Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 27.10.2017

Červenobílí splnili na palubovce posledního týmu roli favorita a nad Třincem zvítězili vysoko 8:1. Řadu šancí si slávisté vytvořili už v prvním poločase, ale brankami skončily jen dvě z nich – ty, které měli Homola a Turek. Po přestávce přidal třetí branku Novotný. Domácím se podařilo snížit na 3:1, další góly už ale dávali jen hosté – v závěru se prosadil svojí první brankou v 1. FUTSAL lize také Daniel Hájek.

V úvodních minutách oba týmy pozorně bránily, hosté měli první šance - Směřičkovu ránu vykopl z prázdné branky Przycko, Hrdinovu ránu zastavil domácí gólman Kreželok. Ve 13. minutě už se hosté prosadili - Antonín Hrdina z pravé strany poslal na vzdálenější tyč přesnou přihrávku a kapitán Jan Homola doklepl míč do sítě. Druhou branku přidal vzápětí Vojtěch Turek, který si připravil pozici na technickou střelu a poslal míč "pod víko". Střelecký účet se tím v prvním poločase ale uzavřel, přestože Hrdina a Směřička trestuhodně nezakončili z výhodných pozic před odkrytou brankou.

Slávisté o vítězství rozhodli po přestávce. Zlomovým momentem byl přímý kop, který kolem nedobře postavené zdi využil ke třetí brance Jiří Novotný. Ve 27. minutě se dočkali i domácí, kterým do té doby bránil ve skórování dobře chytající Václav Kubíček, proti střele Przyczka ale již neměl šanci. Červenobílí ale kontrovali těměř vzápětí - po Kubíčkově nahrávce přidal čtvrtou branku hlavou Hrdina. Tomuto gólu předcházela obrovská šance Třince, Polášek nastřelil tyč.

Domácí začali hrát power-play, a pátou branku přes celé hřiště přidal makedonský útočník Djokica Arsovski. Na hřiště se pak dostali také Radim Garčár a Daniel Hájek, reprezentanti do jedenadvaceti let. Druhý jmenovaný pak po Míčově brance na 7:1 v poslední minutě přidal svůj premiérový gól a uzavřel skóre.

V závěru se na hřišti zbytečně jiskřilo, je škoda, že se zápas nedohrál ve větším klidu. Slávisté potvrdili roli favorit a přivezli si zaslouženou výhru.

Komentáře:

Nenad Veljkovič (trenér): "Měli jsme řadu šancí zlomit zápas mnohem dřív, to mne jediné mrzí, protože s dalšími soupeři se nám to může vymstít. Takové šance do prázdné branky prostě musíme proměňovat. Jsem rád, že jsem v závěru mohl nasadit Garčára a Hájka, poctivě trénují a zasloužili si šanci."

Jiří Novotný: "Zápas jsme měli pod kontrolou, Třinec jsme do hry nepustili, odehráli jsme to tak, jak jsme chtěli. Jsem rád, že jsem mohl nahrát Danovi Hájkovi na jeho první gól, zasloužil si ho a určitě rád za něj přispěje do kasy."

Ondřej Kreželok, brankář Třince: 
„Výsledek hovoří jasně, Slavia vyhrála zaslouženě, předčila nás ve všech herních činnostech, ale hlavně v nasazení. Stejně jako v posledním domácím zápase se Spartou jsme dlouho drželi hratelný stav, ale místo snížení na 2:3 jsme si opět nechali dát pět branek v posledních sedmi minutách. Doma jsme inkasovali skoro třicet branek ve čtyřech duelech a to je prostě tragické číslo. Dnes jsme sice měli dostatek šancí na snížení nebo srovnání skóre, ale Slavia také mimo osmi branek mohla přidat spoustu dalších a její výhra je naprosto zasloužená. Mrzí mě zranění Mikysky, na kterém si za rozhodnutého stavu léčil komplexy Hrdina jen za žlutou kartu.“

SKP Ocel Třinec – SK Slavia Praha 1:8 (0:2)
Branky: 27. Przyczko (Blahut) – 13. Homola (Hrdina), 14. Turek (Brychta), 24. Novotný, 33. Hrdina (Kubíček), 36. Arsovski, 39. Míča (Směřička), 40. Turek (Směřička), 40. Hájek (Novotný)
SKP Ocel Třinec: Kreželok (Kloda) – Blahut (C), Opluštil, Mikyska, Przyczko, Samek, Baron, Buryan, Polášek, Kantor.
SK Slavia Praha: Kubíček (Garčár) – Brychta, Směřička, Novotný, Turrek, Arsovski, Homola, Míča, Hrdina, Hájek.
Rozhodčí: Gasnárek, Štipčák.
 

 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700