Autor: Ondřej Zlámal   Vloženo dne: 20.2.2022

V neděli Slavia potvrdila roli favorita a zvítězila nad posledním celkem tabulky Dynamem České Budějovice. Červenobílí od začátku útočili do zatažené budějovické obrany, kde bylo minimum místa. Postupem času ale nastříleli branky a zvítězili výrazným rozdílem. Adam Vondráček vychytal čisté konto.

V prvním poločase zatlačili slávisté Dynamo na obrannou polovinu hřiště, dobře kombinovali, vytvářeli si šance, ze kterých ale v prvním dějství proměnili jenom dvě. Nejprve Jan Křemen poslal přesnou ránou po zemi míč do sítě po Joštově přihrávce. David Jošt po otočce na pivotu přidal sám po Zárubově přihrávce druhý gól. Také další příležitosti volaly po brance, Martin Brychta trefil tyč z několika kroků před odkrytou brankou, mezi tyče nenasměroval ze stejné pozice míč ani Jošt. V závěru postupovali Křemen s Danielem na branku, prvně jmenovaný ale nezvolil správné řešení. Největší šanci domácích měl Petr Benát, Adam Vondráček ale jeho střelu dokázal skvělým zákrokem vytěsnit.

Po přestávce se obraz hry nezměnil, slávisté kombinovali a snažili se zdolat domácí zataženou obranu, postupně v ní našli prostor k zakončení do sítě Záruba, podruhé Jošt a v závěru také parádním volejem Matůš Ševčík a Antonín Hrdina. Dynamo mělo také své šance, ale jak je u Adama Vondráčka typické, tak si svůj osobní souboj o čisté konto dokázal uhlídat. Do hry se postupně dostali všichni slávističští hráči.

Dynamo po prohře se Slavií ztratilo teoretické naděje na záchranu a stalo se prvním sestupujícím týmem.

Komentáře po zápase:

David Jošt (Slavia):
"Trochu jsme se v úvodu střelecky trápili, nepadalo nám to tam, mohlo to být pět nula hned na začátku, ale nedali jsme stoprocentní šance a nechali soupeře dlouho v zápase. Adam nás naštěstí podržel svými zákroky. Po třetí brance už bylo rozhodnuto a bylo to  jen o tom, jaké bude na konci skóre. A moje bilance? Hráli jsme na pivota, tak jsem měl dost šancí, jsem samozřejmě rád, že se mi podařilo akce zakončit."

Radim Pouzar (Dynamo PCO České Budějovice): „V utkání proti Slavii jsme odevzdali opět maximum toho, na co v současné situaci máme. Hosté potvrdili kvalitu a zaslouženě zvítězili. Mrzí nás nula na kontě vstřelených branek a obdržené góly v závěru utkání.“

Dynamo PCO České Budějovice - SK Slavia Praha 0:6 (0:2) 
Branky:
6. Křemen (Jošt), 12. Jošt (Záruba), 21. Záruba (Jošt), 34. Jošt (Záruba), 35. Ševčík (Záruba), 39. Hrdina (Leovski)
Dynamo PCO České Budějovice: Jasenský (Lerch) - Pouzar, Benát, Pecka, Hrbáč, Perina
Slavia Praha: Vondráček (Karpiak) - Brychta, Jošt, Sita, Leovski, Ševčík, Daniel, Homola, Vaktor, Hrdina, Záruba, Habart, Křemen
 
« Zpět na seznam

PARTNEŘI KLUBU

 

Kontakt
  • SK Slavia Praha futsal - klub futsalu FIFA z.s.
  • Sídlo: Vladivostocká 1460, 10000 Praha 10
  • IČ: 26645696; EČ: 1409062
  • E-mail: info (a) slaviafutsal.cz
  • Uni Credit Bank: 2110673563/2700