Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 25.11.2017

Červenobílí v pátek na palubovce Helasu Brno neuspěli. Domácí hráči se rychle ujali vedení, po poločase vedli 2:1 a po přestávce svůj náskok navýšili. Ubránili i slávistickou power-play. Na konečném výsledku 8:4 měl velký podíl reprezentant David Cupák, který vstřelil jednu branku a připsal si hned čtyři asistence.

Slavia nastoupila bez distancovaného Antonína Hrdiny, který nasbíral čtyři žluté karty. Právě jeho důraz na palubovce slávistům chyběl. V brance nahradil dosavadní jedničku Václava Kubíčka Radim Garčár.

Svěřenci trenéra Nenada Veljkoviče se znovu nevyvarovali inkasovaní branky v úvodu utkání, když se ve druhé minutě prosadil Šarközy, druhou branku pak přidal ve 14. minutě poněkud lacino Ovčačík. Slávisté měli řadu šancí, chybělo ale důrazné zakončení, Jan Lištván trefil z přímého kopu tyčku, Brychtovu střelu zblokoval brankář Konečný, branku těsně minul v dobré pozici i Martin Směřička.

Slavia snížila až těsně před poločasem, kdy se podařilo rozebrat pozornou obranu Brna a Jan Homola zamířil zblízka do sítě po Míčově přihrávce.

Po přestávce ale obrat nepřišel. Naopak brantranci Cupákovi připravili třetí branku a Pavel Outrata navýšil vedení na 4:1. Jedenáct minut před koncem začala hrát Slavia power-play, Homolovi se podařilo najít Směřičku před brankou a slávisté vykřesali naději. Tu ovšem zhasil další průběh – Lištván minul před odkrytou brankou a vzápětí na druhé straně vstřelil David Cupák pátou brankou. Navíc se zranil brankář Garčár, do branky tak musel naskočit Kubíček.

Sešívaní se ještě dvakrát zapsali do střelecké listiny díky Lištvánovi a Arsovskému, ale také v závěru dvakrát inkasovali přes celé hřiště. Na konci nevydařeného zápasu tak svítil na světelné tabuli stav 8:4 pro domácí.

Komentáře:

Nenad Veljkovič (trenér Slavie): Nezbývá mi než poblahopřát Helasu k zaslouženému vítězství, my jsme jim to příliš nezkomplikovali. Stále se opakují stejné chyby, nevyužíváme šance, děláme chyby v obraně. Zkusili jsme dnes udělat změnu na postu brankáře, ale ani to nezabralo.

Martin Směřička (Slavia): Těžko se mi zápas hodnotí, vůbec nevím, co k tomu říct, nedaří se nám, musíme to pořád zkoušet zlomit. V závěru jsme sice v power play snížili, ale bohužel jsme inkasovali další branky, do zápasu se nám vrátit nepodařilo.

David Cupák (Brno): Zápas nemůžu hodnotit jinak než pozitivně. Připravili jsme se velmi dobře na soupeřovu hru. Myslím si, že Slavii chyběl nejlepší hráč Tonda Hrdina. Kluci do puntíku splnili všechny taktické pokyny, které jsme si na tréninku a před zápasem řekli. Celý tým musím pochválit. Na tréninku se scházíme v hojném počtu a všichni makají naplno. Dnes se nám to vrátilo. Dali jsme tři góly ze standardních situací, ale pořád je co zlepšovat. Teď pořádně kluci potrénují a věřím, že můžeme obrat o body i rozjeté Mýto v následujícím kole.

Helas Brno – SK Slavia Praha 8:4 (2:1)
Branky: 2. Šarközy (D. Cupák), 14. Ovčačík (Outrata), 25. Cupák (Cupák), 27. Outrata (Cupák), 30. Cupák (Šarközy), 33. Ovčačík, 37. Lacko (Šarközy), 37. Outrata – 19. Homola (Míča), 29. Směřička (Homola), 32. Lištván (Směřička), 39. Arsovski (Krstevski)
Helas Brno: Konečný (Dang) – Lacko, D. Cupák, Mužík, Šarközy, Ovčačík, V. Cupák, Poul, Lidmila, Outrata, Mikeš.
Slavia Praha: Garčár (24. Kubíček, Žežulka) – Brychta, Krstevski, Směřička, Novotný, Sedláček, Turek, Arsovski, Lištván, Homola, Míča, Hájek
Rozhodčí: Slanina, Pivoňka
 

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700