Autor: Ondřej Zlámal, Foto: Pavel Jiřík   Vloženo dne: 11.2.2022

Slavia nepodcenila v pátečním zápase proti Žabinským Vlkům vůbec nic, hrála aktivně, vytvářela si šance a hlídala si kontry. V prvním poločase vstřelil dvě branky Matúš Ševčík a jednu Jan Křemen. Po přestávce sešívaní přidali dalších šest gólů, když se do hry dostali všichni hráči z lavičky. Mezi střelce se ještě zapsali David Jošt, Filip Vaktor, Zdeněk Sláma, Antonín Hrdina a Martin Brychta, druhou trefu přidal Křemen. Čisté konto vychytal Adam Vondráček.

Slávisté nechtěli dopustit žádné komplikace, na svého pátečního soupeře nastoupili s cílem rychle rozhodnout a nic nepodcenit ani při hlídání nebezpečných kontrů. Navíc obětavě pomáhali svému gólmanovi Vondráčkovi, který od prvního zákroku šel za svým individuálním cílem ani jednou neinkasovat.

To jeho protějšek Večeřa kapituloval v prvním poločase třikrát.V jedenácté minutě si Matúš Ševčík převzal přihrávku od Leovského na levém křídle, zasekl si míč a navezl ho na střed hřiště, odkud prostřelil polovysokou střelou Večeřu – 1:0! O čtyři minuty později Jan Křemen chtěl nalézt spoluhráče v lepší pozici, ale za pomoci hráče hostí skončil míč v síti – 2:0. Skóre do přestávky uzavřel znovu sebevědomě hrající Ševčík, po výborně rozehraném rohu se Sitou - 3:0!

Plán do druhého poločasu byl jasný, nepustit soupeře ke snížení a motivaci bojovat o kontaktní gól. Pomohl tomu druhý Křemenův gól. Za téměř rozhodnutého stavu se pak dostali do hry všichni hráči  z lavičky a také oni se postupně zapsali na střeleckou listinu - Zdeněk Sláma, David Jošt, Antonín Hrdina a Martin Brychta. Jednu branku zajistil také Filip Vaktor. Především akci Hrdiny, kterou připravil branku Joštovi, diváci nadšeně tleskali. Žabiňští Vlci ještě v závěru zkoušeli power-play, ale tu domácí tým v klidu odbráníl a navíc navýšil skóre. Fanoušci v hale se dožadovali desítky, ale té se nakonec nedočkali. Po tak zodpovědném výkonu to ale nikoho mrzet nemuselo. Výborný a spolehlivý výkon podal brankář Vondráček.

Komentáře po utkání:

Matúš Ševčík (Slavia):
"Vím, že jsem měl blízko hattrick, měl jsem tam i víc příležitostí, ale padlo to tam dvakrát, za to jsem rád. Snad jsem si to nechal na příště. Od začátku bylo znát, že nechceme zopakovat to, co se nám stalo v Brně - šli jsme si za vítězstvím a dosáhli jsme ho. Do hry se dostali všichni hráči a jsem rád, že i oni nám pomohli dosáhnout tak vysoké výhry. Je dobře, že si i oni zvedli sebevědomí."

Adam Vondráček (Slavia):
"Jsem moc rád, že jsem vychytal čisté konto, ale kluci dobře bránili i za rozhodnutého stavu a hodně mi k tomu pomohli. Myslím si, že jsme nic nepodcenili, šli jsme do toho týmově a zaslouženě zvítězili.Chtěli jsme rychle dát branky a na  začátku druhé půle neinkasovat a soupeře už do zápasu nepustit, i to se nám povedlo."

Michal Odehnal (ŽV Brno): "Zvažovali jsme, zda hrát power-play, ta samotná byla v pořádku, ale ty fáze kolem ní už tolik ne, budeme je muset vyhodnotit, nevraceli jsme a zbytečně jsme třikrát inkasovali. Drželi jsme dlouho sympatický výsledek, který neodpovídá tolik hře, nemuseli jsme tolik gólů inkasovat.Jsme trošku zklamaní."

SK Slavia Praha - Žabinští Vlci Brno 9:0 (3:0)
Branky:
11. Ševčík (Leovski), 14. Křemen (Záruba), 16. Ševčík (Sita), 29. Křemen, 30. Jošt (Hrdina), 32. Vaktor (Sláma), 38. Sláma (Jošt), 39. Brychta (Jošt), 39. Hrdina (Jošt).
SK Slavia Praha: Vondráček (Karpiak) – Brychta, Jošt, Sita, Leovski, Ševčík, Daniel, Sláma, Homola, Vaktor, Hrdina, Záruba, Křemen
Trenér: David Frič
Žabinští Vlci Brno: Večeřa – Chroust, Kratochvíl, Svoboda, Hansl, Trbušek, Bílý, Cenek, Havlín, Hanuš, Chráscina
Trenér: Michal Odehnal
 
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700