Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 2.10.2021

Slávisté si připsali první prohru v letošním ročníku 1. Futsal ligy, když v pátek nestačili na Chrudim, od které inkasovali šest branek a brankáře domácích nikdo ze sešívaných nakonec nepřekonal. Sešívaní drželi s vicemistrem krok jenom v prvních deseti minutách. Do hry se dostali všichni nominovaní hráči včetně obou gólmanů, kteří se vystřídali o přestávce.

Slávisté si v prvním poločase vytvořili několik dobrých příležitostí, ale chrudimského gólmana ani jednou nepřekonali – David Jošt se dobře uvolnil na pivotu, ale jeho ránu Dudu u levé tyče vyrazil, po dobře rozehraném přímém kopu pálil nad branku z výhodné pozice Radim Záruba. To domácí své příležitosti efektivně proměňovali – Pavel Drozd nejprve zakončil zblízka po Koudelkově centru, pak přesně zamířil pod břevno po rychlém kontru, a ještě do poločasu završil hattrick, když se od něj odrazil nepovedený nákop.

Po přestávce trenér David Frič prohodil složení obou čtyřek, do branky naskočil Adam Vondráček a musel se hned vytáhnout s několika zákroky, kterými uchránil svůj tým před navýšením skóre. Slavia měla i po přestávce šance, například Zdeněk Sita se elegantně uvolnil na levé straně, ale jeho střelu vytěsnil Dudu špičkou futsalky mimo branku. Vondráčka nakonec překonali ještě Everton z přísně nařízené krátké penalty a také Balog.

Červenobílí si připsali první prohru, do zápasu se nedokázali dostat. Pro to, aby mohli pomýšlet proti tak vyspělému soupeři na bodový zisk, bylo potřebné podat mnohem kvalitnější výkon nejenom v obranné fázi a určitě od všech čtyřek, které do zápasu zasáhly.

Komentáře po utkání:

David Frič (trenér Slavia): "Bylo na nás vidět, že spousta hráčů nemá herní vytížení, Chrudim jednoznačně ve všech aspektech hry dominovala. Drželi jsme s ní krok jen v prvních deseti minutách, ale darovali jsme jim dvě branky, které je dostaly na koně a my jsme se pak tím zápasem víceméně protrápili."

David Jošt (Slavia): "Nevím, jestli to bylo úplně ovlivněné tím, že jsme dlouho nehráli, Chrudim má reprezentační lajnu, která je perfektně sehraná, a my jsme dnes tahali za kratší konec. Chrudim zaslouženě vyhrála a výsledek je ještě pro nás docela ještě milosrdný."

Pavel Drozd (FK Chrudim): “Upřímně, s takto dobrým výsledkem jsem já osobně nepočítal, protože první týden po návratu z reprezentace byl docela šok. Chvíli trvalo, než jsme si na sebe zase zvykli. První poločas jsme zvládli hodně dobře v koncovce a bylo takřka rozhodnuto. Po pauze jsme si výsledek již jenom hlídali.”

FK Chrudim - Slavia Praha 6:0 (4:0)

Branky: 3. P. Drozd (Koudelka), 9. P. Drozd (Slováček), 15. Koudelka, 15. P. Drozd, 36. Everton (pen.), 36. Balog (Everton)
FK Chrudim: Dudu (Javorski) – Everton, R. Mareš, Kubát, Max, Koudelka, P. Drozd, D. Drozd, Doša, Malý, Balog, Slováček (C).
SK Slavia Praha: Karpiak (21. Vondráček) – Vaktor, Jošt, Sita, Leovski, Ševčík, Sláma, Homola (C), Daniel, Hrdina, Ostrák, Záruba, Křemen.
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700