Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 3.3.2018

V předposledním kole základní části VARTA futsal ligy odehráli slávisté vyrovnané utkání na palubovce Interobalu Plzeň. Před zaplněným hledištěm nakonec rozhodla o vítězství domácích jediná branka, červenobílí bohužel ve svých šancích nastřelili třikrát tyčku a jednou břevno. Jediným střelcem sešívaných tak byl nakonec jenom kapitán Jan Homola. Slavia však podala před blížícím se play-off velice slibný výkon.

V zahajovací sestavě se představili uzdravení Martin Směřička a Ondřej Míča, v brance pak šestnáctiletý Jan Žežulka, který předvedl celou řadu výborných zákroků a svůj tým několikrát podržel. Hned v úvodu zlikvidoval dvě vyložené příležitosti Křemena a aktivně hrajícího Slámy. Na druhé straně trefil po Turkově uvolnění tyčku Martin Brychta, v desáté minutě ho napodobil Směřička, který měl vzápětí další šanci, po které míč skončil v boční síti.

Ve 14. minutě šla Slavia do vedení, po Směřičkově nahrávce vystřelil nádhernou technickou ránu patičkou kapitán Homola a míč se obloukem elegantně snesl do sítě! Krásný futsalový moment! V 15. minutě zlikvidoval domácí brankář Michal Bartůněk šanci Ivana Krstevského a vzápětí musel ze hry kvůli zdravotním potížím odstoupit.

Slavia přeje svému bývalému gólmanovi brzké uzdravení!

Bezprostředně po Krstevského šanci se projevilo fotbalové nedáš-dostaneš. Sláma si našel před slávistickou brankou prostor k efektivnímu zakončení nůžkami a to se mu bohužel pro hosty hodně povedlo, Žežulka na střelu nedosáhl a bylo vyrovnáno.

Po přestávce přišel rozhodující gól, který vstřelil domácí kapitán Michal Holý křížnou ránou k tyči, od které se míč odrazil do sítě. Pokračoval dál dramatický a napínavý futsal, Jiří Novotný napálil z voleje pro změnu břevno. Slávisté pak v závěru marně usilovali o vyrovnání i při power-play, kdy právě Novotný naskakoval jako brankář v poli. Největší šanci měl Homola, ale znovu jenom namířil do tyčky! Také v druhém poločase předvedl několik dobrých zákroků Žežulka, ten nejlepší asi proti šikovné střele Tomáše Vnuka.

Komentáře:

Nenad Veljkovič (trenér Slavia): „Musím kluky pochválit, byl to možná náš nejlepší výkon v sezoně a myslím si, že jsme si nezasloužili prohrát. Hráli jsme celý zápas disciplinovaně, pozorně bránili, bohužel jsme neproměnili šance, trefili jsme tyčky, břevno. V některých částech hry nám chybělo víc technického provedení, ale v těch situacích to bylo také o štěstí. Byl to výborný zápas proti výbornému soupeři, hrál se opravdu atraktivní futsalový zápas.“

Jan Žežulka (brankář Slavie): Divákům se musel takový zápas líbit, je škoda, že jsme nedokázali zabodovat. Myslím si, že jsme podali velice slušný výkon, chyběly tomu jenom branky. Přiznám se, že jsem trochu nervózní před začátkem byl, ale po prvním zákroku to ze mne spadlo.“

David Frič (trenér Interobal Plzeň): Dnes to byl se Slavií opět velmi vyrovnaný zápas. Bylo to v podstatě remízové utkání, které rozhodli naše individuality. Byla to velmi dobrá příprava na play-off, nasazením se to již blížilo k vyřazovací části. Jsem rád, že se rozstřílel Zdeněk Sláma, dnes dal nádherný gól a věřím, že mu to tam bude padat i během play-off.

Interobal Plzeň – SK Slavia Praha 2:1 (1:1)
Branky: 14. Sláma (Vnuk), 28. Holý (Štverák) – 13. Homola (Směřička)
SK Interobal Plzeň: Bartůněk (14. Němec) – Holý (C), Vnuk, Sláma, Abrham – Slavík, Křemen, Štrajt, Havel – Rozboud, Koc, Künstner
SK Slavia Praha: Žežulka (Tetour) – Brychta, Krstevski, Směřička, Novotný, Douglas Graciano, Turek, Arsovski, Homola (C), Míča, Hájek
Rozhodčí: Gryc – Dragoun
ŽK: Karty: 5. Abrham (PLZ), 26. Vnuk (PLZ) – 5. Novotný (SLA), 6. Směřička (SLA), 36. Míča (SLA)
 

 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700