Vloženo dne: 23.1.2016

Překvapení kola se zrodilo v pražském Edenu. Futsalisté Tanga Brna, kteří hrají o záchranu CHANCE futsal ligy, vyhráli v 16. kole na palubovce Slavie 5:1. První poločas se povedl Tangu, které vstřelilo první gól v 15. minutě po střele Buršíka. Slavii zlomil také gól těsně před přestávkou, který inkasovala od Svobody. Až za stavu 0:4 domácí snížili, když čtyři minuty před koncem trefil Lištván. Skóre utkání pak uzavřel brankář Tanga Zrzavý – 1:5.

Tango přijelo do Edenu skvěle připraveno. Výborně bránilo, příliš útočných choutek nemělo, ale využilo každého našeho zaváhání k "uštknutí". Pohyblivá obrana eliminovala naše útočné snažení, které bylo značně limitováno nemocemi a zraněními. Skoro celé mužstvo mělo být spíš v posteli než na palubovce, ale na to se nebudeme vymlouvat. Tango bylo prostě lepší a zcela zaslouženě zvítězilo.

Martin Brychta, trenér Slavie: „Bohužel, měli jsme větší marodku, než jsem předpokládal. Někteří kluci nastoupili pod prášky a zatejpovaný, až nevím kam. Na to se však nechceme vymlouvat, protože dvě čtyřky jsme dohromady dát mohli. Myslím si, že zápas byl v obráceném gardu oproti duelu na Tangu. Soupeř byl aktivní a my jsme ho podcenili. Z našeho pohledu šlo o nepovedený zápas. Tango dobře bránilo, což jsme očekávali. Rozhodl první poločas, kdy jsme dostali dva góly po našich chybách. Ve druhém poločase jsme hru stáhli na šest lidí, hráli jsme power play, ale už jsme s tím nedokázali nic udělat.“

Marian Berky, trenér Tanga: „Konečně jsme vyhráli. Kluci bojovali a přistoupili k zápasu zodpovědně. I když tam byly nějaké chyby, tak hráči dodržovali taktické pokyny a zaslouží si pochvalu. Takto si jejich výkon představuji. Základ je bojovnost, a pokud k tomu někteří hráči přidají futsalové prvky, tak můžou vyhrát.“

Záznam utkání na Livesport TV!

SK Slavia Praha - Tango Brno 1:5 (0:2)
Branky: 36. Jan Lištván (Jan Homola) - 15. Tomáš Buršík, 20. Milan Svoboda ( Lukáš Zrzavý ), 33. Dimostenis Chadzidis, 35. Bohumír Doubravský ( Marko Hudaček ), 38. Lukáš Zrzavý.
Slavia: Ondřej Vahala, Michal Bartůněk - Jan Lištván, Viktor Žampa, Jan Homola, Petr Oliva, Pavel Borkovec, Jiří Novotný, Michal Salák, Michal Vejvoda.
Tango: Jakub Dvořák, Lukáš Zrzavý - Milan Svoboda, Dimostenis Chadzidis, Radim Vlček, Čeněk Cenek, Marko Hudaček, Ondřej Šidla, Tomáš Buršík, Bohumír Doubravský, Tomáš Prokeš, Jakub Gremmel, Lukáš Černek.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700