinger, který připravil střeleckou pozici pro Jiřího Novotného, který uklidil míč přesně k tyči, 0:4.

Hradec se nevzdával, chtěl vstřelit čestnou branku, což se mu i pár vteřin před koncem k nelibosti brankáře Vahaly podařilo. V samotném závěru dostali domácí i šanci desetimetrového kopu, ovšem míč letěl mimo tyče branky našeho gólmana.

Za "kaňku" utkání považujeme nevpuštění našich fanoušků do sportovní haly. Jakýkoliv sport, zvlášť kolektivní se dělá především pro ně, a proto postup domácích pořadatelů považujeme za nepochopitelný a odporující smyslu této filozofie. Takto se pohledné utkání, které mělo náboj a kvalitu, hrálo před poloprázdnou halou bez atmosféry, což je obrovská škoda, neboť s diváckou kulisou mohlo být ozdobou minimálně tohoto ligového kola. K této problematice se vyjádříme v samostatném prohlášení.

Mados Hradec Králové - SK Slavia Praha 1:4 (0:1)
Branky: 40. Beran (Srkal) – 17. Salák, 23. Vejvoda (Lištván), 33. Salák (Lištván), 38. Novotný (Filinger).
MADOS MT Hradec Králové: Menšl, Ondráček – Beran, Srkal, D. Drozd, P. Drozd, Chromek, Jiráský, Fidra, Hloušek, Semerád.
SK Slavia Praha: Vahala, Bartůněk – Žampa, Novotný, Salák, Filinger, Borkovec, Lištván, Homola, Míča, Matějka, Vejvoda.

Textový online naleznete zde!
 

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700