Autor: Martin Kameník, foto: Pavel Jiřík ml.   Vloženo dne: 27.8.2021

Slávisté za sebou mají ostrý start 1.Futsal ligy, ve kterém se střetli dva semifinalisté minulé sezony. Červenobílí se Svarogem Teplice remizovali nakonec 1:1, když obě branky padly v prvním poločase. V páté minutě po pohledné akci na deseti metrech překonal teplického gólmana Michala Hůlu Zdeněk Sláma, v šestnácté minutě vyrovnal hostující Senra.

Od samotného úvodu se hrálo ve velkém nasazení a tempu, divákům v hale i u i-vysílání České televize se musel zápas líbit. Teplice přijely do Prahy s novým trenérem a výrazně proměněným kádrem, slávisté na to odpověděli hrou, kterou předváděli v minulém play-off. V páté minutě si zkušený Sláma svými technickými kousky pohrál s hostující obranou, navedl míč z levého křídla a pohotovou ránou otevřel skóre. Tři minuty na to trefil Radim Záruba břevno a o chvíli později stejnou část branky nastřelil i David Jošt. V šestnácté minutě vyrovnal Senra, který doklepával míč za Karpiakova záda z bezprostřední blízkosti po kombinační akci Svarogu.

Také v druhém poločase se hrál rychlý a dramatický futsal ve vysokém tempu, ani jeden tým ale vítězství na svoji stranu nestrhl. Slávisté měli několik příležitostí po standardních situacích, v několika dobrých situacích neúspěšně zakončovali Jošt i Záruba. Oba týmy si tak nakonec připsaly do tabulky po jednom bodu.

Komentáře po utkání:

Zdeněk Sláma (Slavia): "Zápas měl obrovskou kvalitu, čekal jsem v prvním kole taktičtější zápas alespoň ze začátku, ale byla to jízda hned od první minuty a vysoké tempo vydrželo až do konce. Diváky to muselo opravdu bavit. Moje branka? Zkusil jsem to tou svojí akcí do obrany a vyšlo to, nějak jsem tam prošel... Podruhé se mi to už nepodařilo. Šancí bylo dost, je to možná trochu nerozehraností, že nepadlo víc branek. Po přestávce jsme měli i převahu, sehrání z minulého roku pokračuje, na hřišti se narozdíl od začátku lońské sezony nehledáme a víme o sobě. Ukázalo se, že fyzicky jsme připravení dobře."

David Frič (Slavia): "Z mého pohledu jsem byl překvapený tím, jak kvalitní zápas se odehrál hned v prvním kole, doufám, že takových bude jenom víc. Pokud se podíváme na některé fáze zápasu, tak je remíza spravedlivá, v prvních deseti minutách jsme byli lepší, vstřelili jsme gól, pak nás soupeř zatlačil, měli víc šancí a mohli jsme o přestávce i prohrávát. Na druhou stranu v druhé půli jsme měli příležitostí víc my, takže to hodnotím jako spravedlivý výsledek."

Michal Hůla (brankář, Svarog FC Teplice): „Zasloužená remíza. Myslím si, že k vítězství nám něco chybělo. Slavia byla chvilkami lepším týmem. Druhý poločas jsme spíše jen bránili. Na první kolo to byl zápas s obrovskou kvalitou. Máme úplně nový tým. Vezeme domů dobrý bod.“

Záznam na webu České televize zde!

SK Slavia Praha – Svarog Teplice 1:1 (1:1)
Branky
: 5. Sláma (Vaktor) – 16. Senra (Abrhám)
SK Slavia Praha: Karpiak (Vondráček) – Brychta, Vaktor, Jošt, Sita, Leovski, Ševčík, Sláma, Homola, Daniel, Hrdina, Ostrák, Záruba
Svarog Teplice: Hůla (Mareš) – Adriano, Duarte, Pacheco, Diece, Varela, Senra, Slepčík, Matas, Abrham, Slavík, Rhoula
Rozhodčí: Ondřej Černý, David Lafek, Leoš Gryc.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700