Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 7.2.2021

Poslední výsledky Ústi nebyly bohužel pro slávisty dostatečným varováním, červenobílí futsalisté na půdě nováčka soutěže nakonec remizovali 8:8. Přestože v druhém poločase vedli 8:4, o svůj náskok kvůli neproměňování šancí a chybám v defenzívě naprosto zbytečně přišli.

Úvod zápasu připomínal poslední duel sešívaných v Brně, kde přehráli Helas. V brance se představil od začátku poprvé v této sezoně Jan Žežulka a v úvodu vytáhl dva dobré zákroky. Slavia rychle získala tříbrankové vedení - Homola zachytil rozehrávku domácích, nahrál Joštovi před odkrytou branku – 1:0. Druhou trefu zařídil Ševčík, který se skvěle uvolnil na levé straně a vyzval ke snadnému zakončení Leovského. Třetí branku dal Sita, byla to jeho první v nejvyšší soutěži – 3:0.

Jenže pak přišly nečekané komplikace, nejprve Ostrák snížil, po dalším propadnutí slávistické obrany se trefil Výborný, pak přišla další povedené rána Záruby, po které ovšem znovu dvakrát udeřili domácí – 4:4. Svěřenci trenéra Filingera ještě strhli vedení na svoji stranu, vteřinu před koncem poločasu poslal míč krásně do sítě Záruba 5:4.

Vstup do druhého poločasu naznačoval, že sešívaní dostanou zápas znovu pod kontrolu. Jošt, Křemen a Záruba navýšili náskok na 8:4. Zkušený tým by zápas dohrál s míčem na futsalkách, ale slávisté se pustili do nahánění soupeře, svoje šance neproměňovali, naopak Rapid mířil přesně. Vše vyvrcholilo v závěru, kdy z 10m kopu neuspěl Záruba a stejnou výhodu pak dostali v poslední minutě domácí. To, že to byl hodně sporný faul sice můžeme poznamenat, ale hosté neměli zápas do této fáze vůbec pustit.

Jelínek 10m penaltu proměnil, navíc při závěrečné power-play letěl ještě jednou míč směrem na  opuštěnou slávistickou branku, asi deset vteřin před koncem ji ale naštěstí minul.


Slávisté znovu doplatili na výpadky ze své hry, které paradoxně přicházejí ve chvílích, kdy získají náskok. Pokud budou chtít být v soutěži dlouhodobě úspěšní, budou se jich muset v budoucnu vyvarovat.
 

Komentáře po zápase:

Jan Homola (kapitán Slavie): "Věděli jsme, že Ústí hlavně doma hraje divoké zápasy se spoustou branek, chtěli jsme se toho vyvarovat, ale bohužel se to stalo. Měli jsme dost šancí, abychom vstřelili mnohem víc gólů, i tak jsme měli velké vedení, které jsme nedokázali uhájit. Byl to špatný zápas z naší strany. Dostat osm branek, to si jako zkušený tým nemůžeme dovolit."

David Filinger (trenér Slavie): "Vedli jsme tři nula a toto vedení jsme ztratili, pak jsme vedli znovu o čtyři branky a přišli jsme i to. Je to katastrofa, je to ostuda od celého týmu. Soupeře jsme v hlavě podcenili, to se projevilo v obraně, která vyhořela. Dostali jsme osm branek, to je pro mne naprosto nemyslitelné. Zápas si budeme muset detailně rozebrat, ale najdeme tam určitě školácké chyby, které jsou pro mne nepochopitelné."

Martin Dlouhý (trenér Ústí): "Lituji komplikované doby, z hlediska dramatičnosti našich střetnutí. Myslím, že by se utkání v Ústí nad Labem divákům určitě líbila. Po nevydařeném začátku zápasu se nám podařilo hru vyrovnat a zdálo se, že bychom se soupeři mohli přiblížit na dosah vyrovnání. To se nám podařilo, ale Slavia se vteřinu před přestávkou vrátila do vedení. Je vidět, že musíme zapracovat na začátcích poločasů, kdy jsme inkasovali šest branek. Jsem rád, že se nám podařil risk v podobě power-play a získali bod do tabulky."

Rapid Ústí nad Labem - Slavia Praha 8:8 (4:5)
Branky:
 7. Ostrák (Zajíček), 9. Výborný (Tichý), 18. Výborný (Jelínek), 19. Zajíček (Rozboud), 32. Ševčík (vla.), 37. Tichý (Zajíček), 39. Jelínek (Výborný), 40. Jelínek (10 m kop) – 3. Jošt (Homola), 5. Leovski (Ševčík), 6. Sita (Záruba), 13. Záruba (Jošt), 20. Záruba, 23. Jošt (Homola), 24. Křemen, 25. Záruba (Daniel)
Ústí nad Labem: Klečka (27. Votava) – Rozboud, Koc, M. Macháček, T. Jelínek, Hajaš – Ostrák, Zajíček – P. Tichý, P. Výborný – Jiří Zápotocký, Jaroslav Zápotocký. Trenér: Martin Dlouhý.
Slavia: Žežulka (Karpiak, Vondráček) – R. Záruba, Homola, Křemen, Sláma, Daniel – Jošt, Sita – Leovski, Ševčík, Hruška, Vaktor. Trenér: David Filinger.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700