Autor: Ondřej Zlámal Foto: Nikol Kuncová   Vloženo dne: 31.3.2017

Dva naprosto rozdílné poločasy viděli diváci v hale v Edenu v posledním 22. kole 1. Chance futsal ligy. Slavia v tom prvním svého soupeře jednoznačně přehrála, vytvořila si celou řadu šancí pro krásných kombinacích, nastřílela čtyři branky a směřovala k vítězství. A to i přesto, že Radim Záruba neproměnil penaltu.

V prvním poločase diváci tleskali akcím slávistů - první branku přinesla krásná souhra mezi Michalem Salákem a Petrem Olivou, který prostřelil brankáře Kubíčka jako první. Druhou branku přidal Záruba, který chvíli před tím neproměnil penaltu po faulu na Hrdinu, za který dostal žlutou kartu Kubíček, místo červené pro Mižára. Třetí branka byla asi nejpohlednější, Martin Brychta zakončoval hlavou po Olivově vynikajícím centru. Čtvrtou branku přidal ve 12.minutě Hrdina, který těžil z kombinace se Směřičkou a Zárubou. 

Po změně stran hosté vyrukovali s power play. Ta se jim velice dobře dařila, a zápas ještě dokázali červenobílým pěkně zkomplikovat. Nejdříve však zakončil výbornou akci Vahaly a Hrdiny slovesnký reprezentant Směřička.

Poté jsme si dlouho nevěděli rady s hostujícími kombinacemi při hře bez brankáře. Interobal korigoval až na 5:3. Za slávisty se ale trefil ještě Ondřej Míča přes celé hřiště, stejný pokus brankáře Ondřeje Vahaly skončil na břevnu. Opět v power-play snížila Plzeň na 6:4, poslední slovo však měla opět Slavia a Směřička do prázdné branky upravil na konečných 7:4.

V tu chvíli bylo jasné, že Interobal bojuje o to, aby proti Slavii nakonec nehrál. To se mu ale nesplnilo. Vzhledem k ostatním výsledkům došlo k tomu, že se oba páteční soupeři seřadili za sebou na čtvrtém a pátém místě tabulky a střetnou se spolu také v play off – stejně jako v loňském roce, kdy v sérii zvítězili sešívaní 3:1. Tentokrát ovšem série začne na plzeňské palubovce.

Hodnocení trenéra:

Martin Brychta (Slavia):
První poločas byl z naší strany výborný, hráli jsme tak, jak jsme chtěli a doufám, že takového herního projevu ještě od našeho týmu uvidíme hodně. V druhém poločase Plzni už o nic nešlo, zkusila hrát power play, na kterou jsme nedokázali patřičně reagovat. Jediné, k čemu je to nakonec dobré je to, že máme dost materiálu, abychom se na tuto fázi hry dokázali před play-off mnohem lépe připravit. Očekávám vyrovnanou sérii, ve které se budou hrát ještě vypjatější zápasy než v minulé sezoně.

SK Slavia Praha – Interobal Plzeň 7:4 (4:0)
Branky: 8. Oliva (Salák), 10. Záruba (Hrdina), 10. Brychta (Oliva), 12. Hrdina (Záruba), 26. Směřička (Hrdina), 36. Míča, 40. Směřička – 28. Mižár (Koc), 29. Stejskal (Koc), 33. Mižár (Holý), 37. Štrajt (Štverák)

Slavia: Vahala (Garčár) – Brychta, Záruba, Novotný, Salák, Lištván, Oliva, Směřička, Homola, Míča, Hrdina, Matějka
Interobal: Kubíček (Landrgot) – Mižár, Koc, Kasýk, Štrajt, Stejskal, Abraham, Holý, Forman, Štverák, Havel, Hudaček, Buchta.
ŽK:  30. Záruba (SLA) – 9. Kubíček (PLZ), 16. Mižár (PLZ), 24. Štverák (PLZ), 24. Forman (PLZ)
 


 


















 
 


 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700