Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 4.2.2017

To byla premiéra jako hrom! Radim Záruba se uvedl v červenobílém dresu tak, jak se na reprezentanta a nejlepšího futsalistu roku sluší! Během prvního poločasu nastřílel hattrick, po přestávce přidal ještě dvě branky a asistenci. Slušný zápis na úvod, co říkáte? 

Slávisté na palubovce Helasu nakonec zvítězili 9:5, když o třech bodech rozhodli definitivně v závěru. Bylo to však hodně dramatické utkání, které přineslo také celou řadu neproměněných šancí.

Na střeleckou listinu se kromě nové posily, jejíž angažování bylo dotaženo v průběhu dne, zapsali ještě svojí premiérovou brankou Martin Směřička, Ondřej Míča, Martin Brychta a Antonín Hrdina.

Slávisté byli na koni hned v samotném úvodu zápasu, kdy vedli 2:0, soupeř ale dokázal vyrovnat na 2:2 a pak ještě srovnat na 5:5. V této fázi se utkání lámalo. Slávisté přidali další čtyři branky, dvakrát se trefil při soupeřově power-play přes celé hřiště Radim Záruba.

Po narážečce se Zárubou a Míčou se dostal hned ve 2. minutě do přečíslení Směřička a svojí šanci bezpečně proměnil. Na 0:2 vstřelil svojí premiérovou branku za Slavii i Záruba, který dokončil akci Saláka, kterou ovšem rychlým výjezdem po spolupráci s Vahalou sám začal. Helas však předváděl směrem dopředu kvalitu, důraz, a hlad po zakončení. Pomohlo nám i břevno. Přesto domácí snížili a po chybě Vahaly při power-play také vyrovnali. Nová posila Záruba však po akcích Saláka a následně Hrdiny mířil dvakrát ze střední vzdálenosti přesně a zvýšil naše vedení opět o dva góly. Helas opět korigoval a do šaten se šlo za našeho hubeného vedení.

Do druhého poločasu jsme opět vstoupili dobře. Po standardní situaci se prosadil Míča po chytré rozehrávce Záruby. Vedení jsme opět neudrželi a také po standardní situaci bylo ve 29. minutě srovnáno 5:5. Vyrovnání opět probudilo naše střelce. Důrazný a pracovitý Brychta běžel sám na branku zezadu držen za dres, což se obešlo překvapivě bez karetního trestu. Brychta si však následně naběhl před branku a důrazně dopravil do sítě akci Směřičky. Vzápětí se objevil sám před brankářem Šimonem, ten jej sice vychytal, ale dobíhající Hrdina zvýšil potřetí v utkání naše vedení na dvě branky.

V poslední čvtrtině utkání jsme především bránili vedení, a je třeba objektivně uznat, že domácí si vypracovali několik vyložených šancí. Proti změně skóre však byl vynikající Vahala. V závěru se Helas pokusil o power-play, kterou jsme potrestali dvěma brankami.

Slavia se díky výhře vyhoupla tabulkou z osmého na páté místo. Po reprezentační pauze ji čeká domácí duel s Hodonínem.

Komentáře:

Martin Brychta (trenér Slavia):
Byli jsme na Helas dobře připravení, šance byly na obou stranách, je jenom škoda, že jsme nedali víc branek z našich brejků a naopak nechali soupeře dotahovat. Utkání bylo dlouho dramatické, až v závěru jsme ho konečně rozhodli ve svůj prospěch. Helas nás trestal ze standardek, o přestávce jsme se domluvili, jak je lépe bránit a zlepšilo se to. Radim Záruba je ohromná posila, ukázal nám hned v prvním zápase svoje kvality, nastřílel důležité branky. Samozřejmě, že musíme ještě zapracovat na souhře s týmem, hlavně v obranné hře.

David Cupák (kapitán RK Helas Brno):
Před zápasem jsem říkal, že moc branek padat nebude, protože na obou stranách stojí zkušení, dobří gólmani, a tak jsem docela překvapený, že to skončilo takovým výsledkem. Moc jsme našemu gólmanovi nepomohli, z pěti střel padly čtyři góly. Drželi jsme se o jeden gól, pak jsme ještě srovnali na pět pět, ale znovu jsme dostali trestuhodné góly. Takové snad za celou sezonu dostáváme jenom my. S koncovkou se potýkáme už dlouho, ale všechno vychází z naší obrany, špatně bráníme. Nemůžeme dostat doma devět branek od Slavie, deset od Chrudimi, to je hrozně moc. Vepředu nedáváme a vzadu lacino inkasujeme.

RK Helas Brno – SK Slavia Praha 5:9 (3:4)
Branky: 11. Hrubý (Šarkozy), 12. David Cupák (Vojtěch Cupák), 14. Vojtěch Cupák (David Cupák), 26. Hrubý (David Cupák), 29. Mužík (Lidmila) – 2. Směřička (Míča), 9. Záruba (Salák), 12. Záruba (Salák), 13. Záruba (Hrdina), 24. Míča (Záruba), 30. Brychta (Směřička), 30. Hrdina (Brychta), 39. Záruba, 39. Záruba
RK Helas Brno: Šimon (Dang) – D. Cupák, V. Cupák, Zatloukal, Outrata, Hrubý, Mužík, Šarkozy, Lidmila, Bobilev.
SK Slavia Praha: Vahala (Garčár) – Brychta, Záruba, Salák, Oliva, Směřička, Míča, Hrdina, Matějka, Wojnar.
Rozhodčí: Kliner, Petr






 
 














 




 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700