Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 21.12.2019

Slávisté si v posledním zápase roku připsali nepříjemnou prohru na palubovce Nejzbachu Vysoké Mýto. Červenobílí dvakrát dotáhli vedení soupeře a po přestávce dokázali jít do vedení 4:3, pak ale nevyužili přesilovku po vyloučení Jiráského a v závěru dvakrát inkasovali a do Prahy neodvezli ani bod.

Slávisté se ve Vysokém Mýtě museli kromě rekonvalescentů Leovského a Karpiaka obejít i bez nemocného Jošta. Domácí tým tradičně na menším hřišti spoléhal na nekomplikovanou hru s dlouhými náhozy na brankáře, střelbu ze všech pozic a obrannými skluzy. Slavia v úvodu utkání nedokázala proměňovat své šance, do vedení tak šli v jedenácté minutě domácí po akci dva na jednoho, kdy Kubát zakončoval do branky po Jiráského přihrávce.

O minutu později bylo srovnáno, Homolovi se podařilo překonat domácího gólmana pro Radovanovičově ráně. Další dvě branky přidal levačkou Novák v rozmezí dvou minut a slávisté museli znovu dotahovat. Podařilo se jim to ještě do přestávky, nejprve se prosadil Brychta po Směřičkově nahrávce, v 19. minutě pak skončila v síti i tečovaná Zárubova rána z dálky.

Záruba po přestávce nahrál Radovanovičovi na čtvrtou branku a Slavia měla tuto fázi pod kontrolou. Bohužel nedokázala přidat další góly, ačkoliv svěřenci Ivana Božoviče šli do mnoha přečíslení, jednou dokonce sami dva na brankáře. Záruba dvakrát napálil břevno, Křemen přestřelil z dorážky prázdnou branku, nevyužité zůstaly i další šance.

Rozhodující momenty přišly po Jiráského faulu na Zárubu na šesti metrech, po kterém byl domácí hráč vyloučen. Slávisté nevyužili přímý kop a ani následující přesilovku. Navíc v jejím závěru naskočil z lavičky do hřiště Vladyka, vystihl rozehrávku a založil protiútok dva na jednoho, po kterém Novák završil svůj hattrick a vyrovnal.

Slávisté se s remízou nespokojili a hráli power-play i za stavu 4:4. Směřička se ale po nepřesné střele nestačil vrátit na střídačku a pustit na hřiště Žežulku a domácí rozhodli o svém vítězství.

Komentáře po zápase:

Jan Homola (kapitán Slavia): "Měli jsme snad deset nebo dvanáct šancí dva na jednoho, dva na nikoho, ze kterých jsme nedali branky, Bylo to ve zlomu zápasu, kdy jsme měli rozhodnout. Navíc jsme udělali obrovskou chybu při naší přesilovce a inkasovali. Domácí si pak za vítězstvím šli vehementně. Chvílemi to nemělo s futsalem moc společného, ale takové zápasy v Mýtě jsou. Zažil jsem jich tu spoustu, ale tentokrát jsme to měli zvládnout, těch zahozených šancí bylo opravdu moc. Futsal je o gólech a ty jsme prostě nenastříleli.

Petr Vladyka (Nejzbach):
Zápas jsme si udělali dramatický sami, na začátku jsme se dostali do vedení, ale pak jsme udělali zbytečné chyby vzadu a dovolili Slavii vyrovnat. Začátek druhého poločasu nebyl z naší strany nejlepší, ale paradoxně jsme vytěžili nejvíc z oslabení, kdy jsme po chybě Slavie z brejku vyrovnali a v euforii v závěru jsme zápas otočili."

Nejzbach Vysoké Mýto - Slavia 5:4 (3:3)
Branky:
 1. Kubát (Jiráský), 13. Novák (Vladyka), 14. Novák (Jiráský), 39. Novák (Vladyka), 40. Mach (Ehrenberger) – 12. Homola (Radovanovič), 17. Brychta (Směřička), 19. Záruba (Směřička), 22. Radovanovič (Záruba)
1.FC Nejzbach Vysoké Mýto: Ehrenberger – Jiráský, Šabata, Merkl, Štanglica, Lipavský, Špinar, Vladyka, Novák, Rališ, Mach, Kubát, Židík
SK Slavia Praha: Žežulka – Brychta, Klíma, Směřička, Sláma, Radovanovič, Homola, Záruba, Hájek, Křemen, Malina
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700