Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 21.2.2020

V 18. kole se Slavia utkala s Helasem Brno, a nakonec po dramatickém průběhu zvítězila 4:3. Rozhodl brankář Jan Žežulka! Helasu vyšel začátek a konec prvního poločasu, když se v první a dvacáté minutě trefil Tomáš Poul. Zejména druhá branka mrzela. Padla po nedůslednosti slávistické obrany a nedostatečném dostoupení střelce.

Slávisté dokázali během první části vývoj skóre otočit, nejprve se prosadil po Směřičkově rohovém kopu hlavou z několika kroků Homola, druhou branku pak přidal Martin Směřička, který na pivotu dostal přesnou přihrávku Radima Záruby a skóroval o břevno domácí branky.

Slávisté v prvním poločase celou řadu dalších šancí nevyužili, velkou smůlu měl Záruba, jehož střely hned třikrát skončily na konstrukci branky, nejprve napálil břevno, pak jeho střelu upustil brankář Helasu na tyčku, stejnou část branky pak český reprezentant trefil i po Leovského nahrávce. 

Po přestávce měl obrovskou šanci Martin Brychta, který se dostal do zakončení po Směřičkově rohu, míč ale nasměroval vedle branky. Třetí gól domácích vstřelil kapitán David Cupák prudkou ránou z dálky, opět po standardní situaci. Slávisté o minutu později vyrovnali, když po přímém kopu Záruby se míč dostal k Hájkovi, který zpětnou přihrávkou vyzval ke skórování Směřičku, který se trefil parádně levačkou k tyči.

Hosté se ujali vedení ve 32. minutě, když do útoku si na pravé křídlo zaběhl brankář Žežulka, dostal přihrávku od Igora Leovského a chladnokrevně zakončil střelou na bližší tyč.

Slavia tak má nyní od Helasu již dvanáctibodový odstup a je jasné, že hůře než na pátém místě po základní části neskončí.

V sestavě Slavie nadále chyběl David Jošt a Jan Křemen, který po karetním trestu již bude k dispozici pro pondělní dohrávku v České Lípě. Na palubovce Démonů se představíme od 20:30 hodin.

Komentáře po utkání:

David Filinger (Slavia): "Byl to pro nás velice těžký zápas, Helas má v týmu šikovné mladé kluky, navíc je tam zkušený David Cupák. První poločas jsme prospali, chyběla nám agresivita, chtěli jsme to jen odehrát, s tím nejsem spojený. Jsem rád, že nakonec rozhodla věc, které se na tréninku věnujeme. Brankáře nabádáme k tomu, aby se nebáli zapojit do útoku. To mi dnes udělalo radost."

Jan Žežulka (Slavia): "Trénér mne při autu často vyhání až na soupeřu polovinu, ještě o přestávce mi říkal, abych to v těchto situacích hrál ještě výše, vyběhl jsem až na jejich šestku, dostal jsem dobrý míč a povedlo se mi dát gól. Byl jsem překvapený, kolik jsem dostal prostoru. Bál jsem se, že u mne budou všichni, ale byl jsem tam sám. Jsem rád, že jsem pomohl k výhře v tak těžkém utkání."

Tomáš Galia (trenér Helasu): “Za dnešní výkon musím kluky pochválit, neboť to dnes Slavia nedostala zadarmo. Bodový zisk byl velmi blízko, bohužel rozhodla šťastná branka Honzy Žežulky, které předcházela naše taktická chyba. Jediné, co nás může po utkání mrzet, jsou neproměněné šance, při kterých nám chyběl potřebný klid a ligové zkušenosti.”


Helas Brno - Slavia Praha 3:4 (2:2)
Branky: 1. Poul (D. Cupák), 20. Poul, 24. Cupák - 9. Homola (Směřička), 18. Směřička (Záruba), 25. Směřička (Hájek), 32. Žežulka (Leovski)
Helas: Mykytjuk - Hamala, David Cupák, Šarkozy, Sznapka, Lukšija, Kamenský, Matyska, Poul, Špička, Bílý, Mužík, Prokeš
Slavia: Žežulka (Karpiak) - Brychta, Směřička, Leovski, Sláma, Radovanovič, Homola, Záruba, Hájek.
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700