Vloženo dne: 5.5.2019

Svarog Teplice dokázal zvítězit i ve druhém utkání semifinálové série a vede 2:0 na zápasy. V Edenu vítězové základní části nastříleli devět branek, slávisté překonali teplické gólmany jenom čtyřikrát. Červenobílí v utkání vedli, ale svůj náskok ještě do přestávky prohospodařili a do kabin šli za nepříznivého stavu 1:4. Navíc Uroš Krasnič neproměnil penaltu z 10 metrů, která následovala po faulu na brankáře Karpiaka, který musel být odvezen do nemocnice, podle posledních zpráv ale bude v pořádku.

Po změně stran se sešívaným podařilo snížit na 3:4 a měli blízko k vyrovnání, jenomže brankář Jeronimo dokázal Homolovu ránu neskutečným zákrokem zastavit. Soupeř přidal další branky, slávistům nevyšla ani power-play, při které byl brankářem v poli Martin Směřička. Také hosté museli v průběhu druhého poločasu vystřídat gólmany, za zraněného Jeronima naskočil Michal Hůla.

Obrovské poděkování patří věrným fanouškům, kteří připravili překrásné choreo a svým skandováním se vyrovnali i přesile hostujících fans, kteří dorazili do Edenu ve velkém počtu.

Série bude pokračovat třetím utkáním v pátek 10. května v Teplicích.

Slavia nedokázala zužitkovat svůj úvodní drtivý tlak. Rezultoval z něj pouze gól na 1:0 Radovanoviče. Další vyložené šance, kterých bylo několik, zůstaly ku škodě domácích nevyužity. Naopak před vlastním brankovištěm chyběl důraz, a polovlastní branka na 1:1 a zbytečný gól na 1:2, posadily soupeře zpět do sedla. Svarog poté "zaparkoval autobus" před vlastní brankou, hrál chytře, a chodil do nebezpečných brejků. Kvalita zakončení soupeře je vysoká, a tak padly další dva góly, ten čtvrtý demonstroval větší hladovost soupeře po úspěchu, byť se štěstím po několika odrazech míče. Štěstí však přeje připraveným, jak se říká. To byl již v brance mladý Žežulka, který musel nahradit zraněného Karpiaka. Do zápasu jsme se mohli dostat ještě v závěru poločasu, avšak Krasnič desetimetrový kop neproměnil.

Přesto i ve druhém dějství bylo o co hrát. Slavia opět vstoupila do hry aktivněji. Radovanovič se opět prosadil svým klasickým způsobem, a vzápětí snížil po tečované střele Pršič. Poté došlo patrně ke klíčovému okamžiku utkání. Slavia, i nadále v tlaku, opět uzavřela Svarog před jeho brankou, a Jeronimo likvidoval jednu šanci za druhou. Homolova střela však byla gólová. Jeronimo však dokázal neuvěřitelným reflexivním zákrokem i tuto šanci zlikvidovat, a vzápětí udeřil soupeř. Již frustrovaní domácí zápas v podstatě už jen dohráli.

Komentáře po utkání:

David Jošt: "Myslím si, že soupeř předvedl lepší výkon než ve svém domácím prostředí, byli trochu lepší. My jsme měli navrch na začátku utkání, mohli jsme dát další góly, ale nepadlo nám to tam. Stejně tak jsme mohli i ve druhém poločasu srovnat, gólman ale vytáhl neuvěřitelný reflexivní zákrok. Výsledek pro nás mohl být příznivější, ale nakonec jsme na Teplice nestačili."

Jan Žežulka:
"My jsme se nadřeli na góly, Teplicím tam spadlo všechno, dokázali svoje šance proměňovat. Nebylo to pro mne příjemné takhle do zápasu naskočit, bohužel jsem toho moc nechytil. Fanoušci připravili nádherné choreo, mrzí mne to hlavně kvůli nim, že jsme nezískali potřebnou výhru."

SK Slavia Praha – Svarog FC Teplice 4:9 (1:4)
Branky: 4. Radovanovič (Pršič), 25. Radovanovič (Leovski), 26. Pršič (Radovanovič), 36. Krasnič (Směřička) – 8. Rodrigo, 13. Rodrigo (Tato), 17. Teka, 20. Djaelson, 28. Nene (Djaelson), 29. Djaelson (Jeronimo), 31. Pršič (vla.), 34. Tato (Rodrigo), 35. Baran (Jeronimo)
Slavia: Karpiak (18. Žežulka) – Klíma, Směřička, Jošt, Pršič, Leovski, Radovanovič, Krasnič, Homola, Záruba, Hájek
Svarog Teplice: Jeronimo (55. Hůla) – Černý, Baran, Soukup, Kunzl, Novotný, Nene, Šebek, Daniel, Teka, Taverna Rodrigo, Tato, Djaelson
ŽK: 16. Černý (STP)
 

 

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700