Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 11.5.2021

Také druhé semifinále 1. FUTSAL ligy skončilo vítězstvím Plzně. Slávisté díky brance Davida Jošta vedli, ale Tomáš Vnuk dvěma brankami do přestávky skóre otočil, i když ta druhá byla přinejmenším hodně sporná. Po přestávce navýšil vedení soupeře Lukáš Rešetár, pak si červenobílí vytvořili obrovskou převahu, dvakrát nastřelili brankovou konstrukci a spálili další šance. Vnuk v závěru uzavřel svůj hattrick. Plzeň vede 2:0 na zápasy, třetí semifinále se hraje ve středu na západě Čech.

David Frič neměl k dispozici kromě zraněného Slámy také Daniela, který si odkroutil jednozápasový trest za červenou kartu. Do branky se vrátil Marek Karpiak, do hry naskočil Filip Vaktor. Hned od začátku se hrálo ve velkém tempu a byl to napínavý zápas až do samotného závěru. Televizním divákům se rozhodně musel líbit.

Ve třetí minutě trefil břevno Martin Zdráhal, Karpiak svého slovenského reprezentačního spoluhráče vychytal i v další šanci, stejně jako Seidlera. První slávistickou příležitost měl po Ševčíkově uvolnění Jan Křemen, nezamířil ale přesně. Ve 13. minutě se slávisté už prosadili - Křemen vybojoval míč, přihrál Radimu Zárubovi a ten nasměroval míč k Davidu Joštovi, který si připravil míč a precizním obstřelem na zadní tyč dal svůj první gól v play-off. Plzeň do přestávky skóre otočila, Tomáš Vnuk získal balón,  narazil si ho s Michalem Holým a vyrovnal. Mnohem méně futsalovější akce vedla ke druhé brance, když Vnuk srazil střelu z dálky za Karpiakova záda. Slávisté okamžitě reklamovali, že tak učinil rukou. Televizní záběry jim daly za pravdu, branka ale platila. Poté, co byl Slavii v prvním utkání v Plzni upřen dvě minuty před koncem jasný pokutový kop za faul Vahaly na Homolu, byla i ve druhém utkání Slavia fatálně poškozena.

Po přestávce Lukáš Rešetár navýšil vedení Plzně na tři jedna, pak slávisté svého soupeře dostali pod obrovský tlak. Jan Homola trefil parádním volejem tyč, střelu Dominika Ostráka vytáhli hosté z brankové čáry za překonaným Ondřejem Vahalou, Křemen napálil také tyčku, Jošt ve velké šanci trefil Vnuka, další šanci měl Homola. Přesto snížení zařídil až po krásné dvojité zasekávačce Radim Záruba. Hosté hrozili z protiútoků, Rešetár také trefil tyč, v poslední minutě pak Vnuk završil po protiútoku hattrick.

Stav série je 0:2, ve středu mohou hráči Interobalu již postoupit do finále.

Komentáře po utkání:

Jan Homola (Slavia): „Doplatili jsme na koncovku, bušili jsme do nich, měli jsme šance, ale neproměnili jsme je. Plzeň ukázala znovu svoji zkušenost, kdy nám zase odskočili na dva góly a pak si to už pohlídali. Druhý poločas jsme hráli výborně, tým ukázal sílu a vůli, nemáme se za co stydět, dali jsme do toho maximum. Chybí nám zkušenost a kvalita v zakončení. Určitě se ale nevzdáváme, připravíme se a věřím, že ještě sérii vrátíme do Edenu.“

Filip Vaktor (Slavia): "Jsem zklamaný, protože jsme prohráli, mám pocit, že jsme na soupeře měli, ale zahodili jsme neuvěřitelné šance. I po přestávce jsme to stále mohli otočit, chyběla nám efektivita, která nás v některých zápasech trápí. I ve třetím zápase ale budeme bojovat co to dá, půjdeme to doho stejně naplno."

David Frič (Slavia): "Pro spoustu lidí to může být překvapení, ale pro mě to byl nejlepší zápas, který jsme za mého působení ve Slavii odehráli. Od takových výkonů se chceme odrazit dál. Byla to pro nás obrovská zkušenost, doplatili jsme ale na naší nevyzrálost v některých situacích, Plzeň je v tomhle dál, proto dnes zápas vyhrála."

Tomáš Vnuk (Plzeň) „Zápas byl vyhecovanější, než ten první v Plzni. Naštěstí jsme vyhráli, i když zápas to byl bláznivý. Byly úseky, kdy se hrálo nahoru - dolů a ve velkém tempu. Ve druhé půli jsme byli pasivní a Slavie měla několik šancí, ale naštěstí nás podržel Ondra Vahala. Moc sil na středu jsme bohužel nepošetřili.“

SK Slavia Praha - Interobal Plzeň 2:4 (1:2)
Branky:
 13. Jošt (Záruba), 37. Záruba (Křemen) – 19. Vnuk (Holý), 20. Vnuk (Holý), 22. Rešetár, 39. Vnuk (Holý)
SK Slavia Praha: Karpiak (Vondráček) – Křemen, Záruba, Homola (C), Jošt – Vaktor, Sita, Leovski, Ševčík, Ostrák, Hruška, Plíšek, Trajhan
Interobal Plzeň: Vahala (Němec, Luhový) – Holý, Seidler, Vnuk, Rešetár (C) – Kozár, Rick, Zdráhal, Štrajt, Buchta, Künstner, Havel
ŽK: 22. Záruba (SLA), 29. Vaktor (SLA) – 8. Zdráhal (PLZ), 23. Seidler (PLZ)


 

 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700