Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Michal Pavlík   Vloženo dne: 12.1.2021

Souboj dvou neporažených týmů skončil v Plzni po dramatickém závěru remízou 5:5. Slávisté dotahovali dvougólový náskok soupeře a díky výborně sehrané power-play se jim podařilo vyrovnat a udržet neporazitelnost. Druhý hattrick v řadě zaznamenal David Jošt, dva závěrečné góly dal Igor Leovski.

V Plzni se na obou stranách představila celá řada reprezentantů a kvalita a dramatičnost utkání tomu odpovídala. Je jenom škoda, že strhující průběh od začátku do samotného konce nemohla sledovat zaplněná hala.

První obrovskou příležitost otevřít skóre měl Daniel, po jehož akci zahrála domácí obrana rukou. Kapitán makedonské reprezentace ale Němce nepřekonal, ten uspěl stejně jako při baráži v Chorvatsku proti Novakovi. Do vedení šli domácí po další krásné futsalové akci – Vnuk přesným centrem našel Seidlera a ten křížnou hlavičkou poslal míč na zadní tyč. Slovenský reprezentační gólman pak vychytal při samostatném nájezdu Kunstnera. Podobných zákroků proti samostatnému nájezdu předvedl v zápase hned několik.

V 16. minutě sešívaní vyrovnali. Křemenovu ránu vyrazil Němec před sebe, Homola šikovně posunul na Jošta, který byl opět na správném místě a zahájil cestu za druhým hattrickem v řadě. Daniel pak předvedl krásnou individuální akci, překonal několik protihráčů, kličku na středu hřiště, ale poté napálil prudkou ránou břevno!

Utkání nemusel dohrát domácí Holý. Ten nejprve na konci prvního poločasu zasáhl do obličeje Daniela, který úder odnesl zraněním v obličeji, avšak domácí obránce poněkud překvapivě vyvázl bez karetního trestu. Ten ho naopak neminul hned v úvodu poločasu druhého, kdy zastavil Zárubu, který již s míčem pospíchal osamocen na Němce.

Také po přestávce se znovu prosadili nejprce domácí, Rick si seběhl na střed a nedal Karpiakovi šanci. O dvě minuty později se trefil po Seidlerově nahrávce i Holý a Plzeň vedla 3:1. Slávisté ale vstřelili kontaktní branku díky hrdinovi posledních dní – Jošt patou tečoval Danielovu ránu z dálky, která zaplula k tyči – 3:2 pro Interobal.

Ve 27. minutě se Seidler vložil do Vnukovy nahrávky a poslal míč pod víko branky – 4:2. To ale nebylo zdaleka všechno, nejprve Jošt završil hattrick po Zárubově přesné přihrávce na zadní tyč – 4:3. Pátou branku však přidali opět hráči v modrých dresech, Künstnerův pas poslal do odkryté branky Vnuk – 5:3.

Trenér Slavie pak stáhl svoji sestavu na šest hráčů a zahájil power-play. Ke svým 43. narozeninám dostal Filinger hned dvě branky, které si jeho svěřenci připravili po ose Záruba – Leovski. Makedonský reprezentant si tak odvezl z Plzně mnohem lepší vzpomínky než z minulé sezony, kdy se na západě Čech vážně zranil. Závěr se neobešel bez některých zbytečně emotivních momentů.

Dramatické utkání skončilo nerozhodně 5:5, a svou kvalitou a dramatičností bylo tou správnou reklamou na futsal! Oba týmy budou pokračovat v soutěži bez prohry.

Komentáře po utkání:

Radim Záruba (Slavia):
„Ukázali jsme, že máme týmového ducha, a i když jsme skoro stále prohrávali, dokázali jsme to dotáhnout k remíze, bod je nakonec myslím spravedlivý pro oba týmy. Vyplatilo se nám, že jsme několik tréninků věnovali jenom taktice a power-play, dvě využité varianty nám v závěru přinesly dvě branky a vyrovnání.“

David Filinger (trenér Slavia):
„Jeli jsme sem neprohrát a udělali jsme bod, jsem spokojený, kluci to zase poctivě odmakali. Hrál se vynikající futsal s velkým nasazením z obou stran, takhle by to mělo vypadat. Na začátku jsme nedali penaltu, ale to se stává. Pak jsme inkasovali po našich chybách a dostali Plzeň na koně. Naštěstí se nám podařilo vyrovnat při power-play, kterou jsme hodně trénovali. Sehráli jsme to tak, jak jsme měli, mohu za to klukům jenom poděkovat.“

Marek Kopecký (trenér Plzně): „Slavia předvedla velmi dobrý výkon a naopak u nás si myslím, že to nebyl výkon na hranici našich možností. Nehráli jsme hlavně v 1. poločase vůbec dobře. Dostat doma pět gólů je prostě moc, navíc když jsme si říkali, že obrany budou rozhodovat. Nic se neděje, neprohráli jsme a jedeme dál.“

SK Interobal Plzeň – SK Slavia Praha 5:5 (1:1)
Branky:
13. Seidler (Vnuk), 24. Rick (Kozár), 27. Holý (Seidler), 27. Seidler (Vnuk), 32. Vnuk (Künstner) – 16. Jošt (Homola), 27. Jošt (Daniel), 28. Jošt (Záruba), 36. Leovski (Záruba), 39. Leovski (Záruba).
Interobal Plzeň: Němec (Vahala, Lecjaks) - Rick, Buchta, Kozár, Vnuk, Maur, Holý, Štrajt, Havel, Seidler, Kunstner
Slavia Praha - Karpiak (Žežulka, Vondráček)- Vaktor, Jošt, Sita, Leovski, Hruška, Sláma, Plíšek, Homola, Daniel, Záruba, Křemen

Foto: Michal Pavlík, David Koranda, www.mladisportovci.cz

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700