Autor: Ondřej Zlámal Foto: Ladislav Nussbauer   Vloženo dne: 15.4.2016

Koncentrovaný, obětavý a týmový výkon dovedl slávistické futsalisty k velice cennému prvnímu vítězství ve čtvrtfinále Chance futsal ligy, ve kterém porazili SK Interobal Plzeň vysoko 7:1. O svém vítězstvím rozhodli už v prvním poločase, kdy vybojovali vedení 5:0!

Dvě branky vstřelili Petr Oliva a Ondřej Míča, jednu přidali Antonín Hrdina, Jan Homola a Jiří Novotný.

Slávisté otřevřeli skóre ve čtvrté minutě - Jan Lištván rozehrál z autu přímo na nabíhajícího Hrdinu a ten z první poslal míč pod břevno. Druhá branka padla po vydařeném signálu z rohového kopu, který zakončil Novotný, jemuž posunul patou míč Salák. Ten se poté proměnil v nahrávače, když jeho centr srazil do sítě Oliva a bylo 3:0. Stejný střelec pak po technickém zpracování u brankové čáry zvýšil z úhlu na 4:0. Pátou branku vsítil po Hrdinově přihrávce nový slávistický kanonýr Jan Homola.

Po přestávce se hosté na palubovku vrátili s mnohem aktivnějším futsalem - ale Vahalu dlouho nemohli překonat, slávistický gólman doslova čaroval, chytal nájezdy, střely i dorážky. Kapituloval jen jednou - po střele Pavla Stejskala - slávisté ale hned odpověděli a obě branky, které trefil z pravé strany Ondřej Míča, byly výstavní. Nejprve napodobil Olivu a z úhlu prostřelil Sochůrka a pak z pravé strany na protější tyč nádherně završil skóre na konečných 7:1!

Mnoha výbornými zákroky podržel slávisty také brankář Ondřej Vahala, který byl blízko toho, aby udržel čisté konto! Nutno ale pochválit celou defenzivní činnost, která byla téměř bezchybná!

Utkání se hrálo ve vynikající atmosféře v zaplněné hale - k té přispěly rovným díle oba kotle fanoušků. Těm slávistickým patří za jejch podporu velké podělkování!

Hodnocení trenérů:

Martin Brychta:
S výkonem jsme spokojený, za první poločas dokonce maximálně. Podali jsme dobrý, koncentrovaný výkon a proměňovali jsme šance, které se nám naskytly. O výsledku utkání jsme tak rozhodli už v prvním poločase. Splnili jsme taktické pokyny, vycházely nám i signály, kterým se věnujeme na tréninku. Plzeň naše standardky určitě zná, ale když jsou zahrané dobře, tak se z nich i tak dá skórovat. Pokud se Plzeň z tohoto zápasu poučí a připraví se na nás, tak další utkání bude samozřejmě těžší. Chtěl bych poděkovat fanouškům za to, jakou vytvořili našemu týmu atmosféru, byl výborní. Jsem rád, že našli cestu do haly po ledním hokeji a oceňuji i to, že přijelo tolik fanoušků z Plzně.

Petr Kučera:
Série je na začátku a my očekáváme, že bude dlouhá. My budeme muset zlepšit důraz a nasazení, protože v prvním poločas jsme v tomto ohledu prospali. Musíme také být efektivnější v zakončování našich akcí – šance jsme si vytvořili, ale neproměnili je. Musíme víc běhat, chtít si to dát a být také důraznější. Play-off musí v tom dobrém smyslu slova bolet. O poločase jsme si něco řekli a po přestávce se to projevilo. S tím výkonem už jsem byl spokojený. Doufám, že z naší strany budou už zápasy vypadat aktivněji. Jsme v play-off úplný nováčci, možná, že i to sehrálo svoji roli. Rád bych pochválil oba kotle fanoušků, protože vytvořily utkání nádhernou kulisu.

Záznam utkání sledujte zde!


SK Slavia Praha - Interobal Plzeň 7:1 (5:0)
Branky: 4. Hrdina (Lištván), 7. Novotný (Salák), 11. Oliva (Novotný), 15. Oliva (Novotný), 16. Homola (Hrdina), 31. Míča (Salák), 36. Míča (Oliva) – 30. Stejskal (Bohm)
Slavia: Vahala (Bartůněk) - Novotný, Míča, Oliva, Hrdina, Lištván, Homola, Kiliján, Sedláček, Matějka, Salák
Plzeň: Sochůrek(Landrgott) - Stejskal, Mariánus, Koc, Vnuk, Hibler, Šíša, Abrhám, Rozboud, Forman, Bohm

ŽK: 18. Šíša (PLZ), 19. Koc (PLZ), 29. Forman (PLZ), 32. Mariánus (PLZ)   37. Forman (PLZ) ČK: Forman

Stav série: 1:0

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700