Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 24.4.2017

Interobal odvrátil konec čtvrfinálové série, když ve třetím zápase porazil Slavii na domácí palubovce 5:3 a snížil stav na zápasy na 1:2. Boj o postup do semifinále tak bude pokračovat v pátek 28. dubna opět v Praze v hale v Edenu, výkop je ve 20 hodin.

Slávisté otevřeli skóre také třetího utkání, když se po přihrávce od Petra Olivy před brankou nadvakrát prosadil Michal Salák. Plzeň ale dokázala snížit, sice ne ze hry, ale z penalty, kterou nařídili rozhodčí za zákrok Martina Brychty na Tomáše Abrahama a proměnil ji domácí exekutor těchto kopů Michal Štrajt.

Slávisté si vypracovali několik dalších nadějných šancí, ale vedení na svoji stranu nestrhli. Tu největší měl v samotném závěru poločasu Radim Záruba, který netrefil odkrytou branku. Největší plzeňskou šanci zmařil obětavým skluzem Martin Směřička.

Po přestávce začali lépe hosté, Abraham zachytil slávistickou rozehrávku a zakončil krásnou technickou střelou do horního rohu branky. O pět minut později bylo vyrovnáno, když akrobatickým způsobem svými zády prodloužil do sítě volej Antonína Hrdiny Ondřej Míča.

Interobal pak získal výhodu přesilové hry, když Ondřej Míča dostal červenou kartu zákrok, kterým hasil Směřičkovo podklouznutí. Tomáš Štverák nakonec míč protlačil za Vahalova záda. Slávisté ale dokázali znovu vyrovnat - Michal Salák krásně uvolnil na pravé straně Petra Olivu, který v pádu vstřelil třetí slávistický gól.

Poslední slovo ale patřilo domácím - nejprve Jiří Novotný srazil do vlastní sítě nešťastně Havlovu ránu z levé strany a pak v závěru při power play Marko Hudaček definitivně rozhodl.

Slávisté ale měli i v této závěrečné fázi dobré šance - Jan Lištván nastřelil dělovkou tyčku a Michal Salák nepropálil výborně chytajícího Václava Kubíčka z několik metrů, když k němu odskočila rozehrávka domácích.

Boj o postup je tedy stále otevřený, další šanci rozhodnout budou mít svěřenci Martina Brychty v pátek v Edenu!

Hodnocení trenéra Martina Brychty:

Prohráli jsme, hodnotí se mi to špatně. Rozhodl náš vlažnější přistup a nasazení na začátku utkání. Začali jsme kombinovat tak, jak máme asi až za stavu 1:2. Soupeři jsme navíc nabízeli situace, ze kterých mohl vstřelit laciné branky. Nebyla to jenom chyba před červenou kartou, takových situací, kterými jsme Plzni pomohli na koně, bylo dnes bohužel víc.

Petr Kučera (Interobal Plzeň):

Jsem velmi spokojený s výsledkem, ne už tolik s předvedenou hrou, ale to není v této fázi sezóny duležité. Důležité je, že jsme vyhráli, konečně se dostali do obrany soupeře a zvýšeným důrazem chceme překlopit sérii na naší stranu.

Interobal Plzeň - SK Slavia Praha 5:3 (1:1) (stav série 1:2)

Branky: 6. Štrajt (pen.), 22. Abrham, 31. Štverák, 37. Havel, 39. Hudáček – 12. Salák (Oliva), 26. Míča (Hrdina), 35. Oliva (Salák)
Interobal:
 
Kubíček (Němec) – Mižár, Holý, Štrajt, Havel, Abrham, Kasýk, Hudaček, Šíša, Štverák, Stejskal, Forman, Němec.
Slavia: 
Vahala (Garčár) – Wojnar, Brychta, Záruba, Novotný, Salák, Lištván, Oliva, Směřička, Homola, Míča, Hrdina, Matějka.
ŽK: Forman, Šíša, Havel - Salák
ČK: Míča
Rozhodčí: Černý, Kaštánek


























 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700