Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 28.9.2020

Slavia i potřetí potvrdila roli favorita, když v pondělí nastřílela nováčkovi soutěže Žabinským Vlkům Brno sedm branek a inkasovala jedinou. Vítězství se ale nerodilo lehce, soupeř dlouho držel stav 1:0, červenobílí zlomili jeho odpor až v druhém poločase, kdy v rozmezí sedmi minut nastříleli šest branek.

Nováček soutěže v Edenu vycházel z důsledného obranného bloku, ze kterého vyrážel do protiútoků, z jednoho z nich zahrozil Petr Starý, jehož ránu pod břevno vyrazil Marek Karpiak. Jeho slovenský kolega z reprezentace Vaktor v šesté minutě otevřel skóre, to se ale už v prvním poločase nezměnilo, i když velké šance měli Filip Hruška, Jan Homola, Záruba navíc nastřelil tyč. Dvakrát dostali Brněnští míč z brankové čáry.

Slávisté trpělivě kombinovali i po přestávce, nakonec se gólově prosadil Jan Křemen, třetí branku pak přidal znovu Vaktor a bylo rozhodnuto. Čtvrtá branka byla vlastní, nešťastně si ji vstřelil Dominik Havlín, za stavu 4:1 hosté korigovali, pak ale už patřilo slovo jen domácím - dvakrát se trefil Radim Záruba, jednou David Jošt. Zejména Zárubova branka po rozehrání nepřímého kopu byla parádní. Řada dalších šancí zůstala nevyužita, jmenujme alespoň Joštovu střelu do břevna. Slávisté se ale také mohli spolehnout na Karpiaka, který se předvedl několika skvělými zákroky.

Své první dva góly v sešívaném dresu vstřelil slovenský reprezentant Filip Vaktor, dvakrát se prosadil také Radim Záruba, jednou Jan Křemen a David Jošt. Jedna branka byla vlastní. Za soupeře korigoval stav po protiútoku kapitán Ladislav Hansl.

Komentáře po utkání:

Filip Vaktor (Slavia)
: "Těžký byl pro nás hlavně první poločas, kdy jsme se trochu trápili, Brno hrálo náročný futsal, se kterým jsme měli problémy. Po druhém a třetím gólu se to prolomilo, mrzí nás jen inkasovaná branka, chceme hrát vždy vzadu na nulu."

David Filinger (trenér Slavie): "Mám z výsledku radost, protože to pro nás byl těžký zápas. Brno přijelo s důslednou obranou, podařilo se nám ji zlomit ve druhém poločase. Přiznám se, že jsem trochu obavy měl, měli jsme spoustu šancí, nemohlo nám to tam padnout, soupeř měl i trochu štěstí. Ale pracovali jsme dobře směrem dozadu a díky tomu jsme udrželi zápas po kontrolou."

Ladislav Hansl (kapitán ŽV Brno): "První polovinu zápasu jsme hráli vyrovnaný zápas. Poté některými chybami a slepenými brankami jsme se dostali pod tlak a už jsme nehráli tak disciplinovaně jako v prvním poločase. Pak už se to na nás hrnulo. Jsem rád, že jsme alespoň jeden gól vstřelili.“

Michal Letzel (ŽV Brno): "Druhým poločasem jsme si poněkud pokazili dosavadní reputaci, ale pokusíme se poučit z chyb, abychom byli dobře připraveni na další zápas."

Michal Odehnal (trenér ŽV Brno): Soupeř zaslouženě vyhrál. Nám to opět ukázalo, kde máme slabiny a na čem musíme zapracovat. "Osobně mě mrzí velké individuální chyby hráčů, které nás sráží, plus, sice zřídka, nedodržování technicko-taktických věcí, které už bychom měli zvládat."

SK Slavia Praha – Žabinští Vlci Brno 7:1 (1:0)
Branky
: 6. Vaktor (Leovski), 28. Křemen, 30. Vaktor, 32. vlastní Havlín, 36. Jošt (Záruba), 36. Záruba, 37. Záruba (Sláma) – 35. Hansl (Mezník)
Slavia: Karpiak (Žežulka, Vondráček) – Vaktor, Jošt, Leovski, Hruška, Sláma, Plíšek, Homola (C), Záruba, Křemen, Pytlíček, Trajhan
Žabinští Vlci Brno: Pšurný (Večeřa) – Chroust, Kratochvíl, Lange, Starý, Hansl, Mezník, Cenek, Havlín, Hanuš, Hromek, Chráscina
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700