Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 26.8.2018

Slávisté se na turnaji Svarog Open Cup utkali o třetí místo s týmem ze Spojených arabských emirátů – Dibba Al-Hisn. V prvním poločase padla jediná branka, z několika kroků před brankou ji vstřelil Marko Prsič po přihrávce Nenada Veljkoviče. Slávisté měli proti snaživému soupeři, který poctivě bránil celou řadu dalších šancí, Uroš Krasnič trefil po zdařilé kombinaci boční síť, Prsič napálil tyčku, další nejméně tři dobré příležitosti vychytal slávistům brankář. Dvakrát mohl skórovat i soupeř, jednou pomohl výborný zákrok Marka Karpiaka, podruhé vykopl míč z odkryté branky Veljkovič.

Obraz hry se nezměnil ani po přestávce, slávisté dobývali poctivou obranu soupeře. Do branky Slavie naskočil Jan Žežullka. Sedmnáctiletý brankář zlikvidoval dvě šance soupeře, při power play ve 27. minutě už ale s dorážkou zblízka nic dělat nemohl.  Červenobílí znovu spálili několik příležitostí ke skórování, Prsič tak přidal druhou branku až po Dodově rozehrávce z přímého kopu. O chvíli později trefil Klíma tyčku a soupeř z protiútoku dokázal se štěstím vyrovnat. Na nerozhodném stavu se nic nezměnilo , i když v poslední minutě Dodo odkopl míč z brankové čáry. A Krasnič při soupeřově power-play netrefil přes celé hřiště prázdnou branku.

Penaltový rozstřel nakonec skončil vítězstvím soupeře, přestože Karpiak dvě penalty zlikvidoval. Slávisté mohli dvakrát rozhodnout, Veljkovič a Homola ale svoje pokusy neproměnili, nakonec se k nim přidal i Dodo, a tak si pohár pro třetí místo odvezl z teplické haly náš soupeř.

Slavia – Dibba Al-Hisn 2:2 (1:0) na penalty 3:4

Branky Slavie: 2 Prsič (asistence Veljkovič a Dodo), (penalty proměnili Prsič, Leovski a Krasnič, nepoměnili Homola, Veljkovič a Dodo)
Slavia: Žežulka (Karpiak) – Klíma, Sita, Hájek, Homola, Veljkovič, Leovski, Prsič, Krasnič, Turek, Dodo
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700