Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 16.2.2021

I bez tří opor slávisté ve 300. ligovém zápase své historie dlouho drželi s favorizovanou Plzní krok. Po poločase vedli o dvě branky, po přestávce pak znovu 3:1. Plzeň však v závěru proměnila své šance a otočila průběh zápasu. Dvě branky sešívaných vsítil David Jošt, jednu přidal Matuš Ševčík. Za hosty se čtyřikrát prosadil Tomáš Vnuk, jednou Michal Seidler. Nutno dodat, že pátá branka v závěru utkání byla hodně sporná a nezdálo se, že míč přešel plným objemem brankovou čáru.

Trenér Filinger začal zápas bez Radima Záruby, který musel z utkání po rozcvičce odstoupit. V brance nastoupil znovu Vondráček. Slávisté vycházeli z poctivé obrany, vypracovali si první šance, zakončovali Sláma s Homolou, na druhé straně Interobal nedostal míč za Vondráčkova záda. V desáté minutě otevřel po Křemenově přihrávce skóre Jošt, který si navezl míč do levého křídla a připravil si ho na pravačku, kterou po zemi prostřelil po zemi Vahalu mezi nohama.

O dvě minuty později Křemen získal míč a poslal ho tentokrát napravo, kde ho Ševčík poslal do sítě podruhé. Slávisté poctivě bojovali, ale měli v některých situacích před svojí brankou i štěstí. Plzeň byla daleko více na míči a diktovala tempo hry.

Po přestávce snížil po Vnukově nahrávce hlavou Seidler, ale Slavia ještě dokázala odpovědět, když Sláma vybídl ke skórování Jošta. Jenže hosté dokázali díky Vnukovi vývoj zápasu otočit – plzeňský reprezentant završil hattrick a přidal v závěru ještě čtvrtou branku. Sešívaní mohou litovat, že se jim nepodařilo dotáhnout některé další protiútoky, zejména ten, při kterém Slámu vychytal Vahala, ale je třeba uznat, že v závěru čelili velké kvalitě soupeřovy ofenzivy. Výhru Interobalu lze považovat za zaslouženou, nicméně Slavia si za bojovnost v okleštěné sestavě zaslouží uznání.

Komentáře po utkání:

Zdeněk Sláma:
"Myslím si, že jsme podali zodpovědný výkon, rvavostí a bojovností jsme drželi dlouho nerozhodný stav, pak se nám povedly dva brejky a šli jsme do vedení. Po přestávce jsme chtěli hrát i více do mezihry, odvážněji, Plzeň ale přidala a začala proměňovat šance, které v první půli zahazovala. Chtěl bych pochválit náš tým, máme mladé kluky, kteří dnes museli zastoupit opory a nabrali velké zkušenosti. Myslím si, že to byl hezký a kvalitní zápas, je škoda, že tu nemohli být diváci."

David Filinger (trenér):" Ze sestavy nám vypadly dvě opory už před zápasem, další po rozcvičce. Na taktice jsme nic nezměnili, chtěli jsme vycházet ze zabezpečené obrany a chodit do brejků, což nám tři čtvrtiny zápasu vycházelo. Je škoda, že jsme neproměnili víc šancí. Plzeň své příležitosti ke konci proměnila a my ne. Tým a zejména mladé hráče musím pochválit za bojovnost a nasazení."

SK Slavia Praha – Interobal Plzeň 3:5 (2:0)
Branky:
 10. Jošt, 12. Ševčík (Křemen), 24. Jošt (Sláma) – 21. Seidler (Vnuk), 27. Vnuk (Kozár), 32. Vnuk (Kozár), 32. Vnuk, 40. Vnuk
Slavia: Vondráček (Karpiak, Žežulka) – Jošt, Ševčík, Křemen, Homola (C) – Vaktor, Záruba, Hruška, Sláma, Plíšek, Sita, Flachs
Interobal Plzeň: Vahala (Němec) – Holý, Seidler, Rešetár (C), Vnuk – Rick, Kozár, Havel, Zdráhal, Štrajt, Künstner
ŽK: 5. Homola (SLA) – 11. Zdráhal (PLZ), 23. Seidler (PLZ), 28. Holý (PLZ)
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700