Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 29.2.2016

Byl to zápas se vším všudy, napínavý od prvního okamžiku až do závěru. Na jeho konci jsou veledůležité tři body, které si slávisté poctivým výkonem vybojovali za pomoci svých věrných fanoušků. Slavia šla do důležitého souboje bez zraněného Michala Vejvody, ale s navrátilci po karetních trestech a uzdraveným Jiřím Novotným. Na střídačce byl také Michal Salák, do hry ještě nezasáhl.

Úvod zápasu patřil našemu ambicióznímu soupeři, který se dostal do několika nebezpečných situací před naší brankou. V osmé minutě Jiří Šíša připravil patičkou míč pro Lukáše Böhma, který otevřel skóre. V 15. minutě podržel v klíčový okamžik červenobílé Vahala, který prudkou Kasýkovu ránu vytáhl na břevno. Další komplikací bylo zranění – okopaný bojovník Ondřej Míča musel nedobrovolně odstoupit ze hry.

V 17.minutě bylo vyrovnáno – Petr Oliva rozehrál šikovně a přesně roh a nová posila Slavie Jakub Kiliján vstřelil svůj první gól v novém dresu. Do poločasu padly ještě dvě branky, tu slávistickou dal reprezentant Jiří Novotný po Lištvánově přihrávce, tu plzeňskou Michal Štrait z desetimetrového kopu. Zda mu ovšem předcházel faul se dá velmi pochybovat. V každém případě jeho odpískání vzbudilo velké emoce. 

Po přestávce už se trefovali jenom domácí. Nejprve ve 32. minutě proměnil své druhé krásné sólo Petr Oliva a pak ve 36. minutě slávisté rozhodli. Druhou penaltu z 10 metrů šel na pokyn asistenta Davida Fillingera zahrávat benjamínek týmu František Sedláček, hrající druhé ligové utkání v kariéře. Mladý reprezentant do 21 let zachoval chladnou hlavu a přesnou křížnou ránou po zemi rozhodl o důležitém vítězství našich barev. Korunoval tím svůj slibný výkon.

Je nutné doplnit, že Plzeň v druhém poločase čtyři vyložené příležitosti neproměnila, několikrát zasáhl výborně Vahala, měli jsme také trochu nezbytného štěstí. Oba týmy hrály na konci prvního poločasu pod tlakem 5 faulů, stejná situace se opakovala i v závěru druhého poločasu.

Za bojovný výkon a nasazení si však naši hráči vítězství zasloužili, a mohli si tak užít vítěznou děkovačku s fantastickými fanoušky! Těm velmi děkujeme za podporu, téměř 400 diváků v hale vytvořilo vynikající atmosféru!

Komentáře trenérů:

Martin Brychta, Slavia Praha:
Jsem spokojený, byl to pro nás těžký zápas. Připravili jsme se solidně, měli jsme víc šancí. Máme velice důležité body. V poločase jsme vlastně začínali znovu, nabádal jsem hráče, abychom nepřipustili hru nahoru dolů a nechytali jsme se s nimi. Po třetí brance už jsem věřil, že to dotáhneme k vítězství. Na druhou penaltu jsem chtěl poslat Tondu Hrdinu, ale jsem rád, že jsem poslechl Davida Fillingera, který vybral Františka Sedláčka. Provedl to výborně. Rád bych poděkoval všem fanouškům za to, jak nám pomohli dnešní zápas zvládnout, klobouk dolů před jejich podporou!

Patrik Mičkal, asistent trenéra Interobalu Plzeň:
Zápas byl vyrovnaný, rozhodly dvě naše individuální chyby. Je to škoda, protože šance byly na obou dvou stranách a bylo to velice kvalitní utkání. V určitých fázích se takové zápasy lámou a my jsme v nich udělali chyby, za které jsme byli potrestáni. I přes snahu a šance jsme se nedokázali do utkání vrátit. Nechci říkat, že by zápasu slušela remíza, protože domácí byli o ty dvě naše chyby lepší. Atmosféra v hale byla vynikající, je dobře, že se futsal dostává takto do povědomí fanoušků. Diváci přispěli svým fanděním ke kvalitě zápasu!

SK Slavia Praha - Interobal Plzeň 4 : 2 (2 : 2)
Rozhodčí: Melničuk Vladimír (8,3), Černý Ondřej (8,5) Delegát: Novotný Josef Diváků: 470 Stadion: SH SK Slavia Praha
Branky: 17. Kiliján Jakub (Oliva Petr), 18. Novotný Jiří (Lištván Jan), 32. Oliva Petr (Matějka Tomáš), 36. Sedláček František - 8. Böhm Lukáš (Šíša Jiří), 19. Štrajt Michal
ŽK: Novotný Jiří, Borkovec Pavel, Lištván Jan - Landrgott Tomáš, Štrajt Michal, Šíša Jiří, Forman Adam, Böhm Lukáš, Vnuk Tomáš, Kasýk Zdeněk
SK Slavia Praha: Vahala Ondřej, Nguyen Tung Anh, Novotný Jiří, Sedláček František, Salák Michal, Kiliján Jakub, Oliva Petr, Borkovec Pavel, Lištván Jan, Homola Jan, Míča Ondřej, Hrdina Antonín, Matějka Tomáš, Bartůněk Michal Trenér: Brychta Martin
Interobal Plzeň: Sochůrek Ondřej, Landrgott Tomáš, Mariánus Pavel, Štrajt Michal, Šíša Jiří, Koc Václav, Forman Adam, Stejskal Pavel, Böhm Lukáš, Vnuk Tomáš, Hibler Lukáš, Dobiáš Matěj, Kasýk Zdeněk, Like Adam Trenér: Kučera Petr

Foto: Nikol Kuncová

Záznam utkání na LivesportTV.cz!

 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700