Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Michal Pavlík   Vloženo dne: 16.4.2019

Futsalová Slavia vyšla vítězně také z druhého souboje čtvrtfinálové série proti Interobalu Plzeň, když v hale Lokomotiva rozhodla o výhře v dramatickém prodloužení. Po základní hrací době skončil zápas 4:4, po závěrečném hvizdu ale svítil na výsledkové tabuli stav 7:5 pro Slavii. Červenobílí tak mohou už ve středu rozhodnout o postupu do semifinále!

Druhé střetnutí série nabídlo zaplněné hale napínavé futsalové drama. Domácí šli do vedení díky brance Jana Křemena už ve druhé minutě, slávistům se podařilo vyrovnat, když se v šesté minutě prosadil na pivotu Marko Radovanovič, který si míč zkušeně navedl do nebezpečného prostoru ke střele. Červenobílí se v 11. minutě ujali vedení, když David Jošt znovu z prostoru pivota prostřelil Lukáše Němce po standardní situaci.

Do šaten šli hráči za nerozhodného stavu, zařídil to znovu Křemen, který udělal Karpiakovi kličku po Rešetárově přihrávce. Už v prvním poločase oba brankáři několikrát svoje týmy podrželi bravurními zákroky.

Ani vstup do druhého poločasu se Slavii nevyvedl, Interobal dostal do vedení povedenou ránou kapitán Lukáš Rešetár. Sešívaní ale znovu vývoj zápasu otočili, ve 33. minutě Uroš Krasnič potrestal plzeňskou chybu ránou pod břevno a ve 39. minutě se trefil Radim Záruba, který si navedl míč na pravé křídlo po uvolnění od Radovanoviče a zaskočil Němce ránou k bližší tyči. Interobal se vrhl do power-play a brankář v poli, Michal Holý, ránou k tyčce zvládl utkání vyrovnat těsně před koncem.

V první části prodloužení se podařilo slávistům dvakrát překonat obranu soupeře, nejprve se trefil Marko Pršič, kterému střelu do odkryté sítě připravil jeho jmenovec Radovanovič. Plzeň znovu hrála power-play, při jednom z protiútoků se dostal k míči Záruba proti Holému na postu gólmana, který nestačil vystřídat. Slávistický kanonýr se po kličce dostal do velkého úhlu, ale přesto se mu podařilo nádherně zakončit.

Slávisté pak znovu čelili power-play soupeře, navíc byli pod tlakem pěti faulů, Plzni se znovu podařilo vstřelit kontaktní branku, navíc střídající Jaroslav Slavík mohl vzápětí ještě jednou uklidit míč do odkryté branky, naštěstí pro Slavii měl ale střelu přes nohu. Naopak Pršič zaváhal po chybě plzeňských před prázdnou brankou.

Skóre se tak změnilo až se závěrečným hvizdem, kdy míč dovezl do odkryté branky Martin Směřička. Slavia tak vede v sérii 2:0 a už tuto středu 17. dubna od 20 hodin může rozhodnout o postupu do semifinále!

Záznam utkání na LSTV.cz!

Komentáře po utkání:

Ivan Božovič (trenér Slavie): "Věděli jsme, že to bude těžké utkání, které může být pro celou sérii nesmírně důležité. Mrzí mne, že jsme neproměnili víc šancí, mohli jsme zápas rozhodnout mnohem dřív. Teď už to musíme dotáhnout k postupu!"

Marko Pršič (Slavia): Byl to velice náročný zápas, při soupeřově power-play jsme měli problémy, dali z toho dvě branky, tohle musíme do dalšího zápasu zlepšit. Jinak si myslím, že jsme měli za stavu 4:3 vstřelit další branku a rozhodnout, prodloužení by se nehrálo. Rád bych pozval všechny naše fanoušky ve středu na třetí zápas, uděláme všechno pro to, abychom postoupili!

Radim Záruba (Slavia):
"Musím přiznat, že jsme v zápase měli v rozhodujících momentech asi víc štěstí. Dosáhli jsme na velice cenné vítězství a myslím si, že Slavia je opět blízko dalšímu úspěchu, který by byl o to cennější, že by přišel po nepříliš vydařené základní části. A ten můj gól z úhlu? Myslím si, že mi Michal Holý střelu k tyči nabízel, nevěřil, že to trefím. Já taky moc ne, ale spadlo to tam."

Jakub Mižár (Plzeň): "Myslím si, že jsme dneska určitě nebyli horší než Slavia. Ta ale bohužel dala šťastné góly a naopak nás trápila produktivita. Škoda, že jsme v závěru při power play nesrovnali, šance tam byly."

SK Interobal Plzeň - SK Slavia Praha 5:7 po prodloužení
(poločas 2:2, po základní části 4:4) 

Branky: 2. Křemen, 17. Křemen (Rešetár), 21. Rešetár (Holý), 40. Holý, 46. Rešetár (Holý) – 6. Radovanovič, 11. Jošt (Krasnič), 33. Krasnič, 39. Záruba (Radovanovič), 42. Pršič (Radovanovič), 43. Záruba, 50. Směřička (Karpiak).
Stav série: 0:2.


 

 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700