Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Nikol Kuncová   Vloženo dne: 2.4.2019

Slávisté vkročili do čtvrtfinále tím nejlepším způsobem – v Edenu porazili Interobal Plzeň 4:2 a ujali se vedení v sérii 1:0. První branku vstřelil Martin Směřička, druhou přidal Marko Radovanovič, hosté do poločasu snížil Holým. Po přestávce se dvakrát prosadil Radim Záruba, za Západočechy už jenom snižoval v poslední minutě Jan Křemen. Slávisty celou řadou výborných zákroků podržel brankář Marek Karpiak.

Červenobílí futsalisté odvedli velmi dobrý výkon zejména v obranné fázi, nepouštěli soupeře do vyložených šancí a ty, které si hosté vytvořili, dokázal zlikvidovat brankář Karpiak. V úvodu měl i dvakrát štěstí, když Lukáš Rešetár nastřelil dvakrát tyč jeho branky. 

Skóre mohl otevřít při své velké šanci Martin Směřička, ale nakonec mu vyšla až ta druhá, kdy po kombinaci Jana Homoly a parádní přihrávce Igora Leovského prostřelil pod nohama Lukáše Němce. Také druhá slávistická branka byla po pohledné akci - Marko Pršič našel svého jmenovce Radovanoviče, který překonal gólmana hostů technickou střelou. Do přestávky stihli Plzeňané snížit - nadvakrát se prosadil reprezentant Michal Holý.

Po přestávce nastřelil tyč Radovanovič, další branku ale viděli diváci až ve 25. minutě, kdy brilantní nahrávač Leovski vyzval k zakončení Zárubu. Slávisté nasbírali čtyři minuty před koncem pět faulů, a tak byla pro ně obrana power-play hostů, ve které hrál jako brankář v poli Rešetár, ještě složitější. Nakonec ji ale zvládli, navíc Záruba zvýšil přes celé hřiště na 4:1. Na vítězství sešívaných už nezměnila nic ani Křemenova branka v poslední minutě.

Děkovačku po zápase odvedl legendární kapitán Tomáš Matějka, který povzbuzoval své bývalé spoluhráče v hledišti. 

Komentáře po utkání:

Ivan Božovič: "Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř, proto jsme chtěli hrát zodpovědně, pečlivě bránit a využít své šance. V mnoha situacích nás podržel Marek Karpiak, který naskočil po tréninkové pauze. Vím, že jsme udělali teprve první krok, ale byl velice důležitý."

Martin Směřička: "Byl to těžký zápas jako každý rok v play-off. Proti Plzni bylo potřeba bránit bez velkých chyb, což se nám většinou dařilo, i když ne úplně vždy, ale v těch situacích nám pomohl Marek Karpiak. Podařilo se nám útočnou sílu Plzně eliminovat a zvítězit."

SK Slavia Praha – SK Interobal Plzeň 4:2 (2:1)
Branky: 8. Směřička (Leovski), 18. Radovanovič (Pršič), 25. Záruba (Leovski), 40. Záruba – 19. Holý, 40. Křemen (Kovács)
Slavia: Karpiak (Žežulka) – Klíma, Pytlíček, Směřička, Jošt, Sita, Pršič, Leovski, Radovanovič, Krasnič, Homola (C), Záruba, Hájek
Plzeň: Němec (Luhový) – Rozboud, Rešetár (C), Buchta, Slavík, Sláma, Štrajt, Havel, Kovács, Holý, Mižár, Křemen, Künstner
Rozhodčí: Čep, Gasnárek – Šenkýř
Stav série: 1:0
Další termíny série: 15. dubna v Plzni, 17. dubna v Edenu, 20. dubna v Plzni a 22. dubna v Edenu.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700