Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 13.11.2021

Slavia s naprostým přehledem potvrdila roli favorita, když v pátek večer nastřílela Démonům Česká Lípa na jejich palubovce devět branek, od první minuty jednoznačně dominovala a soupeře přehrávala. Daniel nastřílel v prvním poločase hattrick, dvakrát se trefil Antonín Hrdina, po jedné brance přidali David Jošt, Jan Homola, Igor Leovski a při své premiéře v 1. Futsal lize také Matěj Habart, který k vydařenému debutu přidal ještě jednu asistenci.

Stejně jako v posledních duelech bylo na slávistech vidět, že nechtějí připustit nejmenší komplikace, do utkání vstoupili s maximální koncentrací, oslabeného soupeře dobře presovali, vytvářeli si šance a proměňovali je. Už ve druhé minutě si navedl Daniel míč na střed hřiště a přesně zakončil, v šesté minutě přidal druhou branku Jan Homola, ve stejné minutě se radoval ze svého druhého přesného zásahu Daniel. A červenobílí ještě do přestávky své vedení navýšili na šest branek - Daniel završil hattrick, Leovski se trefil ve čtvrtém zápase v řadě, gólový přispěvek přidal i Antonín Hrdina.

Po přestávce domácí zpřesnili hru, dostali se několikrát do zakončení, ale Adam Vondráček za svá záda míč ani jednou nepustil. Do hry poprvé naskočil slávistický odchovanec Matěj Habart, který sice spálil své dvě první šance, ale v té třetí po Joštově přihrávce už nezaváhal. Navíc svému spoluhráči přihrávku stihl oplatit. Svoji druhou branku přidal ještě prudkou ránou po zemi Hrdina.

Slavia tak přidala osmé vítězství v řadě. V této sérii nastřílela už šedesát devět branek a inkasovala jich jenom pět. V příštím kole její formu prověří Svarog Teplice.

Komentáře po utkání:

David Frič (Slavia): "Jsem strašně rád, źe jsme konečně jeden zápas zvládli v klidu od prvnî do poslední minuty, přistoupili jsme k tomu poctivě a vstřelili rychle tři branky, což nám samozřejmě velice pomohlo. Jsem také velice rád, ze si Matěj Habart pripsal prvni start a dal svůj prvni gól."

Matěj Habart (Slavia): "Kdyby mi někdo před zápasem řekl, že budu mít gól a asistenci, tak bych to bral, ale ty góly měly být tři, je co zlepšovat. Trenér mi už včera naznačoval, že bych do zápasu mohl zasáhnout, když se bude dobře vyvíjet, nervózní jsem byl jenom chvíli do první přihrávky. Jsem rád, že jsem si odbyl i první gól, dostal jsem od Davida Jošta super přihrávku, mám radost, že se mi podařilo mu ji vrátit."

Petr Zapletal (FC Démoni): "Dnešní zápas jsme si pokazili sami svým naivním přístupem. Není možné, abychom si s tak kvalitním týmem, jako je Slavia, šli jen zahrát. První půli soupeř dominoval a trestal téměř každou chybu. Doufám, že si každý z nás uvědomí, že se takhle 1. liga hrát nedá a změníme svůj přístup."

FC Démoni Česká Lípa - SK Slavia Praha 0:9 (0:6)
Branky: 2. Daniel (Leovski), 6. Homola (Jošt), 6. Daniel, 10. Hrdina (Brychta), 13. Leovski (Jošt), 20. Daniel (Leovski), 33. Hrdina, 36. Habart (Jošt), 40. Jošt (Habart)
Démoni Česká Lípa: Lecjaks- Bialek, Fichtner, Zapletal (K), Maur- Kirov, Demyanchuk, Kubelka, Rozboud, Klimt, Potoček
SK Slavia Praha: Vondráček- Jošt, Leovski, Homola (K), Daniel- Brychta, Habart, Vaktor, Ševčík, Sláma, Hrdina, Křemen, Karpiak
Rozhodčí: Molinger, Dragoun
ŽK: Fichtner
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700