Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 22.1.2021

Slavia získala další tři body za velmi přesvědčivé vítězství na palubovce Helasu Brno. Červenobílí rozhodli o osudu utkání hned v samotném úvodu, kdy získali tříbrankový náskok, který v průběhu zápasu navyšovali. Jošt a Záruba se trefili dvakrát, jednu branku přidali Homola a Leovski. Stínem utkání je pouze zranění Karpiaka, který musel po ostrém zákroku domácího gólmana vystřídat.

Za výborný výkon je třeba také pochválit oba slávistické gólmany Karpiaka a Vondráčka. Do hry se v druhém poločase dostali všichni hráči.

Slavia vstoupila do utkání na brněnské půdě aktivně a hned ve druhé minutě se radovala z vedení. Sita vybojoval míč na polovině hřišti a rychle ho předal do předbrankového prostoru Joštovi, který se zorientoval naprosto precizně a přehodil vyběhnutého brankáře Mykytjuka.

Ve třetí minutě to bylo již o dvě branky. Záruba připravil po zisku míče střeleckou pozici pro Jošta, který neodmítl a svým druhým gólem potvrdil svou pozici v čele tabulky střelců 1. FUTSAL ligy. O další tři minuty později se prosadil po důrazu před brankou také Leovski, který napálil míč bez přípravy do sítě – 0:3.

Na začátku sedmé minuty předvedli parádní akci Homola se Zárubou, který po přesném pasu od kapitána červenobílých zasunul míč do branky počtvrté. Za minutu všem v brněnské hale zatrnulo, když Mykytjuk fauloval Karpiaka, který musel následně zraněný přepustit místo Vondráčkovi. Domácí gólman musel být rád, že za svůj zákrok ohrožující zdraví slovenského reprezentanta nedostal červenou kartu. Podobný komentář by se jistě dal uplatnit i na skluz na střídajícího slávistického gólmana Vondráčka, který předvedl Cupák. Jeden z futsalových matadorů jistě dovede k vývoji zápasů přispět mnohem pozitivnějším způsobem.

Na další branku se čekalo až do osmadvacáté minuty a to především proto, že řadu rychlých kontrů slávisté nevyřešili dobře a Vondráček v brance znovu vytasil několik velice obratných zásahů.

Záruba z rozehrávky od postranní čáry překvapil brankáře Helasu a přidal pátou branku Slavie. Dvě minuty na to rozvlnil síť také Homola, který pěknou ranou obstřelil Mykytjuka. V závěru dokázali hosté pouze snížit zásluhou Sznapky na konečných 1:6.

Komentáře po utkání:

Radim Záruba (Slavia):
„Museli jsme po zápase se Spartou něco změnit. Chtěli jsme dva následující zápasy doma s Českou Lípou a na Helasu zvládnout. Myslím si, že se nám v obou zápasech povedly vstupy do zápasu a pak už jsme to měli pod kontrolou a hrálo se nám dobře. Reprezentační pauza nám umožní připravit se na konfrontační zápasy.“

Zdeněk Sita (Slavia): „Zápas s Helasem byl hodně složitý, protože jsme hráli v krátké době s Brnem podruhé, takže věděli, jakým stylem hrajeme. Věděli jsme, že to bude náročné utkání. Naštěstí se nám povedlo na začátku zápasu vstřelit rychlé góly, a to nás uklidnilo.“

Tomáš Galia (trenér Helasu): “Utkání se mi nehodnotí lehce, neboť jsme celou přípravu na soupeře pohřbili za první čtyři minuty. Do desáté minuty zápasu, jsme na hřišti neexistovali a Slavii cestu ke třem bodům vydláždili. Naše individuální triviální chyby se neustále opakují a zásadním způsobem znehodnocují naši práci a výkony.”

Helas Brno - Slavia Praha 1:6 (0:4)
Branky:
 2. Jošt (Sita), 3. Jošt (Záruba), 6. Leovski, 7. Záruba (Homola), 28. Záruba, 30. Homola- 36. Sznapka
Helas: Mykytjuk (Konečný) – D. Cupák, Svoboda, Šarközy, Sznapka, Presl (C), Lerch, Lidmila, Lukšija, V. Cupák, Matyska, Poul, Špička
Slavia: Karpiak (8. Vondráček, Žežulka) – Vaktor, Jošt, Sita, Leovski, Ševčík, Hruška, Sláma, Plíšek, Homola (C), Záruba, Křemen
 

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700