Autor: Ondřej Zlámal Foto: Nikol Kuncová   Vloženo dne: 18.3.2018

V neděli večer pokračovala čtvrfinálová série play-off mezi Slavií a Spartou v Edenu. Opět se hrál vyrovnaný futsal, bohužel slávisté v první poločase nevyužili řadu svých šancí a inkasovali z penalty z 10m. Po přestávce zkušení hráči Sparty využili několika nepřesností ve slávistické rozehrávce a nakonec si připsali druhé vítězství v sérii. Obě branky Slavie vstřelil Ondřej Míča. Třetí zápas se bude hrát ve středu na Spartě. 

Slávisté nastopili ke druhému zápasu s velkým odhodláním a to se projevilo na příkladném nasazení, nevypustili jediný míč a souboj. Příkladem šel Douglas Graciano, ale ostatní za ním rozhodně nezaostávali. První šanci měl Ondřej Míča, kterého vychytal Cristiano, další pak Jiří Novotný. V 9. minutě mířil do odkryté branky Vojta Turek, ale jeho střela šla po zemi a brazilský gólman Sparty se stihl ještě vrátit a míč vyrazit. Byl to jeden z rozhodujcích momentů hry. Sparťané odolávali sešívanému tlaku všemi možnými způsoby. Především se snažili natahovat čas a rozmělňovat tlak domácích dlouhými ošetřováními na palubovce.

Cristiano pak na část hry dokonce odstoupil, sešívaní ale jeho náhradníka Tomáše Bezstarosti příliš neprověřili. Výborně si na druhé straně vedl šestnáctiletý Jan Žežulka, který skvělými zákroky zlikvidoval šance Amadea, Michala Beleje a Davida Cupáka. Slávisté bohužel poměrně rychle nasbírali pět faulů - některé hodně přísné - a museli dlouho hrát pod tlakem. Nakonec po zákroku Vojty Turka kopala Sparta druhou penaltu a Angellot ji přesnou ránou proměnil. Nutno poznamenat, že faulu předcházelo přečíslení Slavie, které volalo po gólu, avšak Martin Brychta jej vůbec nevyřešil dobře. Turek pak již jen hasil brejk na druhou stranu. Vzápětí rozhodčí pravděpodobně odpustili hostům červenou kartu po zákroku na Graciana ve vyložené šanci. Sparta tedy o přestávce vedla 1:0.

V druhém poločase mohl srovnat Míča, ale jeho umístěnou ránu Cristiano vytáhl mimo tyče, na druhé straně znovu skvěle zasáhl Žežulka. Ve 28. minutě Angellot skvěle vyřešil protiútok, po obrovské chybě Turka, uvolnil Cupáka, který už jenom dorážel míč z několika kroků do sítě. Zcela osamocen, jelikož chybující Turek se do obrany vracel velmi laxně. Slavii se podařilo snížit osm minut před koncem, když Cristiana konečně prostřelil po Směřičkově přihrávce Míča, za pomoci teče bránícího Cupáka.

Bohužel slávisté téměř vzápětí inkasovali, Míča ztratil po rohovém kopu míč tak nešťastně, že namazal Angellotovi do protiútoku, při kterém Kolumbijec oklamal kličkou Žežulku a zvýšil na 3:1 pro hosty. V 37. minutě vyšla slávistům power-play a Míča snížil na 2:3, ale při dalším ataku se zmocnili míče hosté a Marcelo definitivně rozhodl o druhé výhře Sparty.

Slavia se ale rozhodně za předvedený výkon stydět nemusí a série nemusí být ani zdaleka rozhodnutá.

Komentáře:

Nenad Veljkovič (trenér Slavie): Bylo to vyrovnané utkání, ve kterém jsme bohužel znovu udělali individuální chyby, které zkušení hráči soupeře dokázali potrestat. V takových zápasech je také nutné své šance využít, to se nám také nepovedlo. Ale nic nebalíme, je před námi třetí zápas, budeme bojovat dál, abychom se sem ještě do Edenu vrátili. Chtěl bych také poděkovat fanouškům, kteří nás dnes přišli podpořit, škoda, že jsme jim neudělali víc radosti.

Ondřej Míča (Slavia): Měli jsme spoustu šancí vstřelit první branku, tu nakonec dala Sparta po našem šestém faulu. Znovu jsme si dokázali, že jsme schopní se Spartou hrát vyrovnané zápasy, budeme bojovat dál, teď už nemáme co ztratit.

Čtvrtfinále play-off, 2. zápas:

SK Slavia Praha - AC Sparta Praha 2:4 (0:1)
Branky: 
22. Míča (Směřička), 37. Míča (Směřička) – 18. Angellot (10m kop), 28. Cupák (Angellot), 36. Angellot, 37. Marcelo (Cupák)
SK Slavia Praha: Žežulka (Tetour) – Brychta, Krstevski, Směřička, Novotný, Hrubý, Graciano, Turek, Arsovski, Homola, Míča, Hájek.
AC Sparta Praha: Cristiano (Bezstarosti, Vahala) – Marcelo, Sop, Hájek, Belej, Pimpolho, Amadeu, Hora, Diego, Cupák, Angellot, Doležal.
Stav série: 0:2


 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700