Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 11.11.2017

Červenobílí v pátek večer v Ostravě splnili roli favorita a nad nováčkem soutěže Gamaspolem Jeseník zvítězili 7:5. Zápas se rozhodl až v druhém poločase. Domácí dotáhli náskok Slavie a vyrovnali na 4:4. Svěřenci trenéra Nenada Veljkoviče však dokázali odolat náporu a přidali tři rozhodující branky. Především v prvním poločasu Slavia dominovala, nepůjčovala domácím míč a diktovala tempo hry. I ve druhém dějství byla Slavia daleko více na míči, Gamaspol hrozil pouze z ojedinělých protiútoků. Byl však efektivní a měl v koncovce i hodně štěstí.

První branku utkání vstřelil po přihrávce Jana Homoly Martin Brychta ve čtvrté minutě, Gamaspol ale dokázal za minutu vyrovnat, když David Marcinov využil zaváhání brankáře Václava Kubíčka, který neudržel při pádu míč. V deváté a jedenácté minutě přidali hosté dvě branky, nejprve protlačil za čáru míč Brychta, po něm propálil Jakuba Tilla Martin Směřička, který krátce před tím ještě nastřelil tyč.

Domácím se do přestávky podařilo snížit na 2:3, autorem branky byl David Macura, který dostal míč do branky z téměř nulového úhlu. Této brance předcházela situace, kdy dle přesvědčení hostí zabránil domácí hráč brance po Hrdinově střele rukou a Slavia měla kopat penaltu.

V druhém poločase se jako první zapsal do listiny střelců Jiří Novotný po krásné Míčově nahrávce. Hosté vedli 4:2, ale své další šance trestuhodně neproměňovali. A že jich bylo. Utkání mohlo být rozhodnuto daleko dříve a k závěrečnému dramatu vůbec nemuselo dojít.

Ve 36. minutě ale bylo vyrovnáno, za domácí se prosadil kapitán Patrik Plhák a svoji druhou branku přidal opět šťastnou ránou téměř od lajny do rohu branky Marcinov. Hosté si v tu chvíli jistě vzpomněli na nevydařený závěr zápasu s Teplicemi z minulého týdne.

Tentokrát ale o body nepřišli – důležitou branku zaznamenal kapitán Homola, který šikovně tečoval Hrdinovu ránu, šestou branku dal Novotný a přes celé hřiště se trefil také Hrdina. Domácí se nevzdali, přidali v poslední minutě pátou branku a měli další šanci ještě snížit, v tom jim ale zabránil Kubíček. Slavia zvítězila zcela zaslouženě, po celé utkání byla jednoznačně lepším týmem a jakákoliv bodová ztráta by byla vzhledem k obrazu hry téměř neuvěřitelným rozuzlením tohoto utkání. Nicméně domácí hráči zaslouží respekt, bojovali po celé utkání a do konce nic nevzdávali.

Jeseník hraje svá domácí utkání ve vzdáleném ostravském azylu, nová hala se v Jeseníku staví. To je velmi znát na organizační stránce zápasů. Regulérní cestou nás k hale vrátný nepustil - vjezd je prý pouze pro zaměstnance, museli jsme jet přes travnatý pás mimo komunikace, nulová propagace utkání, absence vstupenek, programů, jakéhokoliv občerstvení pro diváky... Kamera zaznamenávající dění na hřišti je umístěna zcela nevhodně, i proto se omlouváme za kvalitu sestřihu.

Komentáře:

Nenad Veljkovič (trenér Slavie):
Vyhráli jsme, ale já spokojený vůbec nejsem, protože jsme udělali zase celou řadu individuálních chyb a dostali laciné branky. Na druhé straně jsme znovu neproměňovali vyložené šance, dnes jsme na to nedoplatili, ale v předchozích zápasech ano. Máme na čem stále pracovat.

Milan Novák (Gamaspol): Bojovali jsme, kluci se snažili, do stavu 4:4 jsme se to snažili trochu otevřít. Bohužel nemáme žádný bod a musíme v dalších zápasech bojovat dál. Chybělo nám možná trochu štěstí, dostávali jsme góly z brejků. Za druhý poločas by možná byla remíza spravedlivá.

AC Gamaspol Jeseník – SK Slavia Praha 5:7 (2:3)
Branky: 5. Marcinov (Novák), 12. Macura (Mráz), 34. Plhák (Mráz), 36. Marcinov, 40. Macura (Vavrač) – 4. Brychta (Homola), 8. Brychta (Homola), 11.Směřička, 27. Novotný (Míča), 36. Homola (Hrdina), 39. Novotný, 40. Hrdina
Gamaspol Jeseník: Jakub Till - Vladimír Novák , Radim Vavrušák , Jiří Mráz , David Macura , Michal Žák, Patrik Plhák , David Marcinov , Jan Vavrač , Marek Kozelský, hlavní trenér: Milan Novák
Slavia Praha: Václav Kubíček, Radim Garčár - Ondřej Míča, Jiří Novotný, Jan Lištván, Antonín Hrdina, Martin Brychta, Gjokica Arsovski, Jan Homola, Martin Směřička, Vojtěch Turek, hlavní trenér: Nenad Veljkovič
Rozhodčí: Vaněk, Kolbaba
 

 

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700