Autor: Ondřej Zlámal Foto: Nikol Kuncová, Radek Klier   Vloženo dne: 12.3.2017

Slávisté ve 20. kole Chance futsal ligy hostili nejtěžšího soupeře – FK ERA-PACK Chrudim. Dvanáctinásobný mistr a již delší dobu jistý vítěz základní části sice v Edenu o dvě branky prohrával, pak ale zlepšil obranu a zápas dokázal otočit ve svůj prospěch. Na konci zápasu svítilo na výsledkové tabuli skóre 2:6.

Slávisté začali s brankářem Radimem Garčárem, který nahradil Ondru Vahalu. Důvodem této změny bylo zranění, které reprezentačního gólmana nepustilo během týdne ke všem tréninkům. Poprvé v této sezoně naskočil do hry také uzdravený Jan Lištván.

První dvě velké šance patřily červenobílým, Antonín Hrdina zamířil vedle, střelu Radima Záruby chytil brankář. Pak se již ale nejlepší futsalista roku 2016, který přišel do Slavie před nedávnou dobou právě z Chrudimi, nemýlil – chrudimského gólmana překonal z velké dálky ve druhé minutě. O čtyři minuty později dotáhl akci po levé straně do gólového vyústění také Hrdina – Slavia vedla 2:0. Bohužel pak přišly momenty soupeře. Matěj Slováček snížil ve 12. minutě a o minutu později také vyrovnal.

Slavia remízový stav do poločasu neudržela, i když hrála ve velkém tempu a nasazení. Třetí branku dal Lukáš Rešetár a čtvrtou pak Brazilec Max z penalty nařízené po souboji Michala Saláka se Slováčkem.

V druhém poločase se slávisté dostali poměrně rychle pod tlak pěti faulů, přesto dokázali zápas dohrát bez nařízeného 10m kopu. Největší šance měli v power-play, kdy pálil po velice hezké kombinaci od Záruby Hrdina do brankáře Jakuba Ždánského, chrudimský gólman zlikvidoval šanci také Zárubovi.

Úřadující mistři přidali ještě dvě branky – Max uzavřel hattrick. Zlomový gól na 5:2 však hosté přidali po sporném souboji v brankovišti, po němž zůstal na zemi ležet Salák, a hosté tak hráli proti početně oslabeným domácím. V podobné situaci v opačném gardu v prvním poločasu slávisté míč zakopli a hru přerušili, hosté nikoliv.

Další šance měl v závěru střídající Vítězslav Hrubý, Garčár ho ale dvakrát bravurně vychytal.

Hodnocení trenérů:

Felipe Conde, trenér Chrudimi:
Začali jsme dobře, ale udělali jsme v úvodu dvě, nebo tři chyby. Slavia hrála v té době dobře a dvakrát skórovala. Pak jsme začali lépe bránit a hra se vyrovnala. S postupem času jsme se zlepšili, vypracovali si šance a dostali zápas pod kontrolu. Jsem spokojený s výsledkem, protože jsme hráli proti silnému soupeři. Naše motivace do posledních zápasů? Připravujeme se na play-off, tento týden jsme trénovali osmkrát nebo devětkrát. Je to důležité, abychom do play-off šli v dostatečné formě a sebevědomě.

Martin Brychta, trenér Slavia:
Povedl se nám začátek, šli jsme rychle do dvougólového vedení. Je jenom škoda, že jsme tento vývoj neudrželi déle, alespoň do konce prvního poločasu. Přišla pasáž, kterou jsme zkazili a Chrudim toho využila. Proti takovému soupeři je třeba mít stoprocentní soustředění po celou dobu u každého hráče, to se nám bohužel nepodařilo. Pak jsme v druhém poločase hráli dlouhou dobu pod tlakem pěti faulů, které jsme nasbírali úplně zbytečně. Ondra Vahala v týdnu netrénoval, proto jsme se rozhodli nasadit Radima Garčáka, měl výborné a slabší momenty, ale celkově ho musím za jeho výkon pochválit.

SK Slavia Praha - FK ERA-PACK Chrudim 2:6 (2:4)
Branky: 2. Záruba, 5. Hrdina (Brychta) – 12. Matěj Slováček (Drozd), 13. Slováček (Max), 17. Rešetár (Felipe), 19. Max (pen.), 25. Max (Drozd), 26. Max (Koudelka)
Slavia: Radim Garčár (Ondřej Vahala) – Martin Brychta, Radim Záruba, Michal Salák, Jan Lištván, Martin Směřička, Jan Homola, Ondřej Míča, Antonín Hrdina, Tomáš Matějka, Mikuláš Wojnar, David Roshan
Chrudim: Jean (Jakub Žďánský) – Vítězslav Hrubý, Roman Mareš, Michal Mareš, Max, Koudelka, Pavel Drozd, David Drozd, Marek Lukas, Ricardinho, Lukáš Rešetár, Matěj Slováček, Felipe.
Diváků: 150
Rozhodčí: Chládek, Vomastek
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700