Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík st.   Vloženo dne: 19.10.2021

Slavia si v dohrávce 3. kola 1. Futsal ligy připsala tři body za domácí vítězství nad Helasem Brno, který porazila 5:0. V prvním poločase se trefil pouze Daniel, po přestávce na něj dvěma brankami navázal Jan Křemen a jednou Radim Záruba a Dominik Ostrák. Červenobílí svého soupeře v tabulce o bod přeskočili.

V prvním poločase se do zápisu zapsal mezi střelce pouze Daniel, který využil přihrávky Jana Křemena pro otevření skóre. Helas mohl vyrovnat, když se jeho nejzkušenější hráč David Cupák obtočil hbitě před slávistickou brankou, pak ale nastřelil tyč. Helas několikrát v průběhu prvního poločasu hrál power-play a úspěšně se snažil kouskovat hru.

Po přestávce po pěkné Homolově akci u zadní tyče poslal míč do sítě Dominik Ostrák, o čtyři minuty později pak střeleckou smůlu protrhl i Radim Záruba. Poslední dvě branky přidal Jan Křemen, nahrávali mu Daniel a kapitán Jan Homola.

Komentáře po utkání:

Radim Záruba (Slavia): "Pátek jsme si vyříkali, všichni víme, kde byla chyba, musíme začít znovu tak jak jsme končili minulou sezonu - hrát poctivě odzadu a nepodcenit vůbec nic. Dneska jsme si mnohem víc věřili, a proto jsme to dokázali v druhém poločase zlomit. Myslím, že se občas snažíme moc všechno zakončovat silou, v koncovce nám chybí lehkost, technické zakončení, nebo zvednout hlavu a najít spoluhráče. Jsem rád, že mi to tam taky padlo, máme v kabině nějaké přehledy, ze kterých vím, že se mi nejvíc daří proti Helasu, tak jsem rád, že jsem to potvrdil."

Filip Havrda (Helas Brno): "Do zápasu se Slavií jsme z důvodu několika absencí vstoupili ze zabezpečené obrany s hrou na brejky. První poločas jsme si své obranné povinnosti až na jeden moment splnili a do kabin se šlo za stavu 1:0 pro domácí. Do druhého poločasu jsme šli s cílem neinkasovat rychlý druhý gól, což se nám povedlo. Druhý inkasovaný gól jde určitě za mnou. V ten moment jsme dostali domácí tým do pohody a Slavia během několika minut přidala další 3 góly. Výsledek může hovořit zcela jednoznačně, ale myslím, že ačkoliv jsme přijeli do Prahy s velice zúženým kádrem, tak se nemáme za co stydět."

Záznam na webu České televize!

SK Slavia Praha - Helas Brno 5:0 (1:0)
Branky:
7. Daniel (Křemen), 27. Ostrák (Homola),31. Záruba (Daniel), 31. Křemen (Daniel), 37. Křemen (Homola)
SK Slavia Praha: Karpiak (Vondráček) – Brychta, Vaktor, Sita, Leovski, Ševčík, Homola (C), Daniel, Hrdina, Ostrák, Záruba, Křemen
Helas Brno: Daněk (Konečný) – Cupák (C), Šarközy, Sznapka, Presl, Galia, Poul, Mužík, Havrda
Rozhodčí: Lasch, Lafek
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700