Autor: Ondřej Zlámal Foto: Ladislav Nussbauer   Vloženo dne: 25.4.2016

Slávisté ovládli třetí utkání čtvrtfinálové série play-off Chance futsal ligy, když v hale v Edenu zopakovali výkon a nasazení z prvního zápasu a vysoko zvítězili. V sérii se ujímají vedení 2:1 a o postupu do semifinále mohou rozhodnout už tento pátek v Plzni.

První důležitou branku vstřelil výborně hrající Ondřej Míča po přihrávce Jiřího Novotného. Druhá padla až po změně stran ve druhém poločase  - po protiútoku, kdy Antonín Hrdina předložil míč před branku kapitánovi Tomáši Matějkovi a ten ho nasměroval do sítě.

Slávisté nadále koncentrovaně bránili a nepouštěli soupeře do velkých šancí – pokud ano, tak byl připravený Ondřej Vahala, který několika bravurními zákroky nakonec vychytal čisté konto., za které mu aplaudovali i fanoušci v hledišti.

Třetí branku přidal po přihrávce Jana Homoly Antonín Hrdina, čtvrtá padla z pokutového kopu, který výborně provedl František Sedláček. Ten měl stejnou výhodu ještě jednou po té, co byl po druhé žluté kartě vyloučen špílmachr Interobalu Tomáš Vnuk.

Nemusel toho litovat, protože v poslední minutě přidal poslední pátou branku Michal Salák.

Čtvrtý zápas se hraje v pátek 29. dubna v Plzni.

Komentář trenérů:

David Filinger (asistent trenéra): „Rozhodlo nasazení. Dneska to byla z naší strany jízda. Dobře jsme bránili. Tak to má vypadat, Důležitý byl druhý a třetí gól, protože soupeř do té doby moc šancí neměl a my jsme odskočili. Chtěli jsme hrát dobře z obrany. Už na tréninku jsme se připravovali na bránění od půlky. Jakmile někdo z Plzně přejde naši polovinu, tak máme hráče na pět centimetrů a jdeme do toho naplno. Čekali jsme, že rozhodčí budou pouštět tvrdou hru.“

Petr Kučera (Interobal Plzeň) „K zápasu jsme přistoupili úplně obráceně než v pátek. První poločas jsme úplně prospali. V komorní atmosféře jsme předváděli komorní futsal bez nasazení, což se mi vůbec nelíbilo. Ve druhém poločase jsme byli trochu nebezpečnější, ale paradoxně jsme druhou půlku prohráli nula-čtyři.“

Záznam utkání na webu CeskaTelevize.cz!


SK Slavia Praha – SK Interobal Plzeň 5:0 (1:0)

Branky a nahrávky: 10. Míča (J. Novotný), 28. Matějka (A. Hrdina), 31. A. Hrdina (Homola), 36. Sedláček (10 m pk), 40. Salák (Homola). Rozhodčí: Chládek, O. Černý. ŽK: Kiliján – Vnuk, Hibler. ČK: 39. Vnuk (PLZ). Diváci: 150.

Slavia Praha: Vahala (Bartůněk) – Matějka, Míča, Lištván, Homola, A. Hrdina, Oliva, J. Novotný, Sedláček, Kiliján, Salák. Trenér Martin Brychta.

Interobal Plzeň: Sochůrek (Landrgott) – Stejskal, Böhm, Abrham, Forman, Mižár, Mariánus, Rozboud, Koc, Kasýk, Šíša, Hibler, Vnuk. Trenér Petr Kučera.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700